Το ‘παιζα άνετος. Το ‘παιζα μάγκας. Κι ένας Θεός ξέρει τι πήγαινα να πάθω, αν δεν ερχότανε το Brightside.me, σαν σοφός γέροντας να με χτυπήσει στην πλάτη. “Φυλάξου μικρέ”, μου είπε. “Πρόσεχε!”

Κι ύστερα μου μίλησε για τα 8 πράγματα που πρέπει πάντα να ‘χεις σπίτι σου, γιατί αν δεν το ‘χεις… θα την πάθεις! Δίκιο έχει ο γέροντας, κι εγώ ως έμπειρος πια το λέω και σ’ εσένα. Τα 8 που υπάρχουν εδώ από κάτω, και τα μάτια σου. Πρόσεχε! Θα την πάθεις!

Χαρτί Υγείας

Ε, τώρα τι; Χρειάζεται να εξηγήσω γιατί; Από τότε που το ίντερνετ αντικατέστησε τις εφημερίδες, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεμείνεις από χαρτί υγείας. Αν το πάθεις… Μαγκάιβερ!

Ψωμί και Βούτυρο

Θες να συνοδεύσεις φαγητό; Ιδού. Θες να φας πρωινό; Ιδού. Γενικώς ο πιο εύκολος συνδυασμός για να σε βγάλει απ’ την ανάγκη. Τυρί και ζαμπόν μπορεί να μην έχεις, βούτυρο και ψωμί να ‘χει πάντα. Ποτέ δεν ξέρει πότε θα χρειαστεί…

Ξηροκάρπια

Ποτάκι θες; Ξηροκάρπια. Μπάλα (ή ταινία, ή σειρά, ή εκπομπή στην τηλεόραση) βλέπεις; Ξηροκάρπια. Πεινάς και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ στο σπίτι; Ξηροκάρπια. Κι η πίεση να σου πέσει, ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ. Δεν χαλάνε, δεν λήγουν, είναι υπέροχα. Να έχεις!

Μπαταρίες

Καλά, ζεις και χωρίς. Αλλά θα πρέπει ν’ αλλάζεις κανάλι απ’ την τηλεόραση. Άμα βαστάς…

Μακαρόνια

Αν δεν ξέρεις τι θα πει να βλέπεις ταινία στη 1 το βράδυ, να βλέπεις φαγητό στην ταινία, ν’ ανοίγεις με άγχος το ντουλάπι και ν’ αντικρίζεις μακαρόνια, δεν ξέρεις τι θα πει αγαλλίαση! Και σάλτσα να μην υπάρχει, λίγο τυράκι κάνει. Ή λίγο βούτυρο (δες παραπάνω). Με πιπέρι γίνεται και γκουρμέ. ΕΠΟΣ.

Οδοντόκρεμα

Άμα δεν έχεις, πώς θα πλυθεί το δόντι ρε, με αλατόνερο; Κι αν έρθει κάνα αίσθημα στο σπίτι ακάλεστο, τι θα κάνεις; Οδοντόκρεμα, γρήγορα…

Κεριά

Ούτε τελετές, ούτε φαντάσματα. Άμα βρέχει και κοπεί το ρεύμα, με το φακό του κινητού πόση ώρα θ’ αντέξει η ψευτομπαταρία του smartphone; Αν έχεις παλιό καλό κεράκι, κάνεις δουλίτσα άψογη, και διαβάζεις κάνα βιβλίο να νιώσεις 1700, να γουστάρουμε!

Καφές

Όσοι πίνουν καφέ, ξέρουν. Όσοι δεν πίνουν, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ!