Τι και αν έχουμε μουλιάσει από το νερό που ρίχνουν οι καλοί θεούληδες της βροχής, εγώ δεν πτοούμαι και περιμένω, δίχως αύριο τις ημέρες των διακοπών. Μετράω τις μερούλες που περνούν, σαν άλλος φαντάρος που περιμένει το λελεδόχαρτο! Με νιώθεις το ξέρω, ειδικά σε εκείνα τα πολύωρα meetings που οι άλλες λένε για επιχειρηματικές τακτικές, και εσύ σκέφτεσαι ξαπλώστρες, κοκτειλάρες, παντόφλα δίχαλο και ρακέτα μέχρι τελικής πτώσεως.

Βρίσκομαι ήδη στο happy place μου, μέχρι να έρθει η καταραμένη ερώτηση, να μου τη χαλάσει. Πάλι θα πάρεις μαζί σου 2 βαλίτσες πράγματα με την Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και άλλες γραφικές πόλεις της χώρας; Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Θα παραδεχτώ με περίσσιο θάρρος, ότι όντως το παρακάνω με τα πράγματα των διακοπών, γιατί θέλω να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Συνεχίζω γράφοντας πως κάποια από αυτά δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου, ωστόσο σε όλους δεν συμβαίνει αυτό; Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω για τα άχρηστα πράγματα των διακοπών, δίχως φόβο και πάθος. Υπόσχομαι πως θα τα πετάξω όταν το κάνεις και εσύ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.Γκαζάκι για τον καφέ

Θα αφήσω εκτός περιπτώσεις σαν του λόγου μου, που δεν πίνουν καφέ, ωστόσο το κουβαλάνε μαζί τους, μήπως θελήσει κάποιος άλλος. Θα μιλήσω για τους υπόλοιπους που από τη νύστα και τη βαρεμάρα το πρωί μπερδεύουν το αντηλιακό με την οδοντόκρεμα, ωστόσο παίρνουν μαζί τους την πιο ΠΑΣΟΚ μικροσυσκευή ever. Προφανώς δεν τη χρησιμοποιούν γιατί σε πολλά καταλύματα πλέον υπάρχουν βραστήρες και καφετιέρες, η ακόμη καλύτερα καφετέριες όπου μπορείς να παραγγείλεις τον καφέ σου, χωρίς να χρειαστεί να γίνει καμία ατυχής ανατίναξη.

2.Ανταλλακτικό για το γκαζάκι

Με κάλυψε ο παραπάνω, δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

3.Η μάλλινη ζακέτα της μαμάς

Εγώ, που μεγάλωσα με τις αξίες της οικογένειας, ήξερα πως και στο περίπτερο να πήγαινα ένα καυσωνικό ντάλα μεσημέρι του Αυγούστου, η μάνα μου θα μου φώναζε μην ξεχάσω την ζακέτα, γιατί έχω ευαίσθητα λαιμά και θα κρυώσω. Έτσι λοιπόν, φορτώνω τη ζακέτα αρκουδοτόμαρο στη βαλίτσα, μα μάντεψε τι συμβαίνει όταν επιλέγεις να πας διακοπές τέλη Ιούλη-αρχές Αυγούστου. Έχει ζέστη και δεν την χρειάζεσαι!

4.Φρίσμπι

Το ξέρω ότι μεγάλωσες όπως και εγώ, με εκτεταμένο σαγονό-πέσιμο λόγω πολύωρης παρακολούθησης του Baywatch! Εκεί που οι ήρωες έκαναν τα μπάνια του λαού μαζί με τους ναυαγοσώστες, πετώντας σκερτσόζικα φρίσμπι ο ένας στον άλλον. Σου έχω νέα… Η ανθρωπότητα προχώρησε, έχουμε Netflix και Smart Watches. Πέτα από τη βαλίτσα το φρίσμπι!

5.Τάπερ

Πας διακοπές! Θες να αφήσεις πίσω σου, αυτήν τη σπουδαία εφεύρεση της ανθρωπότητας, για την οποία έχεις δεχθεί έντονο bullying στην δουλειά. Όχι για το τάπερ αυτό καθαυτό, αλλά γιατί χρησιμοποιείς την εξαιρετική συλλογή μαμαδίσιων τάπερ γεμάτα λέλουδα. Τώρα το φορτώνεις μαζί σου μπας και χρειαστεί να μεταφέρεις κάπως φαγητό. Πέτα το από τη βαλίτσα, φάε σε μια ταβέρνα ή παρήγγειλε, και ότι περισσέψει βάλτο σε ένα αλουμινόχαρτο. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

6. Σετ ραπτικής σε βαλιτσάκι

Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Την τελευταία φορά που επιχείρησες να ράψεις κάτι, έραψες μαζί το κάλυμμα του καναπέ, την κουρτίνα και το σεμεδάκι της τηλεόρασης. Πιο πιθανό είναι να ράψεις τις πληγές σου μετά από επίθεση καρχαρία, παρά να μπαλώνεις κάλτσες στα Κουφονήσια.

7.Ανεμιστηράκι γραφείου

Είμαστε τυχεροί γιατί το 99% των δωματίων προς ενοικίαση έχει κλιματιστικό ψύξης-θέρμανσης και γι’ αυτό δοξάζουμε το τιμημένο όνομα του air-condition! Για τους καμπίστες δε, έχει προνοήσει η μητέρα φύση. Το μικρό ανεμιστηράκι που με δυσκολία το νιώθεις σε απόσταση 15 εκατοστών από αυτό, προφανώς μπορεί να πεταχτεί. Στα σκουπίδια, που είναι η θέση του.

8.Μυγοσκοτώστρα

Αν ψάχνεις τον θανάσιμο εχθρό της εφημερίδας και των περιοδικών, τον έχεις βρει στο πρόσωπο της σιχαμερής μυγοσκοτώστρας. Οι άνθρωποι των γραμμάτων θα με καταλάβουν μιας και αντιστέκονται. Στηρίζουν παραδοσιακά τις εφημερίδες, όταν επιλέγουν συνειδητά να βαράνε μύγες! Αει σιχτίρ πια με το παλιόπραμα!

Μην δειλιάζεις λοιπόν, δώσε πρώτος το παράδειγμα και ξεφορτώσου τα όλα! Μπορείς! Σε στηρίζω!