Για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το φετινό Vans Shop Riot, μιλήσαμε με τους περσινούς νικητές του, που συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό τελικό του θεσμού, στο Μιλάνο. Ο λόγος στο Slut λοιπόν:

Είστε οι νικητές του περσινού Vans Shop Riot, συγχαρητήρια, 1 χρόνο μετά! Περιγράψτε μας την εμπειρία της συμμετοχής σας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό του θεσμού στο Μιλάνο, ανάμεσα σε riders από skateshops απ’ όλη την Ευρώπη.

“Βασικά δεν είμαστε νικητές μόνο του περσινού Vans Shop Riot. Όσο αφορά τον περσινό τελικό, αν εξαιρέσεις τις 48 ώρες, που διήρκησε όλο το ταξίδι, εξ’ ου και ο τίτλος του clip, ήταν όπως και την προηγούμενη φορά, μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Απλά βλέπεις skateboarding πολύ υψηλού επιπέδου, διότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες, είναι στο όριο του να γίνουν επαγγελματίες και τα δίνουν πραγματικά όλα. Εκτός του διαγωνιστικού κομματιού, είναι μια γιορτή, μαζεύονται riders από όλη την Ευρώπη και απλά το ζουν.”

Πες μας τα δύο highlights του ταξιδιού… τα πιο ακραία ή τα πιο αστεία περιστατικά στον τελικό του 2018

“Το πιο ακραίο, ήταν όταν βγήκαμε για φαγητό σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο κατά τις 23:00 και μόλις πήγε 00:00, ο ιδιοκτήτης μας έδιωξε με τη μπουκιά στο στόμα, γιατί ήθελε να κλείσει το μαγαζάκι του. Δεν έφτανε αυτό, πήγε να μας κάνει και μεροκάματο. Wrong Crew Bro. Το πιο αστείο με διαφορά, ήταν ένα απόγευμα με έξτρα όρεξη που κάναμε contest στο hostel bed to bed. Και εξηγούμαι.Τα κρεβάτια ήταν τριώροφες κουκέτες, με ένα αξιόλογο κενό μεταξύ τους και απλά πηδάγαμε από το ένα κρεβάτι, στο άλλο. Προφανώς κάποιοι κάνανε τις κότες!”

Μπορεί να ζήσει κάποιος μέσα από το skateboarding, δηλαδή να θεωρηθεί pro και να ασχοληθεί επαγγελματικά;

“Στην Ελλάδα, προς το παρόν το θεωρώ ανέφικτο!”

Πες μας μία λέξη/περιγραφή για κάθε έναν από τους riders του Slut, που θα δούμε in action το Σάββατο, στο Vans Shop Riot 2019.

“Με αυτά τα παιδιά, είμαστε κάτι παραπάνω από crew, μετά από τόσα χρόνια. Δεν αρκούν λίγες λέξεις. Τα παιδιά θα είναι ο Θάνος Πάνου , ο Στέφανος Οικονομάκης και ο Αλεξ Ρόπης. Δηλαδή ομάδα ΦΩΤΙΑ5.”

Το skateboarding, είναι τρόπος ζωής; skaters gonna skate ό,τι και να γίνει;

“Εσύ, χωρίς φαγητό μπορείς;”

E, που πας; Έτσι θα φύγεις; Τα νέα δεν στα είπαμε! Nαι, η κάμερα έχει γυρίσει σε σένα και σε ενημερώνει, πως ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός street skate διαγωνισμός της Vans, θα κάνει την καθιερωμένη του στάση στην Αθήνα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Maroussi Skatepark, στο ΟΑΚΑ, με ελεύθερη είσοδο. 6η συνεχόμενη χρονιά φέτος και μετά από μια σειρά αντίστοιχων skate battles στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Αθήνα μας θα έχει την τιμητική της με το Vans Shop Riot 2019. Οι καλύτεροι street skaters της σκηνής, θα διαγωνιστούν με έπαθλο το τιμημένο εισιτήριο για τον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό του θεσμού, στις 25 & 26 Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ. Έλληνες και Κύπριοι riders, θα διαγωνιστούν, διεκδικώντας μέχρι τελευταίου άλματος χρηματικά βραβεία 3.750€, πέρα από το εισιτήριο του τελικού. Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας. Μιλάμε για τη local skateboarding σκηνή στα καλύτερά της!

Το Vans Shop Riot Series, δημιουργήθηκε από τη Vans, με στόχο την προώθηση των καλύτερων street skaters, δίνοντας σε όλη την κοινότητα και τα μαγαζιά της φάσης, μια νέα αυθεντική πλατφόρμα έκφρασης και αναγνώρισης. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, όπου Vans πρέπει να βάλουμε skate, art και music. Για αυτό το Skate You θα στήσει στο VSR ένα NBD (never been done) Challenge, στο οποίο όσοι συμμετέχουν, πρέπει να σκαρφιστούν τα πιο ευφάνταστα tricks που έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Και ενώ οι μνήμες είναι ακόμη νωπές, από το περσινό highlight της Ασημίνας Μανουσάκη, φέτος θα παιχτεί special all-girl get together session, σε συνεργασία με το crew Girls on Skateboards. Τιμώντας τη μεγαλύτερη γενιά της local skate σκηνής, στο Vans Shop Riot θα διοργανωθεί και ένα special over 35 session, αφιερωμένο στην old-skool εποχή του skate, με τη συμμετοχή κάποιων από τους σημαντικότερους riders αυτής της γενιάς.

Κάπου εδώ και ενώ θα περιμένουμε ποιο skateshop θα πάρει φέτος το βραβείο του VSR Greece εγώ θα χειροκροτήσω, γιατί θα στηρίξουν τη δράση του Free Movement Skateboarding. Θα φιλοξενηθεί και πάλι ο οργανισμός, που προωθεί τη διάδοση και την εκμάθηση του skateboarding ως ‘εργαλείου’ ένταξης και ενδυνάμωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προσφύγων νεαρής ηλικίας. Κάντε λοιπόν μια στάση στο booth τους, για να ενημερωθείτε και να βοηθήσετε, με όποιο τρόπο μπορείτε.

Η φάση θα είναι off the wall και θα έχει πολλά δωράκια για το κοινό(σανίδες, limited gift bags)

Θα τα πούμε λοιπόν εκεί και αν μένεις εκτός Αθηνών μη σκιάζεσαι, γιατί το Vans Shop Riot bus θα κάνει στάσεις σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Για να κλείσεις θέσεις μεταφοράς από και πρός το VSR, επικοινώνησε με τα παρακάτω skate shops: 

Πάτρα: Fifty-Fifty 

Θεσσαλονίκη: MicroXtreme & Zero Gravity 

Ξάνθη: Acid 

Λάρισα : Motel Shop & MicroXtreme

*Ενόψει του μεγάλου street skate διαγωνισμού και στηρίζοντας τη διάδοση του αθλήματος του skateboarding, η Vans συμβάλλει στη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Maroussi Skatepark και παράλληλα παραχωρεί και ένα χρηματικό ποσό στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου. 

Μην ξεχάσεις να πάρεις ομπρέλα, γιατί θα βρέξει σανίδες!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.