8 πανεύκολοι τρόποι για να κάνεις τσεκ-απ στον εαυτό σου!

Αλλά να θυμάσαι: ΜΟΝΟ ο γιατρός μπορεί να είναι σίγουρος.

8 πανεύκολοι τρόποι για να κάνεις τσεκ-απ στον εαυτό σου!

Αλλά να θυμάσαι: ΜΟΝΟ ο γιατρός μπορεί να είναι σίγουρος.


Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις πως κάτι έχεις; Να googlάρεις! Συνήθως βρίσκεις πληροφορίες που σε πείθουν ότι είσαι του θανατά, κι όταν πας στο γιατρό εκείνος γελάει και σε στέλνει σπίτι σου. Πολύ άγχος χωρίς λόγο.


Γι' αυτό, το Provocateur με τη βοήθεια του πάντα έγκυρου Brightside.me είναι εδώ για να σε γλυτώσει απ' το ψυχοφθόρο googling. Τσέκαρε παρακάτω 8 πραγματάκια για να κάνεις τσεκ-απ στον εαυτό σου. Και να θυμάσαι: ΜΟΝΟ ο γιατρός ξέρει. Και δεν έχει νόημα ούτε να καθησυχάζεσαι, ούτε να ανησυχείς με όσα διαβάζεις δεξιά κι αριστερά.

1. Καρδιά και πνεύμονες... διαμάντι!

Κάνε με τα χέρια σου το παρακάτω σχήμα και πίεσε τα νύχια των δεικτών μεταξύ τους. Βλέπεις ένα μικρό διαμάντι να σχηματίζεται; Συγχαρητήρια, είσαι υγιέστατος! Αν δεν έχουν κανένα κενό, αυτό σημαίνει ίσως πως τα νύχια σου έγιναν παχύτερα, άρα το αίμα σου δεν έχει αρκετό οξυγόνο. Τσέκαρέ το, καλού κακού.

2. Ισορροπημένος εγκέφαλος!

Αν μπορείς να ισορροπήσεις στο ένα πόδι, με το άλλο να σχηματίζει ορθή γωνία με το πάτωμα, πάει να πει πως έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθεις στο μέλλον εγκεφαλικό ή να εμφανίσεις άνοια. Και μπράβο σου!

3. Το μάτι μου τ' ανεμικό...

Τράβα ελαφρώς το δέρμα κάτω απ' το μάτι σου και δες το χρώμα της κόκκινης περιοχής. Αν είναι γεμάτο κόκκινο, όλα είναι πένα. Αν είναι ελαφρύ ροζ ή κίτρινο, ίσως έχεις αναιμία. Δεν είναι να το φοβηθείς, απλά ψαξ' το.

4. Κάνε πέρα τα μαλλιά σου...

Πιάσε μια τούφα μαλλιά και τράβα (ελαφρά!). Αν έχεις στα χέρια σου μια-δυο τρίχες, όλα πάνε μέλι-γάλα. Άν έχεις πολλές, τότε ίσως υπάρχει κάποιο ζήτημα (πιθανότατα αρχίζει καράφλα, αλλά πριν τρομάξεις πως γίνεσαι Μπρους Γουίλις, ρώτα έναν ειδικό).

5. Βγαίνουμε μωρό μου βγαίνουμε, έξω απ' το τούνελ...

Δουλεύεις σε γραφείο; Είσαι καλλιτέχνης ή... ποδηλάτης; Άκου τι θα κάνεις. Θα βάλεις τα χέρια σου όπως η κοπελίτσα από κάτω. Μπορείς να πιάσεις με τα δάχτυλα το κάτω μέρος της παλάμης και να μείνεις έτσι για 2 λεπτά; Αν δεν μπορείς, παίζει σύνδρομο Carpal Tunnel. Μην σε αγχώνει, δεν είναι και κάτι να σκάσεις. Αλλά κοίτα το. Αν μπορείς, είσαι μια χαρά. Καλλιτεχνάρα μου!

6. Μια μολυβιά, που σβήνει...

Βάλε κάποιον να σε τσιμπάει εναλλάξ με τη μύτη και τη γόμα ενός μολυβιού. Μην κοιτάς! Μπορείς να πεις τι σε τσιμπάει κάθε φορά; Αν όχι, μπορεί να 'ναι διαβήτης. Ή μπορεί να 'σαι απλά χοντρόπετσος, ένας γιατρός θα λύσει το δίλημμα.

7. Εγώ σ' ακούω, εσύ μ' ακούς;;;

Βάλε τα χέρια σου κοντά στο αυτί και τρίψ' τα. Ακούς τον ήχο; Τέλεια. Τώρα βάλ' τα πολύ μακριά απ' το αυτί; Τον ακούς και πάλι; Μπράβο ρε αλάνι, τ' αυτιά σου δουλεύουν ρολόι!

8. Σκαλί καλέ μου σκαλί...

Ανέβα 8-12 σκαλιά, τραγουδώντας ή μιλώντας. Ακούς την καρδιά σου; Λαχανιάζεις; Λοιπόν, χρειάζεσαι γυμναστική και τσεκ-απ, για να ξαναγίνεις φιτ. Άντε, ξεκίνα, μην αράζεις...

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα WTF
Διάβασε ακόμα