Ανέκαθεν υπήρχαν άτομα, που δεν έσκυβαν το κεφάλι μπροστά στα απάνθρωπα καθεστώτα, ακόμα και αν πλήρωναν το συγκεκριμένο τίμημα με την ίδια τους τη ζωή. 
 
Κάτι τέτοιο έγινε και με τους “Grup Yorum”. Ένα Τούρκικο μουσικό συγκρότημα, το οποίο δεν έπαψε ποτέ να ορθώνει το ανάστημα του, μπροστά στο αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν. Το αποτέλεσμα; 3 μέλη του συγκροτήματος, να χάσουν τη ζωή τους έπειτα από παρατεταμένη απεργία πείνας, την οποία έκαναν για να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους. Γιατί; Γιατί η Τούρκικη κυβέρνηση, είχε φυλακίσει άδικα μέλη του συγκροτήματος, ενώ τους απαγόρευε να κάνουν συναυλίες, παρουσιάζοντας στο κοινό τη δουλειά τους.
 
Η Helin Bölek, ο Mustafa Koçak και ο İbrahim Gökçek όμως, έγιναν σύμβολα. Σύμβολα αντίστασης, καθώς οι μάχες που έδωσαν για την ελευθερία της έκφρασης, απέναντι σε ένα τόσο σκληρό κράτος, τους έκαναν ήρωες! Οι αγώνες τους έγιναν γνωστοί σε ολόκληρο τον πλανήτη και δύσκολα θα τους “ξεχάσει” η ιστορία!
 
Για να τιμηθεί μάλιστα η μνήμη τους, στην Ελλάδα, στις 13 του Μάη, κάτω από την Ακρόπολη, 120 καλλιτέχνες, υπό την αιγίδα “SupportArtWorkers”, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν το “Tencere Τava Ηavası” των Kardeş Türküler, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων των λαών!