Δεν θα σου πούμε ψέματα. Εμείς γουστάρουμε πολύ την δεκαετία του ’90, γιατί σε αυτήν μεγαλώσαμε. Ντάξει όχι μόνο για αυτό, αλλά γιατί είναι συγχρόνως και η πιο κολληματική δεκαετία! Τότε, που σκάσανε μύτη οι Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam και οι Pantera. Τότε, που η τηλεόραση έπαιζε Φιλαράκια, Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ, X Files και Απαράδεκτους. Τότε, που αράζαμε στα τρίσκαλα στις πλατείες και το παίζαμε αλήτες και αλήτισσες, μέχρι να μας μαζέψει η μάνα μας, γιατί είχε πάει η ώρα 12 το βράδυ! Τότε, που δεν είχαμε 15 ζευγάρια παπούτσια, αλλά 3 και καλά και τα προσέχαμε σαν τα μάτια μας. Τότε, που όσοι μοστράρανε τα καλύτερα παπούτσια, ήταν οι πιο δημοφιλείς του σχολείου και όλοι οι άλλοι πρήζανε γονείς, νονούς και παππούδες για να τους πάρουν τα ίδια.

Τότε λοιπόν, στην δεκαετία του 1990, είχε κυκλοφορήσει από την adidas ένα από τα πιο -το θέλω και εγώ μαμά- πατούμενα ever! Μιλάμε για το παπούτσι με το όνομα γλωσσοδέτη OZWEEGO, που είχε πλάκα, γιατί δεν μπορούσες να το πεις, όταν σε ρωτούσαν πώς το λένε τέλος πάντων! Ήταν άνετα και γουστάραμε να το παίζουμε κονιόρδοι, δένοντας τα κορδόνια στο πλάι! Φέτος, τα adidas Originals μάς ξανασυστήνουν το OZWEEGO, σε μια νέα lifestyle έκδοση, εμπνευσμένη από το έντονο design του ’90 και επανασχεδιασμένη για το σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=WlgkOM0qLN4

Με σχεδιασμό που τραβάει όλα τα βλέμματα, έντονες γραμμές στην ενδιάμεση σόλα και φωσφοριζέ λεπτομέρειες, το νέο OZWEEGO είναι η μεταφορά της σχεδιαστικής γλώσσας του ’90 στο σήμερα. Η νέα έκδοση του αγαπημένου sneaker, διατηρεί χαρακτηριστικά υλικά της δεκαετίας του ’90, όπως το suede και το TPU στο πάνω μέρος του παπουτσιού, και τα παρουσιάζει σε ένα νοσταλγικό λευκό χρώμα με φωσφοριζέ κίτρινες και μπλε λεπτομέρειες, θυμίζοντας τη χρωματική παλέτα εκείνης της αξέχαστης, για το streetwear lifestyle, εποχής.

Μας αρέσουν αυτές οι φάσεις με τις επανεκδόσεις σε πράγματα, που μας περπάτησαν ως τα πέρατα της πόλης, όταν ήμασταν παιδιά. Πώς το λένε το ρητό; Για να μάθουν οι καινούριοι, αλλά και να θυμηθούν οι παλιοί! Αυτό ακριβώς, τίποτα παραπάνω. Έτσι, θα μας τα σκάσει το sneakerάκι το σωστό, το άνετο και θα μας κάνει πιο ’90s και από πουλόβερ με ρόμβους και ψηλόμεσο τζινάκι! Όσο είμαστε αραγμένοι στον καναπέ και σκρολάρουμε την οθόνη για να καταναλώσουμε όχι και τόσο χρήσιμες πληροφορίες, απέναντί μας αραδιασμένα μπροστά στον καναπέ τα sneakers, μας κοιτούν. Μοιάζουν σαν να μας μιλούν για κάποιο λόγο. Σαν να μας κάνουν νόημα και να ξεκουβαλήσουμε από τον καναπέ. Να περπατήσουμε πάλι στα πέρατα της πόλης, να βολτάρουμε, να σκαρφαλώσουμε και να τα μοστράρουμε στους φίλους μας, έτσι για την αλητεία!

Αν τα θες λοιπόν, τα νέα OZWEEGO είναι διαθέσιμα στο adidas Originals Store Athens που έχει γίνει ’90s και του λόγου του και σας περιμένει με ανανεωμένο look (Καλαμιώτου και Αθηναΐδος 1), αλλά και στο adidas.gr.

#OZWEEGO

www.adidas.gr/OZWEEGO