Παλαιότερα φανταζόμασταν το μέλλον ως κάτι μακρινό και μαγικό. Η τεχνολογία ήταν αυτή που θα τα έκανε όλα καλύτερα. Οι διαδικασίες, η επικοινωνία μας, η ψυχαγωγία και γενικότερα η καθημερινότητα μας θα ήταν διαφορετική. Όλα όσα πιστεύαμε ότι θα δούμε στο μέλλον, τα βλέπαμε ΜΟΝΟ σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η γενική αντίληψη και νοοτροπία για το μέλλον και την τεχνολογία ακολουθούσε το ρητό “ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει”. Λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να “προβλέψουν” αυτό που μπορεί να έρθει ή ερχόταν ήδη.

Μην ξεχνάς ότι η τεχνολογία, τρέχει με τρελές ταχύτητες και κοντεύει να μας ξεπεράσει αν δεν την ακολουθήσουμε. Εκείνοι που είναι καλά προετοιμασμένοι, θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν όλες τις εξελίξεις. Η Samsung έχει καταλάβει από πολύ νωρίς, ότι οι χρήστες δεν πρέπει να είναι απλοί θεατές και ότι το μέλλον τους ανήκει. Γι’ αυτόν τον λόγο καινοτομεί με κάθε προϊόν που παρουσιάζει, για να μπορεί να προσφέρει σε όλους, τα κατάλληλα εργαλεία για να φέρουν το μέλλον στην καθημερινότητα τους και να την κάνουν φυσικά πιο εύκολη.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι το IoT, το 5G, AR ή το AI μην αγχώνεσαι, δεν είναι ακόμα αργά για να μάθεις. Στην ουσία είναι διαφορετικοί τομείς οι οποίοι κάνουν την αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε ένα κινητό. Μην ξεχνάς ότι πλέον το smartphone δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο. Είναι ένας υπολογιστής. Η Samsung ενσωματώνει όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες για να μπορούν οι χρήστες της να διαμορφώσουν το μέλλον ή μάλλον το σήμερα.

Με απλά λόγια τεχνολογίες όπως είναι το IoT ή αλλιώς το έξυπνο σπίτι, σου επιτρέπει να ξέρεις όλα συμβαίνουν στο σπίτι ακόμα και αν είσαι χιλιόμετρα μακριά, αφού όλες οι συσκευές μπορούν κι επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν θελήσεις να ανάψεις ή να σβήσεις ένα φως για παράδειγμα στο σαλόνι, μπορείς να το κάνεις με το πάτημα ενός κουμπιού ή μάλλον απλά χαϊδεύοντας την οθόνη του κινητού σου.

Το 5G είναι πλέον εδώ. Μπορεί να μην το βλέπουμε άμεσα στην ζωή μας, όμως η Samsung ήδη προετοιμάζεται έτσι ώστε όταν έρθει, οι συσκευές της να μπορούν να το δεχτούν. Θα μου πεις βέβαια πού σου χρειάζεται το 5G, αφού και με το 4G μια χαρά κάνεις την δουλειά σου.

Φαντάσου λοιπόν έναν τατουατζή, να κάνει τατουάζ σε κάποιον που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, από την άνεση του σπιτιού και μέσα από την οθόνη του κινητού του σε πραγματικό χρόνο.

Ωραία όλα αυτά για το σπίτι, την εταιρία κλπ. Εμένα που παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή πώς με βοηθάει όλο αυτό;

Πάμε λοιπόν στο καλύτερο κομμάτι που είναι το gaming! Τα video games έχουν εξελιχθεί και πλέον μας σηκώνουν από την καρέκλα του υπολογιστή και τον καναπέ του σαλονιού. Είπαμε, η τεχνολογία έχει καταφέρει να μπορούμε να κουβαλάμε έναν υπολογιστή ή μία παιχνιδομηχανή στην τσέπη μας. Τα video games, τα παίρνουμε παντού μαζί μας και  πλέον μπορούμε να παίζουμε όπου και να είμαστε. Οι εταιρίες πλέον επενδύουν έναν σκασμό λεφτά για να φτιάξουν παιχνίδια που θα μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τις λειτουργίες ενός smartphone.  

Φαντάσου ομάδες από gamers, να τρέχουν σε πλατείες για να παίζουν παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (AR) με μοναδικά γραφικά από την οθόνη του κινητού τους εναντίον άλλων παιχτών που βρίσκονται online. 

Πρόσφατα μάλιστα, είχα πάει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσω τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Clash Royale (ένα παιχνίδι αποκλειστικά για κινητά). Η Samsung είχε δώσει το παρόν κι εκεί με τις συσκευές της, φροντίζοντας για την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων.

Τα mobile eSports είναι και αυτά εδώ και προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε Video games.

Όλα αυτά σταμάτα να τα φαντάζεσαι! Είναι πλέον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η τεχνολογία πλέον είναι έτοιμη να σου αλλάξει τον τρόπο που δουλεύεις, παίζεις παιχνίδια και αλληλεπιδράς με τα αντικείμενα του σπιτιού σου. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Τα “έξυπνα” προϊόντα της Samsung, θέλουν να σου αλλάξουν την καθημερινότητα και να σε κάνουν κομμάτι του μέλλοντος. Γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρία  φροντίζει να  παρέχει τεχνολογία αιχμής για να μπορούν όλοι να υλοποιήσουν το όραμά τους και να φτιάξουν τον κόσμο όπως αυτός θα μπορούσε να είναι. Το μέλλον είναι τώρα και το φτιάχνουμε όλοι εμείς!

Αν θες να πάρεις το μέλλον στα χέρια σου, και να το δεις να ξετυλίγεται μπροστά σου, η σειρά Galaxy Series σε προσκαλεί να ανακαλύψεις πρώτος το νέο Galaxy παρακολουθώντας το unpack του.