Το καλοκαίρι τελειώνει επισήμως σε λίγες μέρες, καθώς μας αφήνει και ο Αύγουστος. Οι πανελλήνιες έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, τα σχολεία είναι ακόμα κλειστά και οι βάσεις βγήκαν. Συγκινούμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι όταν θυμόμαστε εκείνα τα ωραία χρόνια, που μας απασχολούσε μόνο τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Δεν νοιαζόμασταν ούτε για δουλειές, για ενοίκια, για λογαριασμούς, να μην αργήσουμε στο ραντεβού μας και να κατεβάζουμε το νέο app που θα κάνει την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο καλύτερη.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά νέα παιδιά εκεί έξω, που ζυγίζουν πλέον την απόφαση τους για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Ανάμεσα τους αρκετοί θέλουν να γίνουν Chefs, γιατί η μαγειρική είναι η φάση τους, το όνειρο τους αν προτιμάς. Κάμερα σε εμάς τώρα, όλοι εσείς λοιπόν που αναρωτιέστε ποια σχολή να επιλέξετε, για να μην σας πιάσουν κότσους που λένε και στο χωριό μας, στα μαγευτικά Καλάβρυτα. Στο χώρο των Chef, PastryChef, Hotel Management και Tourism Management αν θες να παίξεις μπαλίτσα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, τότε πρέπει να πας με την LE MONDE. Αν θες να γίνεις ο καλύτερος, τότε πρέπει να πας με τους καλύτερους.

Αν δεν μας πιστεύεις, τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις τις διακρίσεις τους, που δεν είναι μια και δυο! Εδώ θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Τα προγράμματα των βασικών προπτυχιακών σπουδών δε, είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Επιβεβαιώνοντας τη θέση του στο διεθνή χάρτη τουριστικών και ξενοδοχειακών σχολών, συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις. Επίσης, διατηρεί επί σειρά ετών τα σκήπτρα της πρωτοπορίας στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και στην εξαγωγή της στο εξωτερικό μέσω παρουσιάσεων σε σχολές της Γαλλίας και της Ελβετίας.  Στην  χρονιά που διανύουμε, το 2019 η LE MONDE τσίμπησε το Gold Award of Quality & Taste 2018 στην κατηγορία ”Καλύτερος Εκπαιδευτικός Όμιλος” στο πλαίσιο της εκδήλωσης Greek Taste Beyond Borders. Οι σπουδαστές της επίσης, καπάρωσαν και την Τρίτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International  που διεξήχθη στην πόλη Ρενς της Γαλλίας, ανάμεσα σε 12 σχολές από όλον τον κόσμο! Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους οι Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρης Φεσσάς φτιάξανε 2 πιάτα μούρλια, αποδεικνύοντας πως ανήκουν στους καλύτερους παγκοσμίως.

Όταν τώρα έρθει η στιγμή της επιλογής, να ξέρεις πως μια συνέντευξη, επιτοπίως θα σε πείσει! Με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία/chef παρά μάσχαλα  θα δεις τι και πως και θα μάθεις πόσα απίδια πιάνει ο μελλοντικός μαγειρικός σου σάκος. Αν επιλέξεις σωστά τότε ο σάκος σου θα έχει γνώση, επαγγελματική αποκατάσταση, συμμετοχή σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά bootcamps παρέα με τους καλύτερους. Θα έχει εξέλιξη και ευκαιρίες να αναδειχθείς αφού σπουδάσεις στις υπέρ-σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής.

Πάρε τον χρόνο σου, χαλάρωσε και αποφάσισε με γνώμονα το μέλλον σου, μα πάνω από όλα την αγάπη σου για την μαγειρική. Ψάξε και βρες εκεί έξω και άλλους ανθρώπους που είχαν βρεθεί στην θέση σου. Επέλεξαν LE MONDE και έγιναν κάποιοι από αυτούς που θα ήθελες να μοιάσεις, όπως ο Άκης Πετρετζίκης, ο Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Μανώλης Σαρρής. Ένας σκούφος γράφει το όνομα σου. Μην τον αφήσεις να σε περιμένει.