Παλιά, το έλεγαν τηλεμαραθώνιο και το οργάνωναν τα τηλεοπτικά κανάλια. Με την άφιξη των dvds, του internet και των on demand streaming υπηρεσιών, ονομάστηκε binge watching και πλέον ο καθένας μπορούσε να λιώσει μπροστά από την τηλεόρασή του και να δει με την μία, όλα τα επεισόδια όλων των σεζόν μιας σειράς.

Σύμφωνα με το λεξικό Collins English Dictionary, το Binge watching αποτελεί την πρακτική της παρακολούθησης τηλεόρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ όσοι συμμετέχουν είναι binge watchers ή “binge-racers”.

Οι Προβοκάτορες αποφάσισαν να προτείνουν την δική τους αγαπημένη σειρά με την οποία έλιωσαν ένα ολόκληρο ΣΚ ή και περισσότερα…

Θυμήσου ότι το σωστό λιώσιμο Binge Watching χρειάζεται την κατάλληλη προετοιμασία. Φρόντισε να έχεις σνακς σε κοντινή ακτίνα από τον καναπέ και κρύα ροφήματα που θα σου δώσουν αυτό το ευχάριστο διάλειμμα δροσιάς που χρειάζεσαι. Ένας παγωμένος καφές είναι πάντα ευπρόσδεκτός όμως πού καιρός για παραγγελίες;

Φρόντισε να προμηθευτείς αν θες να είσαι και στο πνεύμα της Σαρακοστής το νέο φυτικό ρόφημα καφέ Starbucks Almond Plant –Based που βρίσκεις εύκολα σε super markets & περίπτερα!

Η Χρύσα Λύκου διαλέγει Σέρλοκ

Με τις σειρές δεν το είχα ποτέ ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα έχω δει μια και άλλη καμία, που όμως νομίζω ότι θα τη θυμάμαι για όσο ζω και όσο αναπνέω που λέει και ο Σάκη ο Ρουβάς. Νομίζω έχω πει αρκετά και μάλλον την έχεις ήδη καταλάβει, αλλά σε περίπτωση που δεν… ο «Serlock» της καρδιάς μου παίζει σε επανάληψη στο λάπτοπ μου, ξανά και ξανά. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πηγαινοέρχεται πανέξυπνος και πανέμορφος στο Λονδίνο χωρίς να του μπαίνει κανείς στο ρουθούνι με το καταπληκτικό παλτό του να ανεμίζει και το καπέλο του να τον αδικεί. Ο Μοριάρτι, τρώει τη σκόνη του αν και κάνει απίστευτο κέφι η διαταραχάρα του ενώ ο Γουάτσον είναι ο φίλος που πάντα θα θέλαμε να έχουμε για να μας αντέχει.

Ο Νίκος Ράπτης διαλέγει BoJack Horseman

Δεν έχω ιδέα τι γίνεται με το “Game of Thrones”. Δεν έχω ρίξει μισή ματιά στο “Peaky Blinders” και φυσικά δεν έχω παρακολουθήσει ούτε δευτερόλεπτο απ’ το “Casa De Papel”. Πού ζω θα μου πεις; Περιμένε βιαστικέ. Δώσε μου μισό να σου εξηγήσω. Ζω ΚΥΡΙΩΣ στον κόσμο του “BoJack Horseman” (στα ‘χω ξαναπεί και παλιότερα πιο αναλυτικά) φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα (και όπως το κόβω θα κάνω χρόνια για να βγω από ‘κει μέσα) κι έπειτα ζω (και επιβιώνω;) στο δυάρι μου στην Πετρούπολη. Επομένως αν θες να σου προτείνω μια σειρά για να λιώσεις το ΣΚ (και όχι μόνο!), η επιλογή είναι πανεύκολη. Δες αυτό τ’ άλογο και την ιδιαίτερη και υπερκαμένη παρέα του και θα με θυμηθείς. Σμουτς.

O Τίμος Κουρεμένος επιλέγει How i Met Your Mother (όσο και αν το τέλος απογοήτευσε)

Κάθε φορά που αποφασίζεις να ξεκινήσεις να βλέπεις μία σειρά είναι σαν ξεκινάς μία μακροχρόνια σχέση. Μπορεί η σειρά βέβαια, όπως και κάθε σχέση, να κρατήσει και λίγο. Εκεί είναι που παίρνεις το ρίσκο σου. Αρχικά ξεκινάς κάνοντας μία μικρή έρευνα για το τι παίζει με την σειρά (αν προβάλλεται ήδη ή είναι παλιά) και ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ να διαβάσεις τα spoilers.

Αν η σειρά είναι νέα, τότε κάνεις το Leap of Faith σου και ό,τι γίνει. Αν και ένα ολόκληρο ΣΚ δεν φτάνει για να κάτσεις να δεις όλες τις σεζόν του How I Met Your Mother, αν δεν το έχεις δει πρέπει να σίγουρα να κάτσεις να δεις ένα-ένα ΌΛΑ τα επεισόδια μόνο και μόνο για τον έναν, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο Barney Stinson με τις μοναδικές ατάκες και φυσικά το Brocode του. Το σενάριο είναι απλό. Ο πρωταγωνιστής ονόματι Ted, διηγείται στα παιδιά του, πώς γνώρισε την μητέρα τους. Φυσικά μέσα από διάφορες περιπέτειες και πολλές μα πάρα πολλές λάθος επιλογές.

Οι ατάκες που παίζουν στην σειρά φέρνουν πολύ γέλιο και κάθε σχεδόν μισάωρο επεισόδιο, δεν καταλαβαίνεις πότε τελειώνει και πότε ξεκινάει το επόμενο. Οι σεναριογράφοι πιστεύω ότι το τράβηξαν όσο πήγαινε για να φτάσει τελικά στις 8 σεζόν όμως πραγματικά είναι μία σειρά που αφού την τελείωσα έκατσα και την ξαναείδα από την αρχή.

Η Φιλένια Καρτσωνάκη διαλέγει… ότι δεν μπορεί να διαλέξει

Έχω μια λίστα από σειρές για να λιώσεις αυτό το ΣΚ και όλα τα υπόλοιπα μέχρι το 2020 και πρέπει να διαλέξω μία και αυτό είναι άδικο κι εγώ είμαι ζυγός…

4 μέρες μετά… διάλεξα. Θα σου μιλήσω για το “The OA”. Δεν θα σου σποϊλάρω, γιατί και να ήθελες δεν νομίζω ότι μπορώ να στο εξηγήσω και να βγάζει νόημα! 8 επεισόδια MONO, δες την σαν μία κάπως μεγάλη ταινία, γιατί στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό. Μία κάπως μεγάλη ταινία. Λίγο sci-fi, λίγο occult fiction, φουλ περίεργη, αλλά σίγουρα μαγευτική και με ένα μουσικό θέμα που θα σου μείνει καρφωμένο στο κεφάλι για μέρες! Ή θα την λατρέψεις ή θα με κυνηγάς! Δες την γρήγορα όμως, επειδή 22 Μαρτίου βγαίνει η 2η σεζόν!

Και για να μην ξεχνιόμαστε όποια σειρά επιλέξεις να δεις, απόλαυσέ την με το νέο Starbucks Almond Plant -Based που συνδυάζει καφέ Espresso Roast και φυσικά αρώματα αμυγδάλου και υπόσχεται με την έντονη μεταξένια γεύση του, να σου προσφέρει απολαυστικά και δροσερά διαλείμματα και για να μπορέσεις να συνεχίσεις να βλέπεις την σειρά σου μέχρι το τέλος.

ΥΓ: Όλη τη σειρά έτοιμου καφέ προς κατανάλωση της Starbucks (Starbucks Caramel Macchiato, Cappuccino και Latte και φυσικά το Starbucks Signature Chocolate) μαζί & με τη νέα πρόταση Starbucks Almond Plant – Based μπορείς να την βρείς εύκολα σε super markets & περίπτερα.

Καλή απόλαυση!