Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, αλλά σκάνε για συναυλίες που είχα πάρει απόφαση πως πρέπει να ξενιτευτώ για να τους δω. Τι Alice in Chains, τι Curtis Harding είδαμε, τι Slayer τελευταίο show και Prophets of Rage για πρώτη φορά!

Έτσι λοιπόν στα μέρη μας, κατηφορίζουν για πρώτη φορά και οι φίλτατοι Baroness! Στις 19 του Οκτώβρη στο Gagarin τους περιμένουμε με καρδιοχτύπι. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, οι Baroness είναι μια από τις καλύτερες μπάντες αυτού που αποκαλούμε σκληρού ήχου. Με δεκαπέντε χρόνια στην πλάτη και με 5 δίσκους στα μπαγκάζια τους οι κύριοι John Baizley, Nick Jost, Sebastian Thomson και η κυρία Gina Gleason δεν χρειάζεται να πείσουν τους άπιστους Θωμάδες οτί η μουσική τους αξίζει πολλά περισσότερα από μία επιδερμικής αυτιά!

 Βαδίζοντας με το ένα πόδι στα ηχοτόπια των Isis και με το άλλο στην κληρονομιά των Tool ήπιαν νερό από την ευλογημένη πηγή των Neurosis, παρουσιάζοντας ένα πιο τραχύ δείγμα του magnum opus της μπάντας “Yellow & Green” στους δυο πρώτους δίσκους “Red”, “Blue”. Κάθε νότα και κάθε πινελιά του σαγωνοπεσιματικού artwork του John Baizley μέρος του ταξιδιού των Baroness στον χρόνο! Δίνοντας μοναδικές εμφανίσεις επί σκηνής κατάφεραν τον μουσικό πλανήτη να υποκλιθεί μπρος τους, ενώ το “Purple” του 2015 ετοίμασε το έδαφος για το φετινό “Gold & Grey” που βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς. Πάρε και τραγουδάρα να έχεις να ακούς δεκαπενταυγουστιάτικο στο χωριό και να το παίζεις πολύφερνος γαμπρός και μουσικόφιλος!

Αποθεωτικές κριτικές εξώφυλλα στα σημαντικότερα μουσικά περιοδικά του πλανήτη: Kerrang, Visions, Revolver και Decibel και μια περιοδεία μαζί με τους Volbeat ήρθε σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του γκρουπ! Ένας Post metal ηχητικός οργασμός θα ξεβουλώσει τα αυτάκια σας, πιστέψτε με. Και αν παίξουν και το παρακάτω τότε θα μαι ταπεινός τους ακόλουθος μέχρι την Σαβάννα της Τζώρτζια από όπου και κατάγονται!