Έχεις πάθος για τη μουσική; Έχεις γκρουπάκι; Είσαι μπανταίος; Την ψάχνεις με το Music industry; Τότενες το Music Showcase of Greece είναι για σένα! Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και ανεβάζει τους ανερχόμενους καλλιτέχνες στις ιστορικότερες μουσικές σκηνές της πόλης!Κάτσε βάλε καφεδάκι να σου πω λίγα πράγματα για αυτό: Είναι που λες ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο, ενώ δίνει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς να ανακαλύψουν δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες της pop, rock, indie, jazz, world, electronica μουσικής και να συνεργαστούν μαζί τους στα πιο επιδραστικά διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

​Μετά από την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του 2018, το 2ο Music Showcase Greece επιστρέφει φέτος με ένα πενθήμερο στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα για να συστήσουν το έργο τους στη διεθνή μουσική βιομηχανία. Στο #MSG1 παρουσίασαν τη δουλειά τους 20 ελληνικές μπάντες σε περισσότερους από 3000 θεατές, αλλά και 35 καλεσμένους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και τη Δανία.

Η επιστημονική μας ομάδα μάζεψε και υλικό από όσους παίξανε μουσική μπαλίτσα στο 1ο Music Showcase. Oι IOTAPHI μας είπαν ας πούμε: ”Για μας λειτούργησε σαν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τη δουλειά μας σε ανθρώπους που δύσκολα θα φτάναμε. Είναι σημαντικό να μπορέσεις να υποστηρίξεις την ευκαιρία αυτή, εάν είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα μπορείς να αποκομίσεις πολλά.

Οι Magnanimus Trio από την άλλη πρόσθεσαν: ”Συμμετείχαμε στο 1ο Music Showcase με τους Magnanimus Trio to Nοέμβρη του 2018. Το φεστιβάλ είναι μια θετική κίνηση για να ακουστεί η μουσική που δημιουργείται σήμερα στην Ελλάδα προς τα έξω καθώς το κοινό αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από επαγγελματίες του χώρου από το εξωτερικό, μαζί με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η συναυλία μας στο Παλλάς είχε καλές συνθήκες και προσεγμένο ήχο και θα πρότεινα σε οποιοδήποτε σχήμα που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει με την μουσική του και να ζήσει επαγγελματικά μέσα από αυτήν να κάνει αίτηση για να παρουσιάσει τη δουλειά του.” Οι Someone Who Isn’t Me σπίκαραν τα δικά τους: ”Ναι σίγουρα άξιζε. Το οτι έχεις την ευκαιρία να παίξεις Λάιβ κ να γνωρίσεις ανθρώπους κλειδιά του music industry είναι πολύ σημαντικό.”

Εμείς κι οι Iotaphi για παράδειγμα καταφέραμε να γίνουμε μέρος του line up ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού φεστιβάλ του pop kultur αυτόν τον Αύγουστο κ αυτό το χρωστάμε στο music showcase.

Oι προϋποθέσεις και διαδικασία υποβολής αιτήσεων για να παίξετε μπαλίτσα στο www.musicshowcase.gr. Έχετε τον νου σας ότι το 2ο Music Showcase Greece θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2019 σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης. Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων είναι: Δισκογραφία / Σκηνική παρουσία / Τεχνική κατάρτιση / Αυθεντικότητα (μουσική – στίχοι) / Καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής) / Βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) / Εξωστρέφεια μπάντας (ταυτότητα, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Αυτόν τον Δεκέμβριο, το 2ο Music Showcase of Greece εδραιώνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Εσύ, θα είσαι εκεί;