Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη (κάπου την έχω ακούσει αυτήν την παροιμία, αλλά δε θυμάμαι που) τα ένδοξα “καλά” ελληνικά σίριαλ λείπουν απ’ την τηλεόρασή μας. Δε λέω, και τώρα υπάρχουν τιμιότατα σίριαλ, αλλά στα τότε σίριαλ πού θα εξερευνήσουμε παρέα, η μία ατάκα έσκαγε μετά την άλλη. Μπουμ!

Το θέμα μας ωστόσο δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι, όλοι εκείνοι οι έφηβοι και οι έφηβες των σειρών αυτών. Που μπορεί στην σειρά την οποία έπαιζαν να υποδύονταν μαθητούδια και σχολιαρόπαιδα, όμως στην πραγματικότητα κόντευαν τα πρώτα “άντα”.

Εμείς κάναμε την απαραίτητη έρευνά μας και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Τσέκαρε.

Χρήστος Σπανός – Μαρούσα Στρογγύογλου (Άκρως Οικογενειακόν)

Κι όμως φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα. Ο μαθητής Β’ Λυκείου Ερμής Θεοτοκάτος ήταν 27 ετών, ενώ η δίδυμη αδελφή του, η Αφροδίτη Θεοτοκάτου, είχε μόλις πατήσει τα 24.

Ιωάννα Πηλιχού – Πέτρος Μπουσουλόπουλος – Κώστας Ιντζεγιάν (Ευτυχισμένοι Μαζί)

Η Εύα Παλαιολόγου, μαθήτρια Β’ Λυκείου, ήταν 26. Ο ετεροθαλής αδελφός της, Μάρκος Μαυροτσούκαλος (επίσης μαθητής Β’ λυκείου), ήταν 24. Α, και πού ‘σαι; Ο Μήτσος, ο κολλητός του Μάρκου και συμμαθητής του… ήταν 23 ετών!

Κωνσταντίνος Κάππας (Κωνσταντίνου και Ελένης)

Ο Κωνσταντίνος Κάππας στα 29 του υποδύθηκε τον μαθητή Γ’ Λυκείου και ανιψιό του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού, Κλεομένη. Ή αλλιώς “το τεκνό της Ελένης Βλαχάκη”.

Ευδοκία Ρουμελιώτη – Σύλβια Δεληκούρα (Θα βρεις τον δάσκαλό σου)

Η Μαρίζα Πασπάτη στα 27 της δήλωνε μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, ενώ η συμμαθήτριά της η Άσπα Καλογήρου ήταν ένα χρόνο μικρότερη. 26!

Γιούλικα Σκαφιδά (Μαύρα Μεσάνυχτα)

Η υπέροχη “γκοθού” και μαθήτρια Λυκείου Πένυ Κουτρουμπά (το γνωστό γένος Κουτρουμπά με τα μπουζούκια και όχι μόνο!) ήταν 27 ετών. 

Λίλα Μπακλέση (Ταμάμ)

Η Λίλα Μπακλέση τώρα, στα 27 της υποδύθηκε την 17χρονη Έλλη Χριστίδου.

Χριστίνα Μαντέση (LAPD)

Μπορεί στο σίριαλ η Ζωή Μπισκίνογλου να ‘θελε λίγους μήνες για να κλείσει τα 18 και να τα φτιάξει και επίσημα με τον Λουκά, ωστόσο στην πραγματικότητα τα ‘χε 7 χρόνια κλεισμένα, αφού ήταν 25!

Γιάννης Αϊβάζης (Το Κόκκινο Δωμάτιο)

Έχει υποδυθεί ο Αϊβάζης τον 18χρονο μαθητή; Κι όμως ναι, όταν και πήγε 5ημερη και την έπεσε στην καθηγήτριά του για ένα “στοίχημα”. Έλα όμως που δεν ήταν 18 τότε, αλλά 28…