O Τσαρλς Μάνσον, υπήρξε ένας παρανοϊκός μισάνθρωπος δολοφόνος, που για κάποιο λόγο, τον οποίο κανείς δεν κατάλαβε, αντιμετωπιζόταν σαν σταρ, σέρνοντας την ετικέτα του πλέον διαβόητου κακοποιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για χρόνια. Βλέπεις, οι ακόλουθοι του εντός κι εκτός φυλακών, συνέχιζαν να στηρίζουν τον παράφορα ηγέτη, στα 46 χρόνια που έμεινε στην αμερικανική ψειρού. Από τη μία το γεγονός, ότι ένας από τα θύματα του ήταν η εγκυμονούσα ηθοποιός, Σάρον Τέιτ, σύζυγος Πολάνσκι, από την άλλη διάφορες εκκεντρικές προσωπικότητες, σαν τον φίλο μας τον Marilyn Manson, που δανείζονταν ψευδώνυμα από εκείνον, ο μύθος στήθηκε και μεταφέρθηκε αρκετές φορές και στο γυαλί. Άλλοτε μας ενθουσίασε κινηματογραφικά, άλλοτε μας φόλιασε, εμείς ωστόσο δεν κάνουμε διακρίσεις και μαζέψαμε τις πιο παρανοϊκές εμφανίσεις του Τσαρλς του Μάνσον, επί οθόνης. Πάρε να έχεις λοιπόν 5 ταινίες και 2 σειρές για να γεμίσει η εβδομάδα σου.

“Once Upon A Time in Hollywood”/ Damon Herriman

Το έπος του Ταραντίνο, που δυσαρέστησε όσους περίμεναν να γυρίσει μια ταινία που δεν είναι Ταραντίνο, βάζει στο κέντρο της ιστορίας της τις δολοφονίες της οικογένειας Μάνσον, όσο η θεάρα Μάργκοτ Ρόμπι, περιδιαβαίνει τις οθόνες μας, σαν Σάρον Τέιτ. Κάποια στιγμή ο Damon Herrriman, εμφανίζεται να ψάχνει το επόμενο του θύμα, σαν ένας νεότερος αυτή τη φορά Τσαρλς Μάνσον, με δυνατό χεσμεντέν βλέμμα.

“Charlie Says”/ Matt Smith

H ταινία της Mary Harron, βασίζεται στα γεγονότα του βιβλίου “Τhe Family” του Ed Sanders, που περιγράφουν την ιστορία της Lulu που έγινε μέλος της Manson Family υπακούοντας σε όσα έλεγε ο Charlie, Matt Smith (που ήταν ένας από τους τελευταίους Ντόκτορες Who). Tάζοντας λαγούς και πετραχήλια παρουσιάζεται σαν ψευδοπροφήτης που εν μέσω ναρκωτικών και Lsd, κήρυττε την απονενοημένη θεωρία του, για φυλετικό πόλεμο που είχε δώσει το όνομα Helter Skelter.

“House of Manson”/ Ryan Kiser

O Ryan Kiser είναι ο Charles Manson στα μικράτα του πριν εμπλακεί με τις δολοφονίες που δυστυχώς τον κάνανε διάσημο. Η ταινία που είναι ψιλομάπα επικεντρώνεται στις λαοπλάνικες μεθόδους του Μάνσον που του εξασφάλισαν πολλούς πιστούς ακολούθους.

“Helter Skelter”/ Steve Railsback

Χρειάζεται κι ένα Blast from the past για τον τριβιολάγνο εαυτό σου, για αυτό θα κάνουμε μια στάση στο “Helter Skelter” και τον Steve τον Railsback, που είναι ο πρώτος που με νωπές τις μνήμες των εγκλημάτων του Μάνσον, φέρνει επιτυχημένα σχετικά τη διαστροφή του στη μεγάλη οθόνη. Για πολλά χρόνια οι φωτογραφίες του Steve κυκλοφορούσαν, σαν αληθινές του Μάνσον και τούμπαλιν στα γραφικά μέσα της εποχής.

“Haunting Charles Manson”/ Stephen Cardwell

Λίστα χωρίς καλτιά δεν έχει νοστιμάδα, για αυτό πάρε να έχεις τον υπεράγνωστο Stephen Cardwell να υποδύεται τον Charles Manson, στο κατεστραμμένο φιλμ του Mick Davis, όπου το πνεύμα του Ρόμαν Πολάνσκι στοιχειώνει τον διαβόητο δολοφόνο και του αλλάζει τον αδόξαστο!

“Μindhunter”/ Damon Herriman

H σειράρα η οποία καθοδηγείται από το μαγικό ραβδάκι του Fincher και τα επιδέξια χεράκια του Andrew Dominik, πήρε σβάρνα στην πρώτη σεζόν όλους τους διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην Αμερική. Τους κάνει serial killers για πρώτη φορά στην ιστορία των αστυνομικών υπηρεσιών, μέσα από ένα τιμ που σκιαγραφεί το προφίλ τους, προσπαθώντας να σταματήσουν νέους εκκολαπτόμενους δολοφόνους. Με το που έσκασε η σειρά, όλοι περίμεναν να εμφανιστεί κι ο Τσαρλς Μάνσον, τον οποίο υποδύεται πάλι ο Damon Herriman σε μια νευρώδη ερμηνεία που σκετσάρει επιτυχώς ένα δηλητηριώδη μεγαλομανή παράφρονα!

“American Horror Story”/ Evan Peters

Αν κάποιος από το κάστινγκ του American Horror Story, έπρεπε να υποδυθεί τον Μάνσον τότε όλες μας οι ψήφοι θα πέφτανε στον Evan Peters. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη, κι ήταν ίσως το μοναδικό ενδιαφέρον θέμα της τραβηγμένης από τα μαλλιά 7ης σεζόν, σειράς του Ryan Murphy.