Είναι Σάββατο (αυτό που μας πέρασε) λίγο μετά τις 11 το πρωί και κατευθύνομαι προς τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά. Το τρένο είναι γεμάτο από κόσμο κάθε ηλικίας που περιμένει να φτάσει στον προορισμό του. Για πολλούς το τρένο είναι αναγκαίο κακό μιας και δεν έχουν άλλον τρόπο μετακίνησης, ενώ για άλλους είναι μία ευχάριστη διαδικασία: χαζεύεις τον κόσμο, σχολιάζεις, χαλαρώνεις, διαβάζεις, ακούς μουσική….

Αυτό που μας περίμενε εκείνη την ημέρα όμως όταν σταματήσαμε στον τερματικό σταθμό του Πειραιά, ήταν κάτι πολύ μακριά από αυτό που περιμένεις να ζήσεις. Ήταν ένα ταξίδι με μία μηχανή του χρόνου ένα πράγμα. 

Αρχικά είδα από μακριά έναν σταθμάρχη να σφυρίζει και να σηκώνει το χέρι του, όπως γινόταν παλιά με την άφιξη του τρένου. Και όντως εκεί… ήταν ένα τρένο εποχής! Στην συνέχεια με το που σταμάτησε το τρένο και άνοιξαν οι πόρτες, ο σταθμός ήταν γεμάτος με κόσμο ντυμένο με κλασικά ρούχα και βαλίτσες στο χέρι, μουσικοί με κιθάρες να παίζουν swing και χορευτές που χόρευαν στους ρυθμούς τους.

Ένα ζευγάρι, επίσης ντυμένα ρετρό, συζητούσε για τη διαδρομή.

Κι ενώ αναρωτιέσαι τι έχει παιχτεί, να σου έρχεται και ο ντελάλης για να λύσει την απορία σε όλους εμάς που τους κοιτάζαμε αποσβολωμένοι και φυσικά να σε ταξιδέψει ακόμα περισσότερο με εικόνες από το παρελθόν. Με δυνατή φωνή, λοιπόν, μέσα από μία ντουντούκα ξεκίνησε να ενημερώνει τον κόσμο για το Πάρτι που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στις 20.00 στην Πλατεία Αβησσυνίας και πώς αν δεν είμαστε όλοι εκεί θα είναι “ΜΕΓΑ λάθος”. 

Κάπως έτσι η μπίρα Μάμος μέσα από αυτό το ταξίδι μέσα στο χρόνο, άλλαξε σε εμένα και τους συνεπιβάτες μου, το Σάββατο που αρχικά φαινόταν να είναι όπως όλα τα Σάββατα. Η ευχάριστη όμως έκπληξη έδωσε σε όλους μας μία γεύση από το ιδιαίτερο πάθος και μεράκι που υπήρχε παλιά κι ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκπλήξεις στο Πάρτι που θα γίνει στην Πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι.
Δες περισσότερα για το event εδώ