Μετά από μέρες έβγαλε καλοκαιράκι και κατηφόρισα στην πλατεΐτσα Νερού που σε γνώρισα. Βλέπεις η φάση την Παρασκευή ήταν reggaelize it! Έτσι λοιπόν, αφού έμεινα με το στόμα ανοιχτό με τα Locker houses που πρώτη φορά είδαν τα ματάκια μου σε φεστιβάλ, για να φυλάξεις τα πράγματα του, δίχως να χρειαστεί να κουβαλώ μαζί μου ορειβατικό σάκο.

Ο Junior Sp, μίξαρε κομματάρες, πριν οι Αιγιώτες Gobey & P-Gial ανέβουν στην σκηνή και προϋπαντήσουν μουσικά την κόρη του ντράμερ των Sex Pistols Paul Cook, Hollie με την μπάντα της για πρώτη φορά στην Έλλαδα! Οι θρυλικοί Rastafari εκ Τζαμάικας, Third World μας βάλανε στο κλίμα για το φιλαράκι μας τον Damian, που ‘ρθε να δείξει γιατί είναι ο σωστός και τίμιος γιος του πατέρα του, Bob! H βραδιά είχε λοιπόν ”Welcome to Jamrock”, “Move”, ”Medication” και ραπάρισμα δυνατό και tribute στο μπαμπά όλων των παιδιών της reggae καθώς όλοι γίνανε μια φωνή στα ”Get Up, Stand Up”, “Could You Be Loved”, ”Is this love”.















Το Σάββατο, ξανά-κατηφόρισα στην Πλατεία, που μετά από όσα έζησαν οι παρευρισκόμενοι, πρέπει να μετονομαστεί σε Πλατεία Iggy Pop. Να με συγχωρέσουν οι Dark Rags με τους Noise Figures που την ίδρωσαν την φανέλα, όπως και οι Shame που κάνανε χαμό δικαιολογημένο. Να με συγχωρέσουν και οι James που έχουν μια ερωτική πια σχέση με το ελληνικό κοινό, από αυτές που αντέχουν γιατί δοκιμάζονται στον χρόνο. Βλέπεις ο νονός της πανκ, είχε άγριες διαθέσεις και μας πήρε και μας σήκωσε. Πρώτο τραγούδι “I wanna be your Dog”, δεύτερο το ”Gimme Danger” και καπάκι το ”Passenger”. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω; Το ξέρω ότι είσαι πλεονέκτης του λόγου σου, σαν και μένα, για αυτό πήρες για να έχεις και στο σπίτι, ”Lust for Life”, ”Repo Man”, ”T.V. Eye”, ”1969”, ”No Fun”και διασκευή σε Bowie: ”The Jean Genie” και σε Nick Cave and the Bad Seeds ”Red Right Hand”! Βαριά κουβέντα θα ξεστομίσω τώρα: Ο Ιggy δεν είναι punk ούτε rock n roll. Η punk και η rock n roll είναι Ιggy! Στη διαδρομή προς το αμάξι σκεφτόμουν πως γονατιστός αν χρειαζόταν θα ξαναπήγαινα, σε κάρβουνα απάνω θα περπάταγα σαν άλλος αναστενάρης, αρκεί για λίγα λεπτά τον Iggy να ξανάβλεπα!