Η Ισπανία είναι μια απ’ τις χώρες που υπέφεραν πολύ απ’ τον κορονοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “ερημώσουν” τα πάντα, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε έβαλε σε αναστολή εργασίας εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Έτσι έγινε και με την όπερα της Βαρκελώνης. Οι εργαζόμενοι αυτής για αρκετό καιρό ήταν σπίτι τους και δεν μπορούσαν να ασκήσουν το επάγγελμα τους. Όλα αυτά φυσικά μέχρι χθες. Και αυτό γιατί χθες η όπερα της πρωτεύουσας της Καταλονίας ξανάνοιξε και παρουσίασε την πρώτη της παράσταση μετά την πανδημία. Βέβαια επειδή τα μέτρα ασφαλείας είναι πάρα πολύ αυστηρά, στο κοινό δεν υπήρχαν άνθρωποι, αλλά φυτά.
 
Πιο συγκεκριμένα, 3.000 ζαρζαβατικά στήθηκαν μέσα στην τεράστια αίθουσα και παρακολούθησαν τους μουσικούς της όπερας σε μια μοναδική παράσταση. Οι ίδιοι με τη σειρά τους, μετά την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν υπόκλιση στο εκπληκτικό κοινό τους και αποχώρησαν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα συγκεκριμένα φυτά θα τα δώσουν σαν δωρεά στους εργαζόμενους που έδιναν τόσο καιρό τη μάχη με τον ιό, δηλαδή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μιας κλινικής της Βαρκελώνης! 
 
Τσέκαρε το βιντεάκι του Guardian απ’ την παράσταση: