Αγαπητέ προβοκάτορα, αγαπητή προβοκατόρισσα, σοκ!

Μια νέα έρευνα του Joybird.com έρχεται να σοκάρει τον κόσμο των μάγων, τον κόσμο της Τζόαν Ρόουλινγκ, τον κόσμο της λογοτεχνίας. Ως τώρα ξέραμε πως το καπέλο της επιλογή τους Χόγκουαρτς, εξετάζει τις ικανότητες, τις προοπτικές και τα θέλω σου πριν σε στείλει στον κοιτώνα που σου ταιριάζει. Το Joybird ωστόσο έρχεται με σιγουριά να προσθέσει ακόμα μια παράμετρο. Το αν προτιμάς σκύλους ή γάτες!

Πέρα λοιπόν απ’ το γνωστό: “ο γενναίος” στο Γκρίφιντορ, ο “φιλόδοξος” στο Σλίθεριν, ο “έξυπνος” στο Ρέιβενκλο, κι ο “δουλευταράς” στο Χάφλπαφ, έρχεται να προστεθεί και το: ο “σκυλάς” ή ο “γατάς”. Και πάμε να δούμε πώς.

Πρώτα, η έρευνα τους ζητούσε απ’ το αντιπροσωπευτικό δείγμα της, να κάνει το κουίζ του “καπέλου”. Κι έπειτα τους ρωτούσε ποιο κατοικίδιο προτιμούν. Τα αποτελέσματα, μπορείς να τα δεις παρακάτω:

Πρώτο συμπέρασμα: Στο Χόγκουαρτς της κουκουβάγιας, της γάτας, του ποντικού και του βατράχου, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να επιτρέπονται σκυλιά! Όλοι οι συμμετέχοντες προτιμούσαν σκύλο από γάτα, με μικρότερη διαφορά στο Ρέιβενκλο (59% σκύλο – 41% γάτα!).

Δεύτερο συμπέρασμα: Αν δεν θέλεις κατοικίδιο, ΞΕΧΝΑ το Σλίθεριν και το Ρέιβενκλο. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να ντυθείς στα κίτρινα ή στα κόκκινα, αλλά με τίποτα στα πράσινα ή τα μπλε.

Τρίτο συμπέρασμα: Αν είσαι “σκυλάς”, τότε οι πιθανότητες σε στέλνουν κατά σειράν σε Χάφλπαφ, Σλίθεριν, Γκρίφιντορ, Ρέιβενκλο. Αν είσαι “γατάς”, τότε πιθανότερα πας στο Ρέιβενκλο, Σλίθεριν και Γκρίφιντορ, και με τις λιγότερες πιθανότητες στο Χάφλπαφ. Που σημαίνει πως, Ο,ΤΙ κι αν προτιμάς, Σλίθεριν και Γκρίφιντορ θα βρίσκονται στη μέση. Αλλά όχι με τα ίδια ποσοστά!

Και παρά κάτω, μπορείς να δεις τα αναλυτικά στοιχεία κάθε κοιτώνα, που λαμβάνουν υπόψιν τους και το φύλο ή την ηλικία. Τσέκαρέ τα, και ξανασκέψου: “Ανήκω όντως στον κοιτώνα που νομίζω;”.

Ή πιο απλά, έχει νόημα να ψιθυρίζω “όχι Σλίθεριν, όχι Σλίθεριν”, με τρίχες γάτας στον ώμο μου;