Είναι κάποιοι δίσκοι που τους άκουσες, όταν ήσουν τσιπιρίκος κι ακόμη και τώρα στο άκουσμα τους, ανατριχιάζεις κι αρχίζεις να τραγουδάς τους στίχους και να κωλοχτυπιέσαι στο ρυθμό τους, ωσάν την πρώτη φορά. Όταν λοιπόν μαθαίνεις πως θα έρθουν οι Candlemass για να παίξουν το Epicus Doomicus Metallicus στην ολότητα του, το Σάββατο 23 του Νοέμβρη στο Fuzz, με την αυτού εξοχότητα, Johan Längqvist στα φωνητικά. δεν μπορείς να το δεις ψύχραιμα.

Μιλάμε για τους πατεράδες του doom metal, χεβιμεταλά φίλε μου κι εσύ που δεν άκουσες ποτέ σου ντουμ, ποτέ δεν είναι αργά να νιώσει η βασανισμένη ψυχούλα σου. Άνοιξε τη ντουλάπα του ζορό, μαυροφορέσου και βάλε κι ένα διακριτικό δερμάτινο wristband, άμα λάχει. Κι όσο οι τιτάνιες κιθάρες κι οι θηριώδεις μπασογραμμές βαρούν στο ρυθμό που δίνει η μπάντα, ένα αργό headbanging επιβάλλεται. 

Η μπάντα έχει κοντά στα 30 χρόνια στην πλάτη και η κυκλοφορία του δωδέκατου studio album τους, The Door to Doom στις αρχές του 2019, πήρε αποθεωτικές κριτικές και αμέσως σκαρφάλωσε στις κυκλοφορίες της χρονιάς.  

Ανοίγοντας την πόρτα στο παρελθόν τους, φτάνοντας στις ρίζες του doom, η κορύφωση έρχεται με την συνεργασία τους με την απόλυτη metal επιρροή τους! Το τρίλεπτο σόλο του Tony Iommi στο αμιγώς Sabbath-ικό Astorolus-The Great Octopus, αποτελεί την απόλυτη heavy metal συνεργασία και την μεγαλύτερη έκπληξη που επιφύλασσαν οι Σουηδοί στους πιστούς οπαδούς τους.

Όταν το Solitude ηχήσει στις 23 του Νοέμβρη όλο το Fuzz θα σιγήσει!