Είναι αυτή η περίοδος φίλε προβοκάτορα, που δεν είναι ένας ούτε δύο, αλλά πολλοί περισσότεροι σκέφτονται τι πραγματικά θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Καλοκαιράκι μπήκε, τα σχολεία κλείσανε και ο Σεπτέμβρης που έρχεται φαντάζει ιδανική καινούρια αρχή για αυτό που πάντοτε γουστάραμε να κάνουμε, αλλά κωλώναμε λίγο. Τώρα είναι ο καιρός να ψαχτούμε και να βρούμε τι είναι καλύτερο για εμάς και το μέλλον μας. Μαζεύουμε φυλλάδια και οδηγούς σπουδών, σερφάρουμε ώρες ατελείωτες στο διαδίκτυο, ενώ παρακολουθούμε tutorial videos στο youtube! Όλοι τα έχουμε περάσει και σε λίγα χρόνια οι υπόλοιποι που τα περνάνε τώρα, θα τα ανακαλούν με ένα χαμόγελο στην θύμηση. Αν τώρα έχεις αποφασίσει πως η μαγειρική και τα τουριστικά επαγγέλματα είναι αυτό που θες να κάνεις, ακολούθησε τον δρόμο αυτών που είπαν: ή στη LE MONDE ή πουθενά. Δεν θα σου γράψουμε εδώ μόνο για τον ξάδερφο μας τον Τάκη, ή την Μαρία του κυρ Παντελή στην γειτονιά που πήγε εκεί και τα κατάφερε. Θα σου γράψουμε και για τους επώνυμους απόφοιτους της σχολής που σίγουρα έχει πάρει το μάτι σου κάπου μιας και μιλάμε για τους Άκη Πετρετζίκη, Μιχάλη Νουρλόγλου, Ανδρέα Λαγό και Μανώλη Σαρρή. Θα σου γράψουμε για την πληθώρα επιλoγών που θα βρεις στη LE MONDE, επίσης για να κουμπώσεις πάνω τους, τις δεξιότητες σου και το ταλέντο σου. Έχουμε και λέμε λοιπόν και Chef και Pastry-Chef και Hotel Management και Tourism Management! Διαλέγεις και παίρνεις.

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι ειδικοί για πάρτη σου στη LE MONDE. Διάβαζε και σημείωνε: Απόλυτη εξειδίκευση στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία έχουν. Νέο υπερσύγχρονο κτήριο 5.500τμ με μοναδικές στην Ελλάδα εργαστηριακές εγκαταστάσεις, με εύκολη προσβασιμότητα έχουν.  Δίπλωμα υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις σου δίνουν.  Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και ΑΣΕΠ επίσης σου δίνουν. Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα (50% θεωρία – 50% εργαστήρια από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης), έχουν και από αυτά. Επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη σταδιοδρομία σε γνωστές επιχειρήσεις για πάρτη σου. Εγγυημένη πρόσβαση σε επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και για εργασία σου δίνουν για να παίξεις μπάλα. Πάρε και  εμπλουτισμό του Προγράμματος Σπουδών με Σεμινάρια, Διαλέξεις, Ημερίδες και Εκπαιδευτικές Eπισκέψεις, που συμπληρώνουν την εκπαίδευση αλλά και δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κορυφαίες Ελβετικές και Γαλλικές Σχολές και Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Θα βρίσκεσαι πάντα φίλε μας αγαπημένε υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων επαγγελματιών καθηγητών chefs αν διαλέξεις τους κλάδους της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης. Τα εξαιρετικής λειτουργικότητας εργαστήρια της σχολής, θα γίνουν το πεδίο δράσης για συμμετοχή και παρακολούθηση διαλέξεων, πειραματισμούς και live μαγειρικές δράσεις, ώστε οι τυχεροί συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ουσία, να μοιραστούν «μυστικά» και να έρθουν σε επαφή με την αληθινή γοητεία του αντικειμένου που επέλεξαν! Αν σε ενδιαφέρει να προετοιμαστείς κατάλληλα για τον επαγγελματικό στίβο από τους ειδικούς των Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών, τότε οφείλεις να πας με τους καλύτερους. Δεν είναι τυχαίο που ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι το μοναδικό Ι.Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization U.N.W.T.O).