Ξέρεις ποιος είναι ο πιο ωραίος τρόπος να ξεφύγεις απ’ τη βαρετή ενήλικη ζωή; Να ξαναπαίξεις! Όπως παίζαμε πιτσιρίκια, χωρίς να σε νοιάζει αν θα λερώσεις ή αν θα πέσεις κάτω.

Κι εδώ παρακάτω σου έχουμε 10 γιορτές από διάφορα μέρη του κόσμου για να παίξεις. Αν θες, μπορείς. Όρμα και διασκέδασε, μικρέ μεγάλε φίλε μας!

La Tomatina, Ισπανία

120 τόνοι ντομάτας βάφουν κόκκινους τους δρόμους του Μπουνιόλ, στη μεγαλύτερη “μάχη με φρούτα” του κόσμου. Κι επειδή οι ντομάτες έχουν και απολυμαντική δράση, οι δρόμοι του Μπουνιόλ θεωρούνται οι πιο καθαροί της Ισπανίας! 

Φεστιβάλ Καρπουζιού, Αυστραλία

Καρπουζοροντέο, καρπουζοσκί, και στο τέλος βραβείο στο μεγαλύτερο καρπούζι! Μπορείς να σπάσεις το ρεκόρ των 100 κιλών με το καρπούζι σου;

Ηoli, Ινδία

Πετάς χρώμα σε όλους, σου πετάνε χρώμα όλοι! Το κάθε χρώμα έχει τη δική του σημασία, αλλά τελικά… πολύχρωμος θα καταλήξεις.

Πορτοκαλοπόλεμος, Ιταλία

Σαν το Tomatina της Ισπανίας αλλά λίγο πιο καλαίσθητο, αρωματικό και σε διπλάσια ποσότητα… γεύσης (250 τόνοι πορτοκάλια!). Ε, Ιταλία είσαι…

Κυνήγι τυριού σε πλαγιά, Αγγλία

Κυνηγάς ένα κεφάλι τυρί που κατρακυλάει στην πλαγιά. Πάντα κάποιοι καταλήγουν στο νοσοκομείο. Χαμός! (Σκέψου το με φέτα)

Μαξιλαροπόλεμος, ΠΑΝΤΟΥ

Οργανώνεται σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο. Απλά παίρνεις τα μαξιλάρια σου κι υπερασπίζεσαι την τιμή σου!

Ρουκετοπόλεμος, Χίος

Λείπει ο Μάης απ’ τη σαρακοστή; Η Ελλάδα έχει Χίο, αντίθετες εκκλησίες και… πραγματική μάχη! Επικίνδυνα πράγματα ωστόσο, καλύτερα οι ντομάτες ρε παιδιά…

Els Enfarinats, Ισπανία

Οι παντρεμένοι προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο. Οι ανύπαντροι να τους πάνε κόντρα. Κι έπειτα αρχίζει ο χαμός!

Μάχη κρασιού, Ισπανία

Σαν μάχη με νεροπίστολα, μόνο που δεν έχει ούτε νερό ούτε πιστόλια. Σκοπός; Να βρέξεις τους πάντες με τόσο κρασί που δεν θα μείνει λευκό μπλουζάκι. 500 λίτρα πέφτουν, κι ένας μύθος λέει ότι κάποιοι μεθάνε απ’ τους πόρους!

Cascamorras, Ισπανία

Σαν το από πάνω, αλλά με μαύρο λάδι! Τέτοια μαυρίλα είχα να δω απ’ το Λούκυ Λουκ με τα Ντέρικς. Δεν είστε καλά ωρέ Ίβηρες…