Ούτε είκοσι μέρες δεν έχουν περάσει από όταν επισκέφτηκα τη γιαγιά μου. Στη συνηθισμένη μου επίσκεψη στο τέλος του μήνα, που έχει στοκάρει λογαριασμούς προς πληρωμή και σουτζουκάκια στο τηγάνι για το καμάρι της. Τον εγγονό της. Εμένα ντε! Επομένως έβαλα μπρος το σχέδιο πληρωμή λογαριασμών. ΔΕΗ, τηλέφωνο, ΕΥΔΑΠ, ένφιες ξένφιες, παράπονο δεν έχω. Πήρα μπόλικο πράμα και έβαλα μπρος το πρόγραμμα. Έβγαλα τα κιτάπια μου και σχεδίασα διαδρομές για να προλάβω να τα κάνω όλα, σε συνδυασμό με την δουλειά! Αγχώθηκα. Έφαγα τα σουτζουκάκια. Παρέμεινα αγχωμένος και βάρυνα και από πάνω.

Χαζεύοντας το λοιπόν στον διαδικτυακό σωλήνα της καρδιάς μας (το YouTube ντε!) υπέπεσε στην αντίληψη μου, ένα video με τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Έφη Παπαθεοδώρου! Μίλησες στην καρδούλα μου ρε Καπουτζίδη! Συμπάσχουμε μαζί σου όλοι οι αγαπημένοι εγγονοί αυτού του τόπου. Και όχι μόνο. Βλέπεις υπάρχει άνθρωπας που να μην σιχτιρίζει όταν έρθει αυτή η δύσκολη ώρα, να στηθεί στην ουρά κάθε υπηρεσίας. Όπως και ο Καπουτζίδης ο μάστορας που σκέφτεται πού θα βρει για αρχή να παρκάρει. Ταλανίζεται για το αν θα βρει να αφήσει έστω τα alarm αναμμένα ελπίζοντας ότι η Κυρία Έφη θα ανέβει και θα κατέβει εν ριπή οφθαλμού σκαλιά, θα διακτινιστεί μέχρι το ταμείο και θα επιστρέψει, για να συνεχίσουν στο επόμενο. Όση υπομονή και να έχεις και ο Καπουτζίδης έχει μπόλικη, να του το αναγνωρίσουμε αυτό, γιατί είναι μεγάλη γυναίκα και η Κυρία Έφη, κάποια στιγμή θα εξαντληθεί. Η υπομονή του καλέ, γιατί οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν. Μέχρι να ξεμπερδέψει με όλες τις πληρωμές θα έχει εξαντληθεί και ο ίδιος βέβαια.

Αχ και να γινόταν κάτι και να ξεμπέρδευε εδώ και tora! Αλλά πού; Αγκάζαρε την κυρία Έφη και ξεκίνησε για το μεγάλο της ζωής του ταξίδι! Πριν προλάβει να στρίψει ο άμοιρος και αφού έχει βγάλει έξω χάρτες και συντεταγμένες τον γραπώνει από το μπράτσο και τον σέρνει σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ. Και εκεί που πάει να διαμαρτυρηθεί ο άνθρωπος τι να δει; Απιθώνει όλους τους λογαριασμούς μπροστά στον υπάλληλο, με τον οποίο τα λένε κιόλας λες και είναι φιλαράκια. Σοκ νούμερο 1: μπορείς να πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς και τις οφειλές Δημοσίου σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ. Μάλιστα, αυτή είναι η υπηρεσία tora! Σοκ νούμερο 2: μπορείς να το κάνεις καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου των καταστημάτων και όχι μόνο το πρωί. Σοκ νούμερο 3: οι πληρωμές μπορούν να γίνουν και το Σαββατοκύριακο! Με τι να πρωτοσοκαριστούμε οι άνθρωποι; Με όλα μάλλον! Tora είναι η ώρα να πληρώνουμε λογαριασμούς ξεκούραστα φίλες και φίλοι! Και αν δεν μας πιστεύετε δείτε τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Έφη Παπαθεοδώρου στο απολαυστικό video επί τω έργω!

Υ.Γ. Να πούμε και ένα μπράβο που το video είναι υποτιτλισμένο, για όλους εκείνους που έχουν προβλήματα ακοής.