Η Μαρίνα Δανέζη, σκηνοθέτησε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι που ο Παύλος Παυλίδης έγραψε για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Σήμερα, όπως η ίδια ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook, το βίντεο αποσύρθηκε από το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος;

“Σήμερα το Facebook “κατέβασε” το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησα για το τραγούδι του Παύλου Παυλίδη “Ένα αλλιώτικο παιδάκι”, από την σελίδα Justice For Zak/Zackie. Το Facebook θεωρεί παραβίαση την εικόνα των γυναικείων μαστών. “Εξαιρούνται” οι εικόνες θηλασμού, πολιτικής διαμαρτυρίας ή τέχνης”.

Καθώς φαίνεται, το δημόσιο λιντσάρισμα ενός ανθρώπου στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι, εξακολουθεί να εγείρει τα χαμηλά ένστικτα κάποιων, λογοκρίνοντας την ελευθερία του να υπάρχει κανείς όπως ακριβώς είναι, χωρίς να στριμώχνεται σε καλούπια που δεν χωρά. Διαχειριστές της σελίδας Justice For Zak/Zackie, αναφέρουν: “Είναι αυτονόητο ότι δεν θα είχε προκύψει κανένα θέμα, χωρίς τα πολύ πρόθυμα κακόβουλα reports. Οι πολιτικές ωστόσο, όπως η συγκεκριμένη, είναι που ορίζουν το αποτέλεσμα”.

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται η άκαμπτη και αναχρονιστική ανισότητα μεταξύ των φύλων στις υπάρχουσες πολιτικές περί γυμνού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η θέαση των ανδρικών γυμνών θηλών επιτρέπεται, κάτι που δεν ισχύει για το δαιμονοποιημένο γυναικείο στήθος, το διαπομπευμένο γυναικείο κορμί που ακόμη και σήμερα οφείλει υποταγή στο αντρικό βλέμμα.

Πρέπει διαρκώς να αναζητούμε φούσκες ενέργειας για να ανασαίνουμε, μιας και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.