Έχεις ένα υπέροχο συγκρότημα. Έχεις γράψει καλοδουλεμένα κομμάτια που θα ζήλευαν ακόμα και μερικά απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα του μουσικού πενταγράμμου, έχεις κάνει κάμποσα λάιβ από ‘δω και από ‘κει, έχεις φάει τις “επαρχίες” με το κουτάλι, ωστόσο η “μεγάλη” επιτυχία σου δεν ήρθε ποτέ. Βασικά μπορεί και να ήρθε για κάνα δυο χρόνια, αλλά έπειτα ξεχάστηκε κι αυτή και το συγκρότημά σου. Όπως ξεχάστηκε ο Ακράτητος, η Κίντερ Μπολόνια, ο Ανδρέας Μικρούτσικος κι ο Περικλής Στεργιανούδης.

Σήμερα, λέμε να βγάλουμε την πίκρα μας για 7+1 συγκροτήματα που εκτιμάμε βαθιά και που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει την καριέρα που τους αναλογούσε. Για την ιστορία κάποια έχουν διαλυθεί…

Γιατί και οι Χειμερινοί Κολυμβητές άξιζαν να γεμίζουν στάδια, και οι Domenica να κάνουν σολντ άουτ στον Σταυρό του Νότου και στο Gagarin, αλλά και οι Hi-5 θα μπορούσαν να παίζουν σε ραδιόφωνα και πάρτι. Πάμε να τα θυμηθούμε;;;

Χειμερινοί κολυμβητές

Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ο Αργύρης Μπακιρτζής και η υπέροχη παρέα του δεν έκαναν ποτέ ισάξια καριέρα με τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Πυξ Λαξ και ούτω καθ’ εξής. Φταίει που δεν έκαναν ποτέ τους ούτε ένα “σουξέ”; Που δεν έγιναν εμπορικοί; Θα μου πεις βέβαια, ότι ούτε οι Τρύπες δεν “ξεπουλήθηκαν”, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να μην τους ξέρει. Τι να σου πω κι εγώ… Τα τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών τώρα, είναι πέρα για πέρα αδικημένα, αφού είναι εξαιρετικά “ψυχογραφήματα” που δυστυχώς έχουν ακούσει/νιώσει λίγοι. Όπως και να ‘χει είναι κρίμα, γιατί αυτό το γκρουπ άξιζε (και αξίζει) πολλά περισσότερα!

Domenica

Πςςςςςςς. Οι Domenica ρε φίλε. Οι Domenica. Που είπαν τρία μεγάλα κομμάτια και μετά τέλος: α) Άχρηστα Ρολόγια β) Μέσα στη βουή του δρόμου γ) Λίγη Ζωή Ακόμα. Κομματάρες που τις ακούς μια εικοσαετία μετά και γουστάρεις το ίδιο. Αλλά πού είναι σήμερα οι Domenica; Τι να κάνουν; Και γιατί κάνουν καριέρα οι Onirama και οι Μέλισσες και όχι αυτοί οι τύποι;;;

Δυτικές συνοικίες

Μπορεί να τους θυμάσαι μόνο για τα “Καλοκαιρινά Ραντεβού”, ωστόσο οι Δυτικές Συνοικίες δεν είχαν γράψει μόνο αυτό. Έχουν γράψει κομματάρες όπως τον “Δον Κιχώτη”, το “Πες μου γιατί;” και γενικά αν τους ψάξεις λίγο θα ξενερώσεις κι εσύ που αυτή η συγκροτηματάρα έχει διαλυθεί μια δεκαετία τώρα.

C: Real

Να ‘σου μαι ειλικρινής. Για να θυμηθώ τ’ όνομα του συγκροτήματος χρειάστηκα μπόλικα λεπτά. Θυμόμουν την τραγουδίστρια, μια διαφήμιση (της lacta νομίζω) που έπαιζε το τραγούδι τους, αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ πώς έλεγαν το συγκρότημα. C: Real, Προβοκατόρισσες και Προβοκάτορες. Ένα συγκρότημα υπερτίμιο, που μπορεί να έβγαλε δυο τρία τραγούδια που να ‘γιναν βάιραλ, ωστόσο άξιζαν και αυτοί κάτι καλύτερο. Παρένθεση: Παλαμάκια και για τη φωνάρα της Ειρήνης Δούκα (και αυτό το γκούγκλαρα για να την επαναφέρω στη μνήμη μου).

Professional Sinnerz

Ξεκάθαρα, το πιο ωραίο καψουρο-χιπ-χοπ που ‘χει ακουστεί σ’ αυτήν εδώ τη χώρα. Αλλά ξεχάστηκε πολύ γρήγορα, αφού ο Αδάμαντας με τον Dj Tyler χάθηκαν μετά από κάνα δυο χρόνια μεγάλων επιτυχιών. Μας λείπουν και το ξέρουμε, σου λείπουν και αυτό το ξέρουμε. Δηλαδή θες να μου πεις ότι ακούς το “Όταν σ’ είχα πρωτοδεί” και το “Αν θα ήμουνα κοντά σου” και συνεχίζεις να πιστεύεις ότι οι Professional Sinnerz δεν άξιζαν μεγαλύτερη επιτυχία;

Φίλοι για πάντα

Μοιάζουν τα όνειρα μας με ταινία φαντασίας, Σινεμά είναι ο κόσμος Πειραιώς και Κηφισίας“. Τι ωραίος στίχος; Πόσο τέλειο τραγούδι των Φίλων για Πάντα; Λίγο καιρό μετά απ’ αυτό διαλύθηκαν βέβαια… αλλά μάθαμε ότι ενώθηκαν και πάλι! Φίλοι για πάντα είναι αφού… Ελπίζουμε να επιστρέψουν και πάλι δυναμικά (πράγμα δύσκολο), καθώς η επιτυχία που έπρεπε να κάνουν δεν έγινε ποτέ.

VIPS

Τώρα τους βαφτίζεις ως trash. Θυμάσαι το “Χωρίς Εσένα”, αλλά δεν θυμάσαι ούτε πώς τους λέγανε, αλλά ούτε πού χάθηκαν σήμερα. Και αυτό είναι κάπως άδικο ρε αδελφέ, επειδή είχαν κι άλλα πράγματα να πουν.

 
Bonus:

Hi-5

Ό,τι είδος κι αν ακούς, δεν γίνεται να ακούς το “Ξέρω τι Ζητάω” και να μην σου βγαίνει λίγο να κουνηθείς. Δεν σου λέμε να το “σπάσεις” μωρέ, αλλά μια τσαχπινιά οφείλεις να την κάνεις. Οι νικήτριες, λοιπόν, του σόου Pop stars που έπαιζε στο σχωρεμένο το Mega, διαλύθηκαν τσακ μπαμ δύο χρόνια μετά το πρώτο τους hit και σήμερα μας λείπουν περισσότερο από τις Μιστίκ και τα Κακά Κορίτσια μαζί!

*Δεν βάλαμε κανένα πανκ συγκρότημα στη λίστα, γιατί η πλειοψηφία των συγκροτημάτων άξιζε μεγαλύτερη καριέρα και προσοχή, αλλά στη χώρα μας δυστυχώς λίγοι αγαπάνε και “πιάνουν” αυτό το είδος μουσικής.