Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε σένα  αλλά η χαρά που παίρνω όταν ανακαλύπτω μια σειρά που μου κόβει μέχρι και το κατούρημα για να δω το επόμενο επεισόδιο, κωλοχαίρομαι! Μια από αυτές είναι το GLOW (Gorgeous Ladies of Wrestling). Όταν διάβασα το story έμεινα μαλάκας! Ντάξει δεν θέλω και πολύ, αλλά όπως και να έχει μια περίληψη σαν και την παρακάτω φυσιολογική δεν την λες. Στα ’80s, μια παρέα κοινωνικά απροσάρμοστων γυναικών ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους ως οι “Λαμπερές Κυρίες του Wrestling”. Kάτσε ρε φίλε, αν είσαι όρθιος, αν είσαι καθιστός μείνε στην θέση σου, αλλά ποιος θα κάτσει να δει μια σειρά για κατς γυναικών στα 80s; Εγώ έκατσα και η σειρά με δικαίωσε. Ντάξει έπαιξε το ρόλο του για να κάτσω το γεγονός ότι έπαιζε το μουτράκι της Alison Brie (από την υπέρ-σειράρα Community) και τον Marc Maron (μια από τις πιο σπουδαίες φωνές του stand up, από αυτούς που σε κολλάνε στον τοίχο με χιούμορ που κόβει κώλους και κάνει το μυαλό σου να παίρνει γρηγορότερες στροφές από ότι είχες συνηθίσει).  Οι κυρίες Liz Flahive & Carly Mensch που είχαν φτιάξει της Nurse Jackie και είχαν εμπλακεί και στο Orange is the New Black είχαν αδιαμφισβήτητα τα εχέγγυα και το όνομα να το τολμήσουν και πολύ καλά και μπράβο τους που το τόλμησαν!

Μετά την 3η σεζόν που τέλειωσα στην καλοκαιρινή άδεια, έχω να δηλώσω ευθαρσώς πως το GLOW είναι μια σειρά από αυτές που αξίζεις να δεις. Στην πρώτη σεζόν έριξε το βάρος στην κωμωδία, μαζεύοντας μια σειρά από εκκεντρικούς χαρακτήρες που αγγίζανε το περιθώριο, αλλά ξεγλιστρούσαν της οποιασδήποτε σύγκρισης με καρικατούρα. Από την λατρεμένη Sheila the She Wolf, στην badass Tammé, την θηλυκή εκδοχή του Big Show στο προσωπάκι της Britney Young που υποδύεται την Carmen και τον Bash Howard, που ρεσιταλάρει στον αβανταδόρικο ρόλο του πλούσιου πλην χαραμοφάη παραγωγού, οι δεύτεροι ρόλοι είναι κεντημένοι όπως θα έπρεπε. Δεν καπελώνουν και ούτε καπελώνονται από το πρωταγωνιστικό τρίδυμο της Ruth (Alison Brie) της Debbie Eagan (Betty Giplin) και Sam Sylvia (Marc Maron)

Οι ατάκες πέφτουν σα βρόχα στρέιτ θρου που έλεγε και ο Ζαμπέτας και η αλληλουχία κωμωδίας/ υπαρξιακού δράματος ξεπηδά στην 1η σεζόν, βελτιώνεται στην 2η για να έρθει και να απογειωθεί στην 3η που ναι ίσως η καλύτερη, πιο δεμένη και ώριμη της σειράς. Οι χαρακτήρες έχουν πάρει το grower που χρειάζονταν, επομένως εμβαθύνουν στο παρελθόν το παρόν και το μέλλον τους. Έτσι λοιπόν ενώ η ντισκόμπαλα το λαμέ και το λεοπάρ σπαρταράει μπροστά στους οφθαλμούς μας, μας τα σκάνε το queer κίνημα, τα drag-shows, οι μονογονεϊκές οικογένειες με τις μαμάδες να μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, χωρίς να νοιάζονται για το τι θα πει ο κόσμος και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Και ενώ τζογάρουν την τύχη τους στα πλουμιστά και φτερωτά καζίνα του LA καθώς τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τους γύρισαν την πλάτη, ακόμη και το GLOW show γνώρισε καλτ φήμη τρανταχτή, συνεχίζουν να παλεύουν κυριολεκτικά και μεταφορικά για μια καλύτερη ζωή και για όσα θέλανε να γίνουν όταν μεγαλώσουν! Μια σειρά που μας αρωματίζει eightila δίχως όμως να μας βρωμοκοπά, έχει ως μεγαλύτερο προσόν της την τρομερή ισορροπία, κωμικών και δραματικών σεκάνς αποφεύγοντας εύκολα στιλιζαρίσματα και αγιογραφίες στα disco τσουτσούνια της δεκαετίας του 80!

Thank God ενώ ξεκίνησε σαν σειρά ένοχη απόλαυσης, λόγω θέματος, δεν έμεινε μόνο στην προφανή αναπαραγωγή του θέματος οι γυναίκες παίζουν κατς καλύτερα από τους άντρες. Έβαλε στο μπλέντερ όλους τους κλισεδιάρικους χαρακτήρες που αγαπήσαμε και γέλασε στα μούτρα κάθε στερεότυπου, που ήθελε τους Άραβες τρομοκράτες, τις Κινεζούλες μάστερς του κουνγκ φου, τις Βρετανίδες έξυπνες και τους Ρώσους δαιμονικούς που χαίρονται μόνο όταν σπέρνουν τον τρόμο στους Αμερικάνους, λίγο πριν η Liberty Bell έρθει να φιλιώσει άπαντες! Το GLOW είναι μια σειρά που γελάς δυνάτα, συγκινείσαι, βγάζεις από την ντουλάπα των αναμνήσεων μπόλικη από την eightίλα που γουστάρεις και βλέπεις με μεγαλύτερη συμπάθεια, όλους όσοι κυνηγούν αυτό που λένε όνειρο οι παραμυθάδες της γης ετούτης!