Τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις έναν τιμιότατο και ανατριχιαστικό θάνατο στον κινηματογράφο; Σίγουρα μπόλικο αίμα. Όκει, δεκτό. Γι’ αυτό και σου έβαλα και τόσο Ταραντίνο μες στη λίστα. Θες σπαθιά, τσεκούρια… ακόμα και ψαλίδια; Εννοείται, γι’ αυτό και χατίρι δε θα σου χαλάσω. Η λίστα τα ‘χει όλα μέσα, χωρίς ΚΑΝ να μπω στον κόπο και να σου βάλω σκηνές από θρίλερ ή από φρικιαστικά θανατικά που θαύμασες στο Game of Thrones

Για να καταλάβεις, ούτε καν τον θάνατο του Μουφάσα δεν έβαλα. Γιατί ναι μεν μου ράγισε τη ψυχούλα, δε λέω, αλλά τουλάχιστον την πάλεψα και τον είδα μέχρι το τέλος να ξεψυχάει. Και τον ξαναείδα και θα τον ξαναδώ, διάολε! Αυτά που θα παρακολουθήσεις παρακάτω όμως, όχι απλά δεν τα ξαναείδα και “προχώρησα” την εκάστοτε ταινία, αλλά και τώρα που αναγκάστηκα να τα ξαναδώ για να τα βάλω μες στο άρθρο, ανατρίχιασαν μέχρι και οι βλεφαρίδες μου…

Δε γαμιέται Ξεκινάμε. 

Το δάγκωμα στο πεζοδρόμιο στο American History X!

Ξέρω, ξέρω, κάθε φορά που ακούς γι’ αυτό το αριστούργημα προσπαθείς να διαγράψεις μια για πάντα απ’ τη μνήμη σου το δάγκωμα στο πεζοδρόμιο, αλλά πίστεψέ με σ’ έχει και μ’ έχει στοιχειώσει και αυτό το σκηνικό δε διαγράφεται. Έντουαρντ Νόρτον σε μισώ ρε αδελφέ, γιατί αυτό το κρακ που κάνει το κρανίο του τύπου, είναι ό,τι χειρότερο έχω δει και ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Χειρότερο και απ’ το “Μάντζαρης για τρειιιιιιιις” λέμε…


H θανατική ποινή στον Τζον Κόφι!

Πόσο κλάμα έριξα στο θάνατο του Τζον Κόφι; Άστα να πάνε. Λες και πέθανε δικός μου άνθρωπος ένα πράγμα. Πόσο μεγάλη αδικία ήταν αυτό το θανατικό; Μεγαλύτερη και απ’ το πέναλτι του Γκέκα με την Κόστα Ρίκα. Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν: Αντέχεις να τον ξαναδείς τον δόλιο να καίγεται; Να γίνεται ψητός; Απαπαπαπα. Αυτά είναι πράγματα του σατανά.

To θάνατο του Bill και της O-Ren Ishii!

Μπορεί να χαζογέλασες με τις κινήσεις που κάνει η Ούμα Θέρμαν και σκοτώνει τον Μπιλ (ΣΠΟΟΟΟΟΟΙΛΕΡ, αλλά θεωρώ απίθανο να μην έχεις δει αυτό το “διαμάντι”), αλλά είναι πέρα για πέρα ανατριχιαστικές αν το καλοσκεφτείς. Τι;;; Όχι;;; Για τσεκ…


…βέβαια, δεν είναι και σαν το κόψιμο στο κεφάλι της O-Ren Ishii. Που η κακομοίρα μένει το κεφάλι ανοικτό, λες και είναι πλέιμομπίλ χωρίς μαλλιά.

Τι μπαλάρα μας έπαιξες ρε Κουέντιν; 

Το σούβλισμα στον Μόρις στο Γκουντφέλας!

Συμφωνώ. Στα “καλά παιδιά” συναντήσαμε μπόλικους φρικιαστικούς θανάτους. Με όπλα, με ανελέητο ξύλο και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αλλά το σούβλισμα στο κεφάλι του Μόρις μες στο αυτοκίνητο δεν αντέχεις να τον ξαναδείς. Όσο σκληρός και να μας το παίζεις. 

Τζο Πέσι, τι σκατόψυχος δολοφόνος που ήσουν ΚΑΙ σ’ αυτήν τη ταινία ρε τύπε; 

Το τσεκούρωμα στον Πωλ Άλεν στο American Psycho!

Το λες και δεν το λες θρίλερ. Όπως και να ‘χει. To θέμα μου όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα μου είναι ότι ο Κρίστιαν Μπέιλ παίρνει το τσεκούρι και… και… αυτό που φαντάζεσαι.

Το σπαθί στο στόμα του Τοντ Βόιτ στο Terminator το 2!

Όχι, όχι, δεν μιλάω για κάποιο θανατικό απ’ τον μάστερ των θανατικών και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ τον γίγαντα τον πλεμονάτο, αλλά γι’ αυτό το σπαθί στο στόμα του Τοντ Βόιτ. Ίσως και να πόνεσε ο φίλος. Πάμε στον επόμενο.  


Tα ανελέητα πιστολίδια στον Σόνι Κορλεόνε!

Θα το βαφτίζαμε και θεία δίκη, αφού ο Σόνι Κορλεόνε πριν από μερικά λεπτά είχε σκοτώσει στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλά τέτοιο γάζωμα δεν ξανάδαμε ποτέ στον κινηματογράφο (ούτε στον Τόνι Μοντάνα). Και ναι ρε σκληρόπετσε αναγνώστη και σκληρόπετση αναγνώστρια, αυτό το γάζωμα ήταν ανατριχιαστικό!

Ο πυροβολισμός στα “κοχόνες” στο Άδωξη Μπάσταρδη!

Για το Θεό ρε Ταραντίναρε. Όχι σπλάτερ και στην ευαίσθητη περιοχή. Λυπήσου μας. Δείξε λίγο έλεος!

Το κόψιμο της γλώσσας στο Old Boy!

*Προσοχή, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι… 

**Δεν ήταν θανατικό, αλλά δεν μπορούσα και να μην το βάλω. 

Bonus: ΩΝΑΣΟΥ!

“Un Chien Andalou”, λέγεται. Είναι μια βουβή κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, που ‘χε σκηνοθετήσει ο Μπουνιουέλ με τον Σαλβαδόρ Νταλί. Χαρά στο κουράγιο σου, γιατί εγώ δεν θα πάρω.