Πριν κανένα 8άρι χρόνια, ξεκίνησε να παίζει δαιμονισμένα παντού το “Somebody I Used to Know” του πολύ φίλου μας Gotye. Μαζί του, κελαηδούσε και η πολύ φίλη μας η Kimbra. Είναι από εκείνα τα εθιστικά τραγουδάκια, με την κολληματική μελωδία, που μουρμουρίζεις παντού. Τα χρόνια πέρασαν, η Kimbra μεγάλωσε (μη φανταστείς πολύ, το 1990 είναι γεννημένη η κοπέλα) και επιτέλους θα επισκεφθεί τα μέρη μας, τούτη την Κυριακή, 29 του Σεπτέμβρη, στου Gazarte το Main Stage.

Το μουσικό πουλέν της Ωκεανίας, που έχει πάθει τενοντίτιδα από τα βραβεία που έχει σηκώσει σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (ενώ έχει βραβευθεί και με 2 Grammy παρακαλώ), έρχεται Ελλάδα και εμείς ανυπομονούμε, να τη δούμε και να την ακούσουμε. Με τρία albums στο ενεργητικό της και πάμπολλα shows σε ολάκερο τον κόσμο, είναι η απάντηση, στο τι θα κάνουμε, το κυριακάτικο βράδυ που πλησιάζει.

Η φωνή της, είναι αυτό που λένε αιθέρια, με τεράστια έκταση και συγκινητική αισθαντικότητα. Πλάι της, οι μουσικοί της θα βαρούν πιάνο και κοντραμπάσο, στον ρυθμό των τραγουδιών της. Στο πλαίσιο της περιοδείας, για τον τρίτο της δίσκο, “Primal Heart” που σκιτσάρει σχεδόν με ήχους την ανθρώπινη κατάδυση στα μύχια της ψυχής του καλλιτέχνη, θα κάνει την πολυπόθητη για το κοινό της, στάση και στην Αθήνα.

Πατώντας με το ένα πόδι στην pop και το κλασσικό rnb και με το άλλο στην jazz και τη ροκ, η Kimbra στήνει το soundtrack των δικών της αναμνήσεων, με επίκεντρο τις συγκλονιστικές ερμηνείες και τη μαγευτική της φωνή. Όσο κλείνει αισθησιακά το μάτι στον Prince, την Björk και τον Jeff Buckley, ο κόσμος θα ανυπομονεί να ακούσει τα “Settle Down”, “Top of the World”, “Plain Gold Ring” και το “Good Intent” που μάθαμε μέσα από το “Grey’s Anatomy”.

Μαζί της, θα είναι και το dream pop project της Daphne Lz, Daphne and the Fuzz. Aν δεν έχεις βγάλει εισιτηριάκι ακόμα, είσαι λάθος, φίλε προβοκάτορα, ωστόσο προλαβαίνεις να επανορθώσεις.