Ήταν Κυριακούλα κι είχα ραντεβού. Όχι ραντεβού για “καφέ – γλυκό και κοπλιμάν”, αλλά ραντεβού για… ξύρισμα! Όμως αυτό ήδη το ξέρεις. Οπότε, ας πάμε στο δια ταύτα: πώς πήγε η βόλτα μου με τo OneBlade στο κέντρο της Αθήνας; Λοιπόν… ξύρισε!

Είναι τρομερό, ακόμα κι αν μένεις στο κέντρο, το πόσα πράγματα δεν ξέρεις για το κέντρο. Κι ήταν μεγάλη τύχη, που είχαμε την ευκαιρία να τα μάθουμε απ’ τους πιο κατάλληλους: την ομάδα ξεναγών του OneBlade που μου μάθανε για δισκάδικα και δίσκους, για μοναστήρια και Μοναστηράκια, για την “αβυσσινία”, το γιουσουρούμ, τον Χάιλε Σελασιέ, τους ρασταφάρι… Υπάρχουν όλα αυτά στα στενά της Αθήνας; Αυτά κι άλλα τόσα!

Η βόλτα βέβαια, δεν ήταν απολαυστική μόνο για τις πληροφορίες που μου ‘δωσε και τους κρυμμένους θησαυρούς που μου αποκάλυψε. Η βόλτα ήταν απολαυστική και για μερικούς ακόμα λόγους. Πρώτος και βασικός; Τα πειραχτήρια!

Ο (δικός μας) Τίμος Κουρεμένος, κι ο Γιώργος ο Βαγιάτας, δεν άφησαν τους ξεναγούς σε χλωρό κλαρί. Όλο αστεία, κι όλο “τρολάρισμα”, με μεγάλο σεβασμό στα παιδιά που κάναν την ξενάγηση, αλλά… χωρίς να σέβονται τίποτα, οι απίθανοι!

Έπειτα, βοήθησε πολύ κι η επιμονή των ξεναγών να γίνουμε παρέα. Να γνωριστούμε, να πούμε τι μας αρέσει, να νιώσουμε ότι είμαστε ένα μεγάλο παρεάκι που βολτάρει στη γνωστή αλλά και τόσο άγνωστη πρωτεύουσα, κι όχι ένα αμήχανο γκρουπ τουρίστες που πρώτη φορά κάθισαν δίπλα δίπλα στο λεωφορείο που τους έφερε ως εδώ. Και το κατάφεραν! Σιγά-σιγά, το αμήχανο έλιωσε, το τσούρμο έγινε ομάδα, κι όλοι το διασκεδάζαμε πραγματικά.

Τρίτο και βασικότερο ωστόσο (ας μην κρυβόμαστε), το πάρτι! Γιατί, καλές οι βόλτες, καλή η νοσταλγία και η γνώση, αλλά σαν μια καλή παρτάρα με κερασμένη μπύρα κι ωραία μουσική, δεν έχει! Και το πάρτι ήταν όντως παρτάρα. Ξέρεις τώρα, six dogs είν’ αυτό. Και μες στο παρτι, ωπ! Ένα barber booth, με τον Κουρεμένο και το Βαγιάτα να βγάζουν το άχτι τους.

Την ώρα δηλαδή που εσύ, αν ένιωθες αρκετά θαρραλέος κι ορεξάτος, καθόσουν κι άφηνες τους ειδικούς να δοκιμάσουν το OneBlade της Philips πάνω στα γένια σου, εκείνοι τρόλαραν, γελούσαν, κάνατε χαβαλέ, σαν να λέμε χάριζαν γέλιο, αλλά όχι μόνο γέλιο. Σ’ ένα σπέσιαλ κουιζάκι των όσων μας είπε ο ξεναγός στη βόλτα μας, οι πιο καλοί οι μαθητές κέρδιζαν δώρα κι εκπλήξεις. Εγώ δεν ήμουν απ’ αυτούς, μα τι να γίνει; Ήταν διασκεδαστικό και είχα τρελό γέλιο, ακόμα και για μας που χάσαμε…

 Μια ωραία κυριακάτικη βόλτα λοιπόν, μας έμαθε την πόλη, μας έμαθε γωνιές για να πουλάμε μούρη στα “κανονικά” ραντεβού μας, μας ξύρισε, μα κέρασε, μας έκανε να γελάσουμε. Το OneBlade μας έβγαλε το τέλειο ραντεβού!

Κι ο καιρός μας έκανε τη χάρη, έστω και στα όρια…