Μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες της οικουμένης, είναι ότι η ζωή είναι σκληρή. Κι είναι σκληρή, για όλους. Όχι μην γκρινιάζεις και μην βαρυγκομάς και σταμάτα πια να ψιθυρίζεις “μη βροντοχτυπάς τις χάντρες“. Αρκετά με τους wannabe Ξανθόπουλους και τους Βασιλάκηδες Καΐλες. Χορτάσαμε, δεν θέμε άλλους, αλήθεια. Ναι, έχεις τα δίκια σου! Μόνο εσύ, με την αξία κι όχι με ξένες πλάτες. Κανένας άλλος. Βρε κούνα την κεφάλα σου, να δεις αν κάνει ντιπιντάι. Σταμάτα να κλαίγεσαι επιτέλους, για τα παιδικά σου χρόνια. Κι εμάς, μας έδερνε η μάνα μας, 40 λεπτά με την παντόφλα, γιατί σκίζαμε τις φόρμες στα γόνατα, όταν παίζαμε μπάλα, αλλά δεν το κάναμε θέμα. Γιατί εδώ που τα λέμε, υπάρχουν κι οι παρακάτω, που η ζωή τους έριξε μπόλικα χαστούκια όταν ήταν πιτσιρίκια. Βλέπεις, δεν κάνει διακρίσεις σε αυτά, η άτιμη σε άσημους και διάσημους! Για αυτό, αξίζει να τους ρίξουμε κι εμείς με τη σειρά μας ένα δυνατό χειροκρότημα, γιατί ενώ τα παιδικά τους χρόνια, έμοιαζαν με την χαμένη ταινία του Ξανθόπουλου και της Μάρθας Βούρτση, αυτοί μαζέψαν στα κομμάτια τους, στάθηκαν στα πόδια τους, ακολούθησαν το όνειρο τους και γίνανε αφίσες στα δωμάτια μας!

Joaquin Phoenix

Ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του, που τερμάτισε το υποκριτικόμετρο στο “Joker”, δεν πέρασε καθόλου καλά, όταν ήταν παιδί. Οι γονείς του ήταν μέλη χίπικης θρησκευτικής αίρεσης, που λεγόταν “Τα Παιδιά του Θεού”, με αρχηγό τον David Brandt Berg. Με πρόφαση και βιτρίνα της, την ιδέα μιας μεγάλης χριστιανικής οικογένειας οι διεστραμμένοι και βαρεμένοι συμμετέχοντες, εξανάγκαζαν ενήλικες να κάνουν σεξ με παιδιά, μανάδες με γιους και πατεράδες με κόρες, ενώ ο αδερφός του του Χόακιν, ο Ρίβερ (που έφυγε στα 23 του από overdose ναρκωτικών) εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ στην ηλικία των 4 ετών. Γρήγορα οι γονείς τους, καταλάβανε το πρόβλημα και έφυγαν από την αίρεση, αλλάζοντας το επώνυμο τους σε Φοίνιξ, σαν το πουλί που αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Charlize Theron

Η γυναικάρα μας, που ακόμη μας έχει αστεφάνωτους, έχει μια ανατριχιαστική ιστορία, να συνοδεύει τα παιδικά της χρόνια. Ο πατέρας της Σαρλ, ήταν αλκοολικός , κακομεταχειρίζονταν τη μητέρα της, με αποτέλεσμα εκείνη τελικά να τον σκοτώσει, πυροβολώντας τον μπροστά της το 1991, χωρίς να καταδικαστεί.

Pink

H τύπισσα με την εκπληκτική φωνή, πήρε το παρατσούκλι της, λόγω της λατρείας της στον Ταραντίνο και το “Reservoir Dogs“, ήταν ένα ιδιότροπο παιδί, που παράτησε το σχολείο και ξεκίνησε χρήση ναρκωτικών, ενώ είχε εθιστεί και στο αλκοόλ. Μάλιστα, υπέστη ένα overdose, από το οποίο γλίτωσε στο παρατσάκ, ενώ η φίλη της Stacey Coffey που ήταν μαζί της, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Οprah Winfrey

Η τύπισσα που χωρίς να το ξέρει ευθύνεται για τις Τατιανιές της ελληνικής τηλεόρασης, είχε μια ζωή που κάποια στιγμή θα γίνει ταινία. Βλέπεις, μεγάλωσε σε μια από τις πιο σκληρές και φτωχικές γειτονιές, της πολιτείας του Μισισίπι. Η Βερνίτα Λι ήταν έφηβη και ανύπαντρη, όταν γέννησε την Όπρα, η οποία μεγάλωσε με τη βοήθεια της γιαγιάς της. Δυστυχώς, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συντρόφους της μητέρας της. Η Όπρα επαναστάτησε και άρχισε να ζει στα άκρα, κάνοντας παρέα με πολύ μεγαλύτερα καλόπαιδα. Στα 14 της, έμεινε έγκυος και γέννησε πρόωρα, μα το μωρό της δεν έζησε. Μετά από αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, προσπάθησε να βάλει τη ζωή της, σε μια σειρά και τα κατάφερε απόλυτα.

Woody Harrelson

Ο Γούντι της καρδιάς μας, πέρα από ηθοποιάρα, ήταν κι ένα παιδί που μεγάλωσε με μπαμπά πληρωμένο δολοφόνο. Ο Τσαρλς Χάρελσον μπήκε στη φυλακή για τον φόνο 2 ανδρών, ενώ ήταν υπεύθυνος και για την πρώτη δολοφονία δικαστή στις ΗΠΑ τον 20ο αιώνα. Φήμες και λιακοπουλικές συνωμοσιολογίες τον αναφέρουν, σαν πιθανό εκτελέστη του JFK μάλιστα. Στον Γούντι, πριν γίνει “Natural Born Killer” εκτός από τη “ρετσινιά”, άφησε το διαβολικό βλέμμα και το κενό ανάμεσα στα δόντια.

Celine Dion

Αν νιώθεις στριμωγμένος στο διαμερισματάκι 50 τετραγωνικών, σκέψου πως ο χασάπης μπαμπάς της Σελίν Ντιόν, είχε να μεγάλωσει 14 παιδάκια. Ποδοσφαιρική ομάδα, με τις αλλαγές μαζί, όχι μαλακίες!

Hilary Swank

Αν νομίζεις ότι τα Οσκαρ, έρχονται εύκολα, τότε δεν ξέρεις την ιστορία της Χίλαρι, η οποία κοιμόταν για πολύ καιρό στο αυτοκίνητο μαζί τη μητέρα της, κυνηγώντας το όνειρο του Χόλιγουντ, ενώ οι αποταμιεύσεις τους, δεν ξεπερνούσαν τα 75 δολάρια.

Leighton Meester

H πρωταγωνίστρια του “Gossip Girl” είδε το πρώτο φως ζωής, στη φυλακή όπου και κρατούνταν η μητέρα της. Μεγάλωσε λοιπόν με τη γιαγιά της, ώσπου να αποφυλακιστεί η μαμά Meester.

Christina Aguilera

Πριν λίγο καιρό η Christina της καρδιάς μας, δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια από τα έσοδα των εμφανίσεων της, στο Λας Βέγκας στην οργάνωση, “The Shade Tree”, που προσφέρει καταφύγιο σε γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Εκεί, εξομολογήθηκε την ιστορία της μητέρας της και της αδερφής της, που πολλές φορές είχαν βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς τους, για να γλιτώσουν από τη μανία του πατέρα της.

Florence Welch

H ιέρεια της indie rock, είχε δυσλεξία και δυσμετρία και αντιμετώπιζε προβλήματα προσαρμογής στο σχολείο. Από μικρή ηλικία λοιπόν, αντιμετώπιζε σοβαρές διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη, βιώματα τα οποία έκανε αργότερα, συγκλονιστικά τραγούδια.

H ζωή είναι σκληρή, τα γράψαμε και πιο πάνω, για αυτό είναι σημαντικό να παλεύουμε, με όσα φέρει στο δρόμο μας. Οι παραπάνω “νικητές”, απλά μας δείχνουν τον δρόμο.