Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Μαραθώνα, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος. Κι ο καιρός καλός να προσθέσω, γιατί η υγρασία θα σε πεθάνει αν είναι να τρέξεις, 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα. Για να προλάβουμε αυτόν που θα σχολιάσει, γιατί γράφουμε και τα 195. Μετά από 42 χιλιόμετρα τρέξιμο φιλαράκι, ούτε τα εκατοστά δεν μπορείς να τρέξεις, πόσο μάλλον τα μέτρα. Ξέρεις τι σκεφτόμαστε εδώ και μέρες φίλε και αναγνώστη προβοκάτορα με τους 2 κολλητούς; Όχι, δεν ξέρεις και με το δίκιο σου. Λοιπόν, κάτσαμε να ξαποστάσουμε λίγο και να βάλουμε μια μπουκιά στο στόμα μας, όταν τελειώσαμε την προπόνηση για τον Μαραθώνιο. Σα runners σωστοί και μαραθωνοδρόμοι, πήραμε κάτι μπιφτεκάκια μούρλια, κεραστήκαμε κάτι AΜΣΤΕΛ Free, το ένα έφερε το άλλο και αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τρέχουμε από την Αθήνα στον Μαραθώνα, αλλά πάμε στον Μαραθώνα, για να επιστρέψουμε στην Αθήνα, άραγε.

Ντάξει ναι, η κλασική διαδρομή είναι αυτή, ωστόσο δεν είναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι, τόσα χρόνια μπαίνουμε σε λεωφορεία ή αυτοκίνητα και κάνουμε 40 λεπτά δρόμο όχι αστεία, για να φτάσουμε στον όμορφο Μαραθώνα κι έπειτα επιστρέφουμε τρέχοντας στην Αθήνα; “Ιt doesn’t make sense” που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι στο Hollywood! Γουστάραμε λοιπόν στη σκέψη να κάνουμε τα πράγματα, ανάποδα. Ή μάλλον για να είμαστε περισσότερο σαφείς, ανατρεπτικά. Να ξεκινήσουμε δηλαδή, την ωραία πρωία του Μαραθωνίου από την Αθήνα και να τερματίσουμε στον Μαραθώνα. Πρώτα από όλα θα κερδίσουμε χρόνο και δεν θα χρειαστεί να ξυπνήσουμε αξημέρωτα, για να πάμε Μαραθώνα και να επιστρέψουμε πίσω. Ποιο το νόημα διάολε; Επίσης τι πιο ωραίο, να εγκαταλείψουμε λίγο εμείς οι Αθηναίοι την Αθήνα και να χαρούμε τον όμορφο Μαραθώνα; Λογικό; Έτσι νομίζουμε και αυτό θα κάνουμε.

Ναι γιατί ο Μαραθώνιος του freestyler, μπορεί να γίνει Θώνιοςμάρα και να περάσουμε υπέροχα μαζί του. Θα πάρουμε και τον καθαρό μας τον αέρα και θα έχουμε κάνει τις ψαχτικές μας εκεί για να ξεχωρίσουμε τα πιο γραφικά ταβερνάκια της περιοχής. Στο τέλος της διαδρομής μας, ο νικητής θα κάνει στους υπόλοιπους το τραπέζι και θα απολαύσουμε μέχρι το βράδυ, τις ομορφιές της περιοχής. Και προβατίνα θα πάρουμε και τοπικό χαλβά που είναι δύναμη και AΜΣΤΕΛ Free μπυρόνια για να το γιορτάσουμε. Έτσι θα περάσουμε καλύτερα, αυτό αποφασίσαμε. Όταν επιστρέψουμε στο σπίτι λοιπόν θα είμαστε ήρεμοι, ξεκούραστοι και πάνω από όλα free. Όσο για σένα που γκρινιάζεις ότι τα κάνουμε, όλα όπως μας καπνίσει και άλλα τέτοια περίεργα και μας τη λες, δες την λίγο πιο free. Δεν πιέζουμε κανένα, ούτε θέλουμε να επιβάλλουμε την άποψη μας σα σωστή. Είναι η επιλογή μας και μας αρέσει πολύ! Για αυτό λοιπόν φέτος αποχαιρετάμε τον Μαραθώνιο και καλωσορίζουμε τον Θώνιομάρα. Χαιρετάμε μαζί και την πεπατημένη και υποδεχόμαστε τη δική μας τημένηπεπα! Θα βγάλουμε και μια φωτογραφία στον Μαραθώνα για να θυμόμαστε για πάντα αυτή την εκδρομή και πως τρέχει Μαραθώνιο, ένας freestyler!