Ναι ξέρουμε. Τα πυροτεχνήματα είναι ουάου. Τα πυροτεχνήματα είναι φαντασμαγορικά, εντυπωσιακά και άλλα ακόμη επίθετα. Ωστόσο για όσους έχουν οποιοδήποτε τετράποδο και πιο συγκεκριμένα σκύλο, φαντάζουν τρομακτικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μικροί μας φίλοι κυριολεκτικά φοβούνται ότι μπορούν να πεθάνουν υπό τον δυνατό ήχο κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Η 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γιορτάζεται συνοδεία πυροτεχνημάτων εδώ και πολλά πολλά χρόνια! Στο Maricopa County Animal Care and Control (MCACC) καταφύγιο αδέσποτων σκύλων στο Phoeinix της Aριζόνα, σκέφτηκαν έναν τρόπο να βοηθήσουν τα σκυλάκια, τα οποία όπως δήλωσε ο κτηνίατρος Marty Becker: “Έίναι τρομερό αυτό που συμβαίνει όταν έχουν τις φοβίες με τον θόρυβο. Μερικά σκυλιά σκεφτείτε αυτοτραυματίζονται. Νομίζουν πως θα πεθάνουν και όταν κάποιος νομίζει ότι θα πεθάνει, κάνει τρελά πράγματα”.

Έτσι λοιπόν αναπτύχθηκε η κοινότητα “Calming the Canines” με ανθρώπους να μαζεύονται και να τραγουδούν, να διαβάζουν ή να δίνουν κεράσματα στα αδέσποτα. Αυτά ανταποκρίνονται τόσο στην αγάπη των εθελοντών, που δεν δίνουν σημασία στα πυροτεχνήματα που σκάνε δίπλα τους. 

Βοηθάτε όλοι και ο κόσμος μας θα γίνει πιο όμορφος αδέρφια!