Μέσα στη βαρετή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας, ψάχνουμε κάτι που θα δώσει μια γεύση ενδιαφέροντος. Κάτι που θα μας κάνει να πούμε, “ναι διάολε”, είναι ωραία η φάση μας. Έλα όμως που φιλαράκι η ζωή είναι πολύ ωραία. Όταν λοιπόν, βρούμε λίγα λεπτά να ξαποστάσουμε, από το συνεχές άσκοπο τρέξιμο και σιγήσει το ακατάπαυστο μπινελίκι στη ρουφιάνα την τύχη μας που μας έκανε φτωχούς, μπορούμε να δούμε πως τούτη η γης που την πατούμε είναι πολύ όμορφη! Κατά περιόδους δε, συμβαίνουν πράγματα σε αυτό το σύμπαν, που το έχουν σκάσει από πίνακες ασύγκριτης ομορφιάς!

Μαζέψαμε για αυτόν τον λόγο 12 φυσικά φαινόμενα από το Brightside που θα σε αφήσουν μαλάκα, να αναρωτιέσαι πωτς γκένεν ατό!

Ιανουάριος: Οι παγωμένες “φούσκες” της λίμνης Abraham

Aπο τον Δεκέμβρη μέχρι τον Φεβρουάριο, στη λίμνη Abraham στον Καναδά, σχηματίζονται αυτές οι υπέροχες φούσκες λόγω των βακτηρίων που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μεθανίου, οι οποίες παγώνουν και σχηματίζουν τα παραπάνω. 

Φεβρουάριος: Η “λάβα” στο Εθνικό Πάρκο του Yosemite

Όλοι γνωρίζουμε τους καταρράκτες όμως στην Καλιφόρνια και στο πάρκο Yosemite, κατά τη διάρκεια του Φλεβάρη, οι ακτίδες του ήλιου, δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως ρέουν λάβα, με αποτέλεσμα να σολντάρουν όλα τα τουριστομάγαζα της περιοχής.

Μάρτιος: Οι “Ψιλοβλάστες”

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, χιλιάδες ψαρόνια μαζεύονται σε σμήνη με περίεργους σχηματισμούς προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους κυνηγούς, κι εμείς προσπαθούμε να πετύχουμε τη σωστή θέση στη φωτογραφική μηχανή και να πιάσουμε την καλύτερη φιγούρα.

Απρίλιος: Oι ανθισμένες γλυσίνες

Αν βρεθείς στην Ιαπωνία Απρίλη μήνα θα ψάχνεις φως στα λουλουδάτα τούνελς που σχηματίζει το υπέροχο λελουδοφυτό σε διάφορα χρώματα που τραβάει η πάρτη σου. Και κόκκινο και μωβ και ροζ για να ικανοποιηθούν όλες οι ινσταγκράμερς!

Μάϊος: Οι “συγχρονισμένες πυγολαμπίδες”

Στο Εθνικό Πάρκο, Great Smoky Mountains, αν βρεθείς Μάη μήνα θα απολαύσεις συγχρονισμένη κολύμβηση πυγολαμπίδων. Δεν σε χάλασε!

Ιούνιος: Οι “αναρριχώμενες” κατσίκες

Στο Μαρόκο τον Ιούνιο, συμβαίνουν περίεργα πράγματα όπως βλέπεις, γιατί τα δέντρα καρποφορούν λαχταριστές λιχουδιές για τις κατσίκες που δεν κωλώνουν πουθενά και πολύ καλά κάνουν.

Ιούλιος: Ο ήλιος του μεσονυχτίου

Στην Νορβηγιά κάπου ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Αύγουστο, σκάει μύτη τα μεσάνυχτα ένας λαμπερός ήλιος. Και ναι είναι τόσο γαμάτο, όσο ακούγεται και όσο το βλέπεις.

Αύγουστος: Η “πιτσιλωτή” λίμνη Osoyoos

Στη Βρετανική Columbia του Καναδά, οι θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει επίπεδα κολάσεως κι αλλάζει τη μορφή της λίμνης για να σκάσουν από τη ζήλια τους οι Αμερικανοί που γλεντάνε τον Καναδά. 

Σεπτέμβριος: Οι Αλυκές του Yuncheng

Πάρε βαθιά ανάσα και ρούφα ομορφιά, γιατί οι άτιμοι οι Κινέζοι κάθε Σεπτέμβρη ζουν εκεί δίπλα. 

Οκτώβριος: Το “υγρό ουράνιο τόξο” του Cano Cristales

Nαι τα φύκια στην Κολομβία το φθινόπωρο έχουν αυτό το χρώμα κι όχι το σκατουλί που έχουν στην Κινέτα. Δεν περιγράφουμε άλλο, πάμε στη γωνιά μας να κλάψουμε.

Νοέμβριος: Η ανθισμένη έρημος “Αtacama”

Στη Χιλή τον Νοέμβρη η φύση ερωτοτροπεί με τα μάτια μας!

Δεκέμβριος: Οι “πολυταξιδεμένες” πέτρες

Στο Death Valley της Αμερικής εμφανίζονται ξαφνικά σε ερημώδεις περιοχές, δίχως να τις φέρνει κανείς εκείθε! Οι επιστήμονες κατέληξαν, πως είναι όλα αποτέλεσμα μιας συμπαντικής ισορροπίας ανάμεσα στο νερό, τον πάγο και τον αέρα κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν λεπτές στρώσεις πάγου τις “σπρώχνουν”, προκειμένου ο αέρας να τις παρασύρει.