Κάποτε φίλη προβοκατόρισσα, ήσουν άνετη. Έβγαινες, γλεντούσες, διασκέδαζες, μα ύστερα σου πέσανε πολλά μαζί. Η δουλειά σου ζητάει πολλά, το παιδί κλαίει, το σπίτι θέλει δουλειές – ο προβοκάτορας βοηθάει και μπράβο του, αλλά και πάλι νιώθεις κουρασμένη και σε προτάσεις για “πάρτι” απαντάς συχνά: “Να, μωρέ, μια άλλη φορά. Σήμερα είναι δύσκολο…”. Λοιπόν, ξέρεις, δεν κάνεις καλά…

Σήμερα λοιπόν, το Provocateur (με τη βοήθεια του Brightside.me) θα σου μεταφέρει ξανά τη φωνή της επιστήμης.

Σκέψου για λίγο ποιες είναι οι 3 προτεραιότητες που έχεις στη ζωή σου. Είναι οι “φίλοι” εκεί μέσα; Αν δεν είναι, καιρός να αναθεωρήσεις αφού, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: μια γυναίκα ζει πιο ευτυχισμένη ζωή όταν βρίσκεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα με φίλες της και κάνουν πράγματα. Όταν λέμε κάνουν πράγματα μη φανταστείς ότι πρέπει καλά και ντε να κάνετε κάτι φαντεζί: κουβεντούλα, καφέ, χαλάρωση…

Μ’ αυτό τον τρόπο οι γυναίκες αναρρώνουν γρηγορότερα από ασθένειες και γίνονται πιο γενναιόδωρες συναισθηματικά. Και όχι μόνο αυτά.

Η καλή παρέα κάνει τρομερή δουλειά και με το γυναικείο στρες. Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είναι ξεκάθαρο: Οι συχνές έξοδοι και η καλή παρέα βοηθά τις γυναίκες να νιώθουν υποστήριξη, κι αυτό μειώνει το άγχος και την ένταση των τσακωμών στη δουλειά ή στο σπίτι.

Όμως το “παρεάκι” δεν έχει μόνο ψυχολογικά οφέλη. Βοηθάει επίσης στην καλή υγεία. Έχει παρατηρηθεί πως ο χρόνος με παρέα μειώνει την πιθανότητα να αρρωστήσεις, να σου πέσει η πίεση, να έχει προβλήματα καρδιάς ή χοληστερίνης.

Ακόμα η συντροφιά αυξάνει τη μακροζωία. Οι άνθρωποι χωρίς φίλους στατιστικά πεθαίνουν 6 μήνες νωρίτερα, ενώ αν οι φίλοι σου είναι σταθεροί για πάνω από 9 χρόνια, οι πιθανότητες θανάτου μειώνονται κατά 60%. Δεν τα λέμε εμείς, οι έρευνες!

Για να κάνουμε σούμα, οι φίλοι σε βοηθάνε να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα. Και συμβαίνει το ίδιο με τους άντρες, απλά στις γυναίκες τα αποτελέσματα είναι περισσότερα και πιο εντυπωσιακά.

Βγείτε κορίτσια, διασκεδάστε και θα ζήσετε περισσότερο!