Τ’ αγοράκια φοράνε μπλε, παίζουν μπάλα και χτυπιούνται. Τα κοριτσάκια φοράνε ροζ, παίζουν με κούκλες και χτενίζονται. “Αθώοι” σεξισμοί που ωστόσο μερικές φορές δεν είναι και πολύ αθώοι.

Ας κάνουμε μια βόλτα στη δεκαετία του ’50. Τότε η Dodge κατασκεύασε ένα αμάξι “για γυναίκες”. Κι ενώ αυτό ακούγεται σήμερα αρκετά ενοχλητικό από μόνο του, ήταν μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Το αμάξι που βλέπεις εδώ από κάτω…

…ήταν ροζ! Όλο ροζ!

Μέσα – έξω, ροζ!

Αλλά όχι μόνο αυτό. Είχε επίσης προσθήκες που δεν είχαν τα αντίστοιχα… αντρικά. Όπως; Τι έχει ανάγκη οπωσδήποτε μια γυναίκα; Θήκες για καλλυντικά!

Για να μη φανεί ότι τα βάζουμε άδικα με την εταιρία ή την εποχή της, όχι, ούτε η Dodge μας φταίει ούτε το ’50. Το πρόβλημα μ’ αυτό το αμάξι είναι ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δεν θα έβρισκαν κανένα ζήτημα στην παραγωγή του. Όμως υπάρχει πρόβλημα. Κι αυτό λέει πως, όταν ένα προϊόν σχεδιασμένο αποκλειστικά για ενήλικες κουβαλάει όλα τα “παιδικά” στερεότυπα του αγοριού και του κοριτσιού, αυτά δεν ξεπερνιούνται ποτέ. Και πρέπει να ξεπερνιούνται!