Ναι βρε, το ξέρουμε ότι σου αρέσει συχνά πυκνά να μαθαίνεις τρελά πράγματα που είχαν συμβεί στον μεσαίωνα, στην Αρχαία Ελλάδα και ούτω καθ’ εξής, γι’ αυτό και σήμερα θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και στυγκεκριμένα στην Αρχαία Αίγυπτο εκεί όπου τα πράγματα ήταν λίγο πολύπλοκα ρε φίλε!

Και δεν μιλάμε μόνο για τον Ραμόν που έκανε γκραφίτι στις πυραμίδες… (για τους 2-3)

Για τσέκαρε.

1. To κραγιόν που χρησιμοποιούσαν ήταν από λιωμένα έντομα. 

Πάλι καλά όμως, δεν τα έβραζαν τα έντομα, αλλά τα κατέστρεφαν με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και το βάψιμο… τέλειο κορίτσια!

2. Οι Φαραώ είχαν δούλους για να τους διώχνουν τις μύγες!

Το μαρτύριο ωστόσο δεν σταματάει εδώ. Οι δούλοι γέμιζαν όλο το σώμα τους με μέλι, για να πηγαίνουν και να κολλάνε οι μύγες, όσο ο Φαραώ έκανε τη ζωάρα του. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ!

3. Στους τάφους έστηναν πικνίκ κανονικό!

Επειδή στην Αρχαία Αίγυπτο έδιναν βάση στη μετά θάνατον ζωή και πίστευαν ότι ο άνθρωπος συνέχιζε να ζει την κανονική του ζωή, του έφερναν ότι του έλειπε. Φαγητά, ποτά, το αγαπημένο του κατοικίδιο, ακόμα και δούλους για να του κάνουν παρέα.  

4. Οι Φαραώ δεν έτρωγαν μόνο το φαγάκι τους, αλλά και των δούλων τους.

Μπορεί στις περισσότερες εικόνες να τους έχουμε δει αδύνατους κι έτσι να τους φανταζόμαστε, όμως επιστήμονες που ‘χουν κάνει τις έρευνές τους, έχουν δείξει ότι οι Φαραώ ήταν παχύσαρκοι, καθώς έτρωγαν όλη μέρα λίπη και έπιναν ό,τι αλκοόλ υπήρχε!

5. Μέχρι ένα παιδί να γίνει έφηβος κυκλοφορούσε “τσίτσιδο”.

Ντάξει, τους φορούσαν κάνα βραχιόλι σε λαιμό και πόδι, μην τους αδικούμε τους γονείς. 

6. Οι άντρες είχαν “περίοδο”

Στην Αρχαία Αίγυπτο όποιος άντρας δεν είχε αίμα στα ούρα του τον έλεγαν άρρωστο. Αυτό συνέβαινε, επειδή η πλειοψηφία έπινε μολυσμένο νερό και όταν έκανε “πιπί” τους ήταν τίγκα στο αίμα. Αρκετοί πέθαιναν κιόλας απ΄το μολυσμένο νερό.  

7. Τα αγάλματα είχαν δικαστική εξουσία.

Όταν η υπόθεση είχε δυσκολίες και οι δικαστές δεν ήξεραν τι να κάνουν, πετούσαν το μπαλάκι στα αγάλματα. Ω, ναι, καλά διάβασες. Δίπλα στο άγαλμα τοποθετούσαν δύο πάπυρους και το άγαλμα θ’ αποφάσιζε αν είσαι αθώος ή ένοχος. Τρελό;

8. Οι νάνοι απολάμβαναν πολλά προνόμια!

To να είσαι νάνος στην Αίγυπτο το λες και ευλογία, αφού οι νάνοι εκεί είχαν ανώτερες θέσεις εργασίας, δούλους, τους έκαναν δώρο κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. 

9. Οι άντρες ήταν πέφτουλες και όταν έφταναν σε ακραίο σημείο δεν τους τιμωρούσε κανείς!

Δύσκολα χρόνια, άλλες χιλιετίες. Οι κάγκουρες Αιγύπτιοι, αφού σφύριζαν σε όποιο θηλυκό περνούσε, αρκετοί στόκοι απ’ αυτούς δεν έμεναν μόνο εκεί και πολλές φορές έβγαζαν και τα ρούχα της κοπέλας. Το κράτος το θεωρούσε φυσιολογικό και κανείς δεν τους τιμωρούσε.