Από τα μικράτα μου θυμάμαι να έχω συνδέσει το Πάσχα, με δύο και μόνο λέξεις! Χωριό και φαΐ! Δεν χρειάζεται να επεκταθώ στους λόγους νομίζω, αλλά θα το κάνω γιατί χρόνο έχω και πρέπει να γράψω κατιτίς μπας και ξεπιαστώ λίγο. Ακόμη κι αν μας ξεβλάχεξε ο Πέτρος ο Κωστόπουλος, οι περισσότεροι, θέλαμε το Πάσχα μας, παραδοσιακό. Με λουλουδάκια και ζωάκια στην εξοχή, πασχαλινά κάλαντα, επιτάφιους, στρακαστρούκες στην Ανάσταση, σούβλες και κοψίδια, κόκκινα και σοκολατένια αυγά, γαρίδες σαγανάκι, λαμπάδες και αμέτρητα τσουρέκια. Φέτος, η φάση μας θα είναι διαφορετική και θα αναγκαστούμε να ψήσουμε μέχρι και κοντοσούβλι στο φούρνο. Εκεί μας κατάντησε αυτός ο άτιμος ο κορονοϊός. Όμως τούτο δεν θα είναι το μόνο πρωτόγνωρο και WTF σκηνικό που θα μας συμβεί στο πασχαλινό τραπέζι. Για αυτό το λόγο, αφήσαμε το άραγμα και βάλαμε κάτω τα πληκτρολόγια, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μαζέψαμε λοιπόν 7 από αυτά, γιατί κανένας μα κανένας απολύτως δεν μας το ζήτησε! 

Το Forever Alone τσούγκρισμα των αυγών! 

Κάθε χρόνο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετράγανε τις μέρες σαν φυλακισμένοι που θα λευτερώνονταν, όσο προετοιμάζονταν για τη μεγαλύτερη μάχη του χρόνου. Ναι, για τις αυγομαχίες μιλάμε. Άλλοι διάλεγαν αυγό, λες και παίρνανε μπάλα στο μπόουλινγκ, άλλοι βάζανε ξύλινο για να κλέψουν. Υπήρχε πάντα σύστημα αντίστοιχο των προκριματικών του Τσάμπιο Λιγκ, έτσι ώστε να μην διασταυρωθούν οι πρωτοπόροι των ομίλων στα προημιτελικά. Κάποιοι δίνανε το κατιτίς τους στο νικητή λες και κόβανε βασιλόπιτα. Φέτος, θα αλλάζουμε θέσεις γύρω από το τραπέζι μοναχοί, τσουγκρίζοντας με γυάλινα μπουκάλια, που θα έχεις κρεμάσει φωτογραφίες των δικών σου, για να νιώθεις λιγότερο Forever Alone! 

Kανείς δεν θα το παίζει ο άρχοντας του ψησίματος πάνω από τη σούβλα. 

Όλες οι αψιμαχίες, τα μπινελίκια και τα μειωτικά σχόλια για τον διπλανό μας πάνω από την ψησταριά θα μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Κανείς δεν θα γλεντάει τον γκατζετάκια της παρέας που ήθελε να το παίξει κονιόρδος με την smart σούβλα που γυρνάει μόνη της. Τώρα απρόθυμα θα πηγαινοερχόμαστε πάνω από το φούρνο, βλέποντας στο κινητό απονενοημένα βιντεάκια με τίτλο ovelias party 2017_πλατεία Δομοκού. Που να ήξεραν κιόλας πώς έχεις να φας αρνί εδώ και 4 χρόνια. 

Δεν θα κοροϊδεύουμε αυτόν που δεν τρώει μαγειρίτσα.

Το πιο γαμάτο κι εθιστικά νόστιμο Χάνιμπαλ Λέκτερ πιάτο της ελληνικής κουζίνας, είναι για το Πάσχα, το αντίστοιχο του Μάρτη για τη Σαρακοστή. Δεν μπορεί να λείπει, τι δεν καταλαβαίνεις; Σε κάθε σχεδόν τραπέζι υπάρχει κι ένας που δεν τρώει μαγειρίτσα, συνοδεύοντας την απέχθεια του, με καρτουνίστικες γκριμάτσες αηδίας. Το φετινό τραπέζι θα μονιάσει τις καρδιές όσων δεν τρώνε, λεύτεροι από το μπούλινγκ τόσων ετών. 

Θα φάμε χωρίς να παίξουμε ξύλο όλο το τσουρέκι! Ναι, αυτό με τη σοκολάτα, μέσα έξω! 

Υπάρχουν κουλούρια, μπισκότα, βουτήματα. Υπάρχουν και τα τσουρέκια! Ναι αυτό το λαχταριστό ψωμένιο γλύκισμα, που βουτάς κολασμένα σε γάλα και καφέδες και το εποφθαλμιούν όλοι, μετρώντας τις μπουκιές σου, για να μείνει λίγο και για αυτούς. Βλέπεις, υπάρχουν κι αυτοί οι σάτυροι που βάζουν λευκή σοκολάτα από πάνω και γέμιση μερέντα μέσα και κοντεύουμε να πιαστούμε στα χέρια, για το τελευταίο κομμάτι. 

Θα γλεντοκοπήσουμε με πασχαλιάτικο επεισόδιο “Μένουμε Σπίτι για την Υγειά Μας ρε παιδιά” 

Είναι δίκαιο. Πρέπει να γίνει πράξη και να προχωρήσουμε στις ζωές μας! Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το τιμ του οφείλουν να γυρίσουν ειδικό επεισόδιο, “Στην Υγειά Μας”, καραντινιασμένο για να το ρίξουμε στον χορό, αφού δεν μπορούμε να το ρίξουμε όξω! Άλλωστε, κάθε χρόνο τα ίδια τραγούδια λένε, με διαφορετικό καστ. Γιατί να μην το κάνουν φέτος από τα σπίτια τους, δηλαδή. Εδώ κοτζάμ Backstreet Boys, είπαν το “I Want it That Way”, εμείς θα τα χαλάσουμεq

Θα ψεκαστούμε με τσικνό-σπρέι!  

Μια μυρωδιά, μόνο υπάρχει το Πάσχα και δεν γίνεται οι ασέβαστοι να μας τη στερήσουν κι αυτή. Για αυτόν τον λόγο, η επιστημονική ομάδα του Provocateur ετοίμασε το τσικνό-σπρέι για να μην σου λείψει ποτέ. 

Θα τσακωνόμαστε για τα πολιτικά μέσω zoom! 

Τόσα χρόνια στα Πασχαλινά τραπέζια, δεν χρειαζόταν πολλά για να ανάψουν τα αίματα. Πέταγες ένα: “καλά τα έκανε ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου” και γινόταν του τσουρομαδήματος. Φέτος, για να μη λείψουν αυτές οι αγνές στιγμές οικογενειακής αγάπης, θα φροντίσουμε να επαναληφθούν ξανά. 

Αν δεν σου είναι αρκετές, να γράψεις στα σχόλια τις δικές σου που νομίζεις ότι είναι καλύτερες!