Τρένο όλοι έχουμε πάρει. Σωστά; Μαθητές, φοιτητές, ακόμα κι εργαζόμενοι, γιατί το τρένο είναι λαϊκό, ντόμπρο και σου κάνει περιπέτεια τα ταξίδια. Αλλά…

Υπάρχουν και φορές που το τρένο είναι απάλευτο! Είναι οικονομικό, είναι νοσταλγικό, τα τελευταία χρόνια είναι πολύ γρήγορο αλλά συχνά σε κουράζει. Ακόμα και καμπίνα να ‘χεις, ταλαιπωρία είναι. Και δυστυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα χωρίς λύση, σωστά; ΟΧΙ. Και η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Στην Ιαπωνία λοιπόν που λες, υπάρχουν δυο τρένα “μεγάλης διαδρομής” που σου προσφέρουν μια μοναδική δυνατότητα. Να κοιμηθείς!

Και μάλιστα με οικονομικό τρόπο. Με βασικά εισιτήρια, μπορείς να πάρεις αυτές τις αυτοσχέδιες καμπίνες και να ρίξεις υπνάρα μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Κι αυτό, πέρα απ’ το ότι σε κάνει να κατεβαίνεις απ’ το ταξίδι σου ξεκούραστος, σε βγάζει κι απ’ την ανάγκη να βρεις και να πληρώσεις ξενοδοχείο για μια μέρα. Δεν χρειάζεται! Κάνεις τις δουλειές σου, παίρνεις το βραδινό τρένο, κοιμάσαι και ξυπνάς… στην πόλη σου!

Όταν δε αποφασίζεις να πληρώσεις για καμπίνα, η καμπίνα σου είδα… ξενοδοχείο!

Κι απ’ το παράθυρό σου μπορείς να βλέπεις το ταξίδι. Τέλειο;;;

Επιπλέον, σε περίπτωση που θες ντουζάκι, βγάζεις κάρτα για ντουζ και χαλαρώνεις πριν πας για τον ύπνο σου στα ακριβά ή τα οικονομικά δωμάτια.

Με λίγα λόγια; Οι Ιάπωνες μας ψήσανε! Μακάρι να δούμε τον παρακάτω χάρτη λοιπόν, αλλά να γράφει Αθήνα – Αλεξανδρούπολη αντί για Τόκιο – Ιζούμο…