Θα μπορούσε να ‘ναι γλυκό, αν δεν ήταν δολοφονικό. Θα μπορούσε να ‘ναι συγκινητικό αν δεν ήταν σοκαριστικό. Ένας νεαρός χούλιγκαν κάπου στις ΗΠΑ, δολοφόνησε επώδυνα το ψαράκι του. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Οι γονείς του νεαρού Έβερετ Χάμλιν, του πήραν ένα ψάρι, τον (τι άλλο;) Νέμο. Όμως το έκαναν χωρίς να σκεφτούν το βασικότερο χαρακτηριστικό του παιδιού τους. Ο μικρός Έβερετ είναι… αγκαλίτσας!

Έτσι, ένα βράδυ, η μητέρα του μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε τη γυάλα του Νέμο άδεια. Αγχώθηκε, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένα ψάρι δεν φεύγει μόνο του τα βράδια. Γύρισε προς το κρεβάτι του γιού της για να του πει τα άσχημα νέα. Και τότε, έντρομη ανακάλυψε τη φρικτή αλήθεια: είδε τον βαριόμοιρο Νέμο νεκρό, τα ψαρίσια μάτια του παγωμένα, μέσα στην αγκαλιά του παιδιού της. Του παιδιού που κοιμόταν ήσυχο.

Όταν βέβαια η μάνα του ξύπνησε το μικρό και του είπε πως το ψάρι του δεν είναι πια στη ζωή, εκείνος έβαλε τα κλάματα. “Ήθελα απλώς να κοιμηθώ αγκαλιά με το φιλαράκι μου” της είπε. Και κάπως έτσι, ο μικρός χούλιγκαν συγκίνησε τους πάντες και γλύτωσε τις κατηγορίες. Όπως και θα περίμενε κανείς…

Εμείς απ’ την πλευρά μας, μόνο σε ένα πράγμα ελπίζουμε: να μην του πάρουν κι άλλο ψάρι οι γονείς του. Οι ζωές των ψαριών αξίζουν! Ίσως θα ‘ταν καλύτερη ιδέα ένα αρκουδάκι, ε;