Έρχεται η στιγμή στην ζωή ενός άντρα, που περνά από το θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί mood, στο επιτέλους έχω βρει μια κοπέλα που πραγματικά με αγαπά και πάνω από όλα με ανέχεται. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος το ξέρω, μα πιο δύσκολος από όλους είναι αυτός της συγκατοίκησης. Όποιος δεν το έχει κάνει να κάτσει στα αυγά του και να διαβάσει προσεκτικά, γιατί αργά η σύντομα θα έρθει στην θέση μου. Εκεί λοιπόν που ξύπναγες μόνος και έρημος κάθε πρωί και το βράδυ σε αγκάλιαζε μονάχα ο σκύλος σου, τώρα μαζί με την κοπέλα σου κάνετε μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή που εκτός από κοινά έξοδα, πληρωμή λογαριασμών και μοίρασμα των δουλειών του σπιτιού, έχει και πολλές όμορφες στιγμές όπως το να τρώτε ή να μαγειρεύετε μαζί.

Έτσι λοιπόν ένα βράδυ καθημερινής που έχεις αράξει πέτσα στον καναπέ και έχεις το μεγάλο δίλημμα αν θα πάρεις γύρο χοιρινό ή καλαμάκι κοτόπουλο, μπαίνει μέσα η αγαπημένη σου και λέει: ”Αρκετά πια με τα σουβλάκια. Ήρθε η ώρα να μάθεις το food pairing!” Eσύ σαν γνήσιος βλαχοέλληνας σκέφτεσαι μεταφράζοντας την λέξη, πως πρόκειται για το φαγητό των ζευγαριών. Φοβάσαι να το πεις μεγαλοφώνως ωστόσο, για αυτό με το ζόρι ξεστομίζεις το εξής: ”Τι είναι το food pairing αγάπη μου;”

Εκείνη συγκινείται και σε αγκαλιάζει γιατί την είπες πρώτη φορά αγάπη μου και εσύ βγάζεις τετράδια και στυλό για να κρατήσεις σημειώσεις και να το παίζεις κονιόρδος στους φίλους σου, που περιμένουν να τους ξεβλαχέψεις! Έκατσα λοιπόν έκανα τα μαθήματά μου και είμαι έτοιμος να μοιράσω γνώση! Βρες μεγάλο καλάθι εύκαιρο, γιατί θα μοιράσω μπόλικη! Που λες είναι σημαντικό να βλέπουμε το φαγητό μας ωσάν μια ολοκληρωμένη εμπειρία και όχι να καταβροχθίζουμε στα όρθια το δίπιτο και μετά να χρειαστούμε 2 λίτρα αναψυκτικό για να ‘’χωνέψουμε’’ και καλά. Το food pairing έχει τραπέζια στρωμένα, γεμάτα γεύσεις που ανοίγουν την όρεξη αλλά δεν δυσκολεύουν την χώνεψη. Ζηλευτές λιχουδιές, που έχουν όλα τα εχέγγυα να ρίξουν το Instagram! Μαζί τους τραβιέται και το κατάλληλο συνοδευτικό πιοτί βέβαια. Και όχι τραβιέται, δηλαδή είμαστε διψασμένοι και θέλουμε να ξεδιψάσει ο στόμας μας. Στο food pairing το πότο που θα επιλέξουμε αναδεικνύει το φαγητό που τρώμε. Τα συστατικά του ενός μπλέκονται με τα συστατικά του άλλου, ερεθίζοντας τον ουρανίσκο μας. Για αυτό βγάλε από το ψυγείο, εκείνες τις ΑΛΦΑ Weiss γιατί ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και εσύ!

Ξέρω ότι θα πας να το παίξεις chef και να μας πεις ότι φιλαράκι η Weiss θέλει μια μπεργκεράρα να δέσει. Θα προτείνεις επίσης για να πάμε την γευσιγνωσία σε άλλο επίπεδο ένα χοιρινό κότσι καλοψημένο για ώρες. Έλα όμως που με το ψάρι η Weiss τραβιέται ακόμη καλύτερα. Η κουζίνα της πατρίδος μας να ξες, ταιριάζει επίσης ταμάμ! Άραξε λοιπόν πάλι στον καναπέ και δες το όνειρο με σάρκα και οστά. Να σου τα γεμιστά, να σου και το μπριάμ, να σου και ένα ψάρι πλακί με σκόρδο και βασιλικό! Και ένα ντάκο παιδί μαζί με το χταποδάκι το ξυδάτο, γιατί το άλλο το παιδί που μας διαβάζει δεν σκαμπάζει πολλά για το θέμα μας! Δεν πειράζει νέος είσαι και θα μάθεις όταν αγοράζεις μπύρες να μην κοιτάς μόνο τις προσφορές αλλά και τα συστατικά. Εγώ έχω μια αδυναμία στις σταρένιες όπως και να το κάνουμε. Ξέρεις, αυτές με την φρουτώδη γεύση που έχουν ισορροπημένη πικράδα, μα γεμάτο άρωμα. Kαι υπάρχει και σεβίτσε στο σπίτι να με περιμένει! Όσο η μπύρα παγώνει το food pairing μας ενώνει φίλε προβοκάτορα! Κάνε μια δοκιμή και θα με θυμηθείς!