Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τα Χελωνονιντζάκια, το Γκάρφιλντ και τα Πόκεμον; Είσαι σίγουρος ότι αν τα δεις στην Αγγλία ή στην Ιαπωνία θα τα ξέρεις και πάλι; Ε, μην είσαι!

Βλέπεις, τα αγαπημένα σου “παιδικά” δεν είναι παντού ίδια. Υπάρχουν χώρες που τα αλλάζουν και διάβασε παρακάτω στο έγκυρο ρεπορτάζ του Brightside.me, γιατί.

Χελωνονιντζάκια

Κι όμως, στην Αγγλία, επειδή οι Χελωνονίντζα έκαναν τα πιτσιρίκια να θέλουν να μάθουν πολεμικές τέχνες, η κυβέρνηση θέλησε να σταματήσει τη βία που ποτίζει τους νέους μέσω της… φιλοσοφίας των Νίντζα, κι έτσι ονόμασε τις χελώνες “Χελωνοήρωες”! Επίσης, αφαίρεσε τις αλυσίδες του Μικελάντζελο και του έβαλε στο χέρι ένα σχοινί. Παρόλα αυτά, τα μαχαίρια του Ραφαέλ ή τα σπαθιά του Λίο, δεν τους πείραξαν καθόλου…

Σίμπσονς

Όταν οι Σίμπσονς θέλησαν να βρεθούν στην τηλεόραση της Μέσης Ανατολής, άλλαξαν όνομα σε “Αλ-Σαμσούν”, ο Χόμερ έγινε Ομάρ, η Μάρτζι – Μόνα, κι η μπύρα του πάπα-Σιμπσον έγινε σόδα. Και τότε έπαψαν να ‘ναι Σίμπσονς, και τελικά ακυρώθηκε το πρότζεκτ…

Βρέχει Κεφτέδες

Σ’ όλο τον κόσμο ο τίτλος ήταν “Βρέχει Κεφτέδες”, αλλά στο Ισραήλ… έβρεχε “Φαλάφελ”. Λογικό…

Γκράβιτι Φολς

Οι Ρώσοι ήταν ξεκάθαροι: Καλό το σόου σας, αλλά δεν θέλουμε ξύλο, μπινελίκια και βρακιά. Ντά;

Πόκεμον

Η Αμερική έκοψε όλες τις σκηνές όπου όπλα σημάδευαν παιδιά. Γιατί όταν το ‘χεις στους δρόμους σου, δεν το θες στην τηλεόραση. Λογικό είναι.

Σέιλορ Μουν

Φυσικά θα είχα θέμα και με τις… ερωτογενείς ζώνες, οι φίλοι των ΗΠΑ. Οπότε, ο,τι παρέπεμπε σε “φύλο” και μπορεί να “χτυπούσε άσχημα” στη δυτική κουλτούρα των Αμερικανών, έφυγε!

Γκάρφιλντ

Ο γάτος τρώει λαζάνια, σωστά; Ναι, αλλά όχι στη Λιθουανία. Εκεί τρώει κουγκέλις, ένα παραδοσιακό πιάτο της χώρας, με πατάτες! Τώρα, πού τις είδαν τις πατάτες… (Εμείς γιατί δεν βάλαμε μουσακά, δηλαδή;)

Όλα τα καρτούν

Ο περίφημος κανόνας των 4ων δακτύλων που χρησιμοποιούν όλοι οι σχεδιαστές, ΔΕΝ ισχύει στην Ιαπωνία. Εκεί οι άνθρωποι θέλουν 5 δάχτυλα, ποιος να τους κατηγορήσει;