Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, μεσημέρια με την παρέα, βόλτες με τους φίλους σου και πάρτι υπό το φως του φεγγαριού, η επιστροφή στα φοιτητικά έδρανα μπορεί να αποδειχθεί ζόρικη υπόθεση. Ο σωστός ο φοιτητής όμως δεν έχει να φοβάται το παραμικρό, φτάνει να έχει φροντίσει φυσικά να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Για να σε βοηθήσουμε να μπεις στο κλίμα λοιπόν όντας βέβαιος ότι δεν έχεις ξεχάσει κάτι κατά τα ψώνια σου, είπαμε να ρίξουμε παρέα μια ματιά στο περιεχόμενο της φοιτητικής τσάντας. Δες αναλυτικά τα όσα… βρήκαμε ψάχνοντας και γέμισε το καλάθι σου με ό,τι θα χρειαστείς στη φοιτητική σου καθημερινότητα.

Θυμήσου ότι μπορείς να κάνεις τις αγορές σου από το Public.gr εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας μέσα από μία τεράστια γκάμα προϊόντων. Επωφελήσου από την υπηρεσία next day delivery!

 

Τσάντα

Πριν εξετάσουμε το περιεχόμενό της, τι θα έλεγες να ρίχναμε μια ματιά στην ίδια την τσάντα; Αν αυτή που έχεις τα… έχει τα χρονάκια της, τότε ίσως να ‘ναι μια καλή ευκαιρία να την αντικαταστήσεις με κάποια καινούρια –τι θα έλεγες για μία με δεινοσαύρους ή αν δε σου αρέσουν τα σχέδια, μία μονόχρωμη σε ένα ζωηρό χρώμα; Όπως και να ‘χει φρόντισε η τσάντα που θα επιλέξεις, πέραν της αισθητικής να διαθέτει και επαρκείς χώρους για ό,τι θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου καθημερινά (tip: μην αμελήσεις τη θήκη laptop).

Laptop

Απαραίτητο εφόδιο για κάθε φοιτητή, το laptop δεν είναι πλέον το gadget μέσω του οποίου θα περνάς την ώρα σου χαζεύοντας στο Netflix αλλά το εργαλείο που θα σου χαρίσει απλόχερα τα «10άρια» στις εργασίες σου. Αν το υπάρχον laptop σου δεν «τραβάει» πια, είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλέξεις ένα καινούριο. Πρόσεξε να διαθέτει μεγάλη αυτονομία και όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις και βάρος. Από πλευράς χαρακτηριστικών προτίμησε μοντέλα με SSD δίσκο και τουλάχιστον 4 GB RAM. Όπου κι αν καταλήξεις, μην ξεχάσεις το Safety Net!

Τετράδια

Κράτα τις σημειώσεις σου ταξινομημένες και αρχειοθετημένες χρησιμοποιώντας από την πρώτη κιόλας μέρα στη σχολή τετράδια. Άφησε τους άλλους να γράφουν σε κόλλες Α4 και κάνε τη διαφορά: όταν έρθει η ώρα του διαβάσματος και της επανάληψης, θα μπορείς να ανατρέξεις εύκολα και γρήγορα σε όλα όσα έχεις γράψει τις ώρες της παράδοσης. Επίλεξε τετράδια σπιράλ ώστε να μπορείς να σκίσεις άνετα ένα φύλλο εφ’ όσον χρειαστεί, στο σχέδιο και το χρώμα που σε εκφράζουν.

Κασετίνα

Εντάξει, ως φοιτητής δύσκολα θα χρειαστείς… μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις μαζί σου μία κασετίνα με τα απολύτως απαραίτητα –στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, έναν χάρακα και διορθωτικό. Βρες λοιπόν την κασετίνα που σου ταιριάζει και γέμισέ τη με τη γραφική ύλη που θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Μην αμελήσεις να πάρεις και μαρκαδόρους υπογράμμισης –θα κάνουν τις επαναλήψεις σου παιχνιδάκι.

Powerbank

Ο μοντέρνος φοιτητής περιβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του από συσκευές τεχνολογίας: smartphone, tablet, ασύρματα ακουστικά, όλα αυτά απαιτούν ενέργεια η οποία, όντας κανείς στον δρόμο, δύσκολα βρίσκεται. Ξέχνα τον βραχνά της φόρτισης των αγαπημένων σου συσκευών με ένα powerbank. Βρες ένα που να σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι δίχως να σου γίνεται βάρος και δες την αυτονομία των gadgets σου να εκτοξεύεται!

Παγούρι

Μην υποτιμήσεις ποτέ την αξία του παγουριού. Ο οργανισμός αφυδατώνεται πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζεις (tip: δεν είναι ανάγκη να ‘ναι καλοκαίρι για να συμβεί αυτό). Ένα ισοθερμικό παγούρι λοιπόν, θα σου επιτρέψει να μεταφέρεις νερό, χυμό, τσάι ή ό,τι άλλο θες, διατηρώντας το πάντα δροσερό, έτσι ώστε να σε ξεδιψά μεμιάς. Χωράει παντού, κλείνει αεροστεγώς και πλένεται εύκολα –τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ακουστικά

Κάνε τις ώρες του διαβάσματος να κυλήσουν λίγο πιο γρήγορα «ντύνοντάς» τις με τη μουσική της αρεσκείας σου. Πώς; Μα φυσικά μέσω του κατάλληλου σετ ακουστικών! Προτίμησε κάποια ασύρματη πρόταση σε ψείρες ή headset για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δίχως να μπλέκεσαι με καλώδια. Φόρα τα παντού, από τα μέσα μεταφοράς, μέχρι τη βιβλιοθήκη και απομονώσου από τον κόσμο, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητά σου και βρίσκοντας τη γαλήνη που τόσο ανάγκη είχες.

Όλα ΟΚ με την τσάντα σου λοιπόν! Αν τώρα ψάχνεις και κάτι για το σπίτι μην σκας! Τα Public είναι εδώ και έχουν όλα όσα μπορεί να χρειάστεις.