Είμαι σίγουρος πως έχετε βρεθεί σε μια φάση της ζωής σας ολίγον τι κακή, στενάχωρη, περίεργη, ξενέρωτη. Συμπληρώστε εσείς όποιο επίθετο πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα, μα η φάση αυτή είναι γνώριμη και σε βρίσκει θες δεν θες. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, είναι που αναφωνείς πως θα ήθελα πολύ να δω κάτι ευχάριστο! Κάτι να ξεχαστώ. You know how it works, που λέμε και στο εξωτικό Αιγάλεω. Σε μια αντίστοιχη φάση λοιπόν της πολυτάραχης καριέρας μου, βρέθηκα να αναζητώ και εγώ κάτι που θα με κάνει να περάσω όμορφα. Ένα άρθρο με προέτρεψε να δω την καλύτερη κωμωδία που δεν είχα δει έως τότε. Το Brooklyn Nine Nine, έτσι το λέγανε και μόλις είχε τελειώσει η πρώτη του σεζόν! Το story είναι απλό: Ο έξυπνος αλλά ανώριμος αστυνομικός Τζέικ Περάλτα, πρέπει να μάθει να ακολουθεί τους κανόνες και να δουλεύει σε ομάδα, όταν ένας αυστηρός αρχηγός διορίζεται στο τμήμα του.

Πρώτο πρόβλημα που σκέφτηκα. Κωμωδία σε αστυνομικό τμήμα; Αλήθεια τώρα; Πολύ χάρηκα μετά που η σειρά μου έτριψε στα μούτρα ότι η κωμωδία η καλή, δεν καταλαβαίνει από το μέρος που διαδραματίζεται ειδικά αν έχεις τέτοιους χαρακτήρες που παίζουν μπαλίτσα από μόνοι τους. Όταν έχεις ένα Τζέικ ή Τζέικομπ ή Τζέικι Περάλτα να δίνει ρέστα πετώντας λογοπαίγνια και φαρμακερές ατάκες, να χρωστάει σε όποιον μιλάει αγγλικά γιατί αγοράζει συνεχώς άχρηστα πράγματα και συντηρεί το διαλυμένο αμάξι του, όσο φαντασιώνεται να ‘ναι όλοι οι ήρωες των Die Hard σε συσκευασία ενός. Όταν έχεις την Έιμι (title of your sextape) Σαντιάγκο, που ‘ναι πιο ανταγωνιστική από και τα 7 αδέρφια της μαζί, έχει τα πιο βαρετά χόμπι στην ιστορία της βαρεμάρας και μια παθολογική ανάγκη αποδοχής από τον μέντορα της Κάπτεν Χολτ. 

Και τώρα που γράψαμε Κάπτεν Χολτ, επιτρέψτε μου να σηκωθώ από την καρέκλα για να υποκλιθώ λίγο στην αυτού εξοχότητα, του πιο αυστηρού και ανέκφραστου ήρωα στην τηλεοπτική ιστορία. Αγαπάει την κλασσική μουσική και περνάει σολίστ κλαρινέτου και όμποε σαν ροκ σταρς! Γουστάρει εντομολογία και τον προφέσορα Λι (αυτός και η Σαντιάγκο οι μόνοι στον κόσμο), είναι ο πρώτος ανοιχτά gay έγχρωμος αρχηγός τμήματος της αστυνομίας, παντρεμένος με τον λατρευτό καθηγητή Πανεπιστημίου Κέβιν και τον εκπαιδευμένο τετράποδο κατοικίδιο τους Τσένταρ. Κρατά τους άσπονδους φίλους σαν την αρχηγό Madeleine Wuntch (με την θεότητα Kyra Sedgwick) και τους φίλους του κοντά. Τι και αν στην έκτη σεζόν κάποιοι του συμπεριφέρθηκαν σαν bimbo, ξέρει πως είναι ο βασιλιάς της πίστας διδάσκοντας χορό, ενώ καταπιέζει το πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια! Πάμε στον Τέρι (Loves yoghurt) Τζέφορντς, που εκτός από μπράτσα, μυς και γυμναστική είναι και ο πιο καλοκάγαθος υπαστυνόμος που θα συναντήσεις ποτέ. Δεν κωλώνει πουθενά και είναι η καλύτερη μπέιμπισίτερ ενηλίκων που υπάρχει.

Πώς να κάνει διαφορετικά όταν έχει να επιβλέψει τους Σκάλι και Χίτσκοκ σε ένα καθημερινό ρεσιτάλ βλακείας, που περιλαμβάνει μπόλικες αηδιαστικές και επικίνδυνες ιατρικές παθήσεις και την Ρόζα Ντίαζ την πιο badass από όλες τις badass αστυνομικίνες της πιάτσας, που γουστάρει όμως Νόρα Έφρον μέχρι κόκαλο και ας καβαλάει χιλιάρα μηχανή και κοροϊδεύει τον θάνατο (Δαλιανίδης song in the 80s plot twist). Άφησα τελευταίους τους 2 πιο γαμάτους χαρακτήρες ετούτης της σειράς. Τον Charles Boyle της γνωστής φατρίας των Boyle (I love you), που έχει δοκιμάσει κάθε αηδιαστικό γαστρονομικό έδεσμα και χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία την λάθος στιγμή λέξεις με σεξουαλικά φορτισμένο νόημα. Αντιδρά όπως κάθε ερωτοχτυπημένος έφηβος στους χωρισμούς και παραδέχεται πως έχει δύο αγάπες: Τον Νίκολαζ (γράψε λάθος Νιίκολαζζ) και τον Τζέικ, στο πλέον αδιανόητα αστείο bromance της ιστορίας. Μετά κάντε χώρο να περάσει, κάντε χώρο να διαβεί η Τζίνα η Λινέτι που είναι πιο νάρκισσος και από τον αρχαίο που πήρε το όνομα της. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι διαστροφικά έξυπνη, μεγαλομανής, βασίλισσα του dancefloor και ανατσουτσουριάζει μετα κολλητά πουκάμισα του Τέρι.

Το Brooklyn Nine Nine, είναι το sitcom που πάντα περιμέναμε να βγεί! Χωρίς φωναχτά γέλια που μας τα σπάνε (εξαιρούνται Τα Φιλαράκια) και χαρακτήρες καρικατούρες, αλλά με τρομερούς διαλόγους και ατάκες στακάτες που γίνονται inside jokes στην παρέα σου στο κύμινο. Η σειρά στήνει στον τοίχο κάθε διάκριση φύλου, χρώματος και εξουσίας με τρόπο απλό λιτό και κατανοητό, δημιουργώντας έναν αντι-σεξιστικό και αντιρατσιστικό λόγο που ο καθείς καταλαβαίνει! Για αυτό όταν το Fox ακύρωσε την 6η σεζόν της σειράς οι fans παγκοσμίως ξεσηκώθηκαν και το NBC τρούπωσε και τσίμπησε αυτή την σειράκλα, σκορπίζοντας χαρά σε εμάς τους οπαδούς της!

Επιβάλλεται λοιπόν να φωνάξουμε όλοι μαζί, Nine Nine!