Σκέψου τ’ αγαπημένο σου παιδικό. Το σκέφτηκες; Έτσι μπράβο. Έχουμε να σε βεβαιώσουμε λοιπόν, ότι σίγουρα δεν θα το δεις μες σ’ αυτή λίστα. Σ’ αυτή τη λίστα θα συναντήσεις τα πιο συμπαθητικά παιδικά που τα ‘βλεπες μικρός, τα ‘χες λατρέψει και ήταν πέρα για πέρα αδικημένα, αφού για παράδειγμα ποτέ δεν είπες στα ίσια “Ναι ρε φίλε, το γατόσκυλο ήταν τ’ αγαπημένο μου παιδικό!”. Σε φλόμωσαν, βλέπεις, στα Pokemon και στα DragonBall και αυτά τα παιδικά που θα δεις παρακάτω τα αδίκησες.

Κι αν μας θεωρείς υπερβολικούς, δες γιατί παιδικάρες σου μιλάμε…

Το Γατόσκυλο

Ένα animation που έσπασε το στερεότυπο ότι μια γάτα δεν μπορεί να την παλέψει μ’ έναν σκύλο (και τ’ αντίστροφο!). Όχι μόνο μπορούν να την παλέψουν αυτοί οι δύο, αλλά μπορούν και στο ίδιο σώμα. Παράνοια; Δε λες τίποτα. Βέβαια, σε κάθε επεισόδιο σφαζόντουσαν και αυτός φυσικά ήταν και ο λόγος που δεν αλλάζαμε ποτέ κανάλι όταν έπαιζε το Γατόσκυλο.


Ο Μπάμπαρ

Δεν είχε τόσο δράση. Δεν είχε τόση αλληλεπίδραση απ’ τα πιτσιρίκια, ήταν για “φλωράκια”, αφού κανένας μπόμπιρας δεν είχε αφίσα του Μπάμπαρ (ή Μπάρμπαρ) στο δωμάτιό του. Ωστόσο, είχε άπειρη αγάπη, διάολε! Δες και το gif με τους τίτλους αρχής για να το θυμηθείς καλύτερα. Και ναι, ήταν αδικημένο ρε παίδες. Από κάτι Μάγια Μέλισσα, Χάιντι και λοιπούς συγγενείς, ήταν κλάσεις ανώτερο. 


Ο Ιάσωνας και οι Θεοί του Ολύμπου

Να μαθαίνουν οι παλιοί και να θυμούνται οι νεότεροι. Αντιστρέψαμε την παροιμία, καθώς ο Ιάσωνας και οι Θεοί του Ολύμπου είναι λίγο πιο πρόσφατο παιδικό. Τιμιότατο, που μέσα από τις υπέροχες περιπέτειές του σου μάθαινε και λίγη ιστορία. Και μεγάλο κρίμα δηλαδή που δεν το πήραμε ποτέ στα σοβαρά.  

Το άμπρα κατάμπρα

Ένας γάτος που ήταν κολλητάρι μ’ ένα κοράκι και προσπαθούσαν να σώσουν τον κόσμο από μια διεστραμμένη μάγισσα και τον ανιψιό της που έφτιαχναν ξόρκια σ’ ένα καζάνι με σκοπό να μας αφανίσουν όλους. Πολύ χιούμορ, άπειρες γκάφες κι ένα τέλος που πάντα μας βόλευε, αφού μας έσωζαν απ’ την καταστροφή. 


Το PB&J Otter

Το πιο αδικημένο σε αυτή τη σειρά είναι ξεκάθαρα το τραγούδι “Σκέψου, κάτσε σκέψου, τη λύση για να βρεις.” και ο απίστευτος χορός του. Εξαιρετικό παιδικό, άσχετα αν ένας απ’ τους κύριους πρωταγωνιστές, το μωράκι καστοράκι, ήταν σαν Κίντερ Μπουένο με μπεμπιλίνο.

Τα Digimon

Ενώ ήταν ισάξια με τα Pokemon, για έναν περίεργο λόγο τα Pokemon τα ‘χαν τα Digimon μια ζωή στη φάπα. Και ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί… Τεράστια αδικία, επειδή και τα Digimon είχαν πράγματα να δώσουν στα παιδικά μας χρόνια. 

Ο Darkwing Duck

Για κλείσιμο κρατήσαμε τον υπέρτατο Darkwing Duck. Μια πάπια γεμάτη περιπέτειες και δράση που τρόλλαρε τον Μπάτμαν με τεράστια επιτυχία. Όμως η ιστορία τον αδίκησε. Δεν έκανε τον πάταγο που του άξιζε! Darkwing Duck, θα ‘σαι για πάντα μες στις παιδικές καρδιές μας.