Σου την λένε συχνά, επειδή το δωμάτιό σου είναι πιο ακατάστατο και από αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας μετά από σκληρό ματς, με χώμα, βροχή, παράταση και πέναλτι; Οι φίλοι σου σε κράζουν και σε λένε αλκοόλα, επειδή κοπανάς κάθε μέρα από δύο τζινάκια; E, μην σκας, αφού το Provocateur είναι εδώ για σένα, για να βουλώσεις κάποια στοματάκια μέσα απ’ αυτές τις “ανθυγιεινές” επιστημονικές έρευνες που διαβάσαμε στο ίντερνετ, τις αγαπήσαμε και πλέον τις τηρούμε ευλαβικά. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν όλοι μαζί τους.

Άνοιξε τα μάτια σου, λοιπόν, διάβασε καλά, γιατί οι παρακάτω έρευνες μας αφορούν όλους, αλλά πάνω απ’ όλα μας συμφέρουν!

Έχουμε και λέμε.

1. Το να έχεις ακατάστατο δωμάτιο είναι ευφυΐα, όχι αυτοταπείνωση!

Ας ξεκινήσουμε από το αχούρι δωμάτιο πρώτα. Σύμφωνα με έρευνα του Association of Psychological Science, που λες, μια ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Μινεσότα μας επιβεβαιώνει περίτρανα μέσα από πειράματα που έκανε, ότι όσοι έχουν ακατάστατο δωμάτιο είναι πιο ευφυείς απ’ αυτούς που το ‘χουνε στην “πένα”. Η έρευνα έγινε σε τρία σκέλη (που δεν θα κάτσουμε να  τ’ αναλύσουμε τώρα γιατί έχουμε να δούμε κι άλλες έρευνες) και το αποτέλεσμα δικαιώνει πανηγυρικά όσους έχουν όπως να ‘ναι δωμάτιο και γραφείο.

2. Η πίτσα είναι πιο υγιεινό πρωινό απ’ τα δημητριακά, οι πατάτες οι τηγανητές είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα κι άλλα τέτοια όμορφα πραγματάκια…

Μπορεί να μας κράζεις συχνά πυκνά που αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά τέτοια άρθρα/έρευνες πρέπει να τα διαβάζεις καθημερινά με το που ανοίγεις τα βλέφαρά σου. Τον Ιούλιο του ’18 η επιστήμη μίλησε και μας είπε ότι μια μπύρα κάθε μέρα κάνει καλό στην καρδιά σου (δες εδώ). Τον Φεβρουάριο του ’18 σου βρήκαμε την διαιτολόγο που σου είπε ότι “Η πίτσα είναι πιο υγιεινό φαγητό για το πρωί, απ’ ο,τι τα κορν φλέικς!” (δες εδώ), ενώ τον Απρίλη του ίδιου έτους σε σηκώσαμε από ντιβάνια και καναπέδες, αφού σ’ ένα ινστιτούτο στο Ισραήλ μας “σφύριξαν” κάτι γιατροί ότι οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από κάθε σαλάτα. Δεν το λέμε εμείς, οι επιστήμονες το λένε…


 3. Ο Άγιος γιατρός που μας συμβουλεύει να τρώμε γουστάρουμε όλο μαλακίες.

Έχουμε και λέμε. Τον λένε Aaron Carrol και είναι υπεύθυνος για το βιβλίο που θα σου σώσει τη ζωή και θα σε κάνει να δεις αλλιώς όλες τις καταχρήσεις που κάνεις στη διατροφή σου. Στο “The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully“, ο ντόκτορ Aaron θεωρεί ότι πολλές έρευνες που βαφτίζουν κάποια φαγητά ως “ανθυγιεινά” είναι πάπατζες, αφού ισχυρίζεται ότι γίνονται πάνω σε ζώα (και όχι σε ανθρώπους) και είναι κάπως άδικο! Σε αφήνει να τρως γλυκά, να πίνεις αναψυκτικά και εδώ που τα λέμε ψηνόμαστε να το πάρουμε και να το μελετήσουμε το ευαγγέλιό του. Οι επιστήμονες βέβαια τον κράζουν, αλλά εμείς είμαστε στο πλευρό του: α) μας συμφέρει και β) θα ζήσουμε αιώνια ζωή με τις οδηγίες του.

4. Πίνε κάνα δυο ποτά τη μέρα και δεν θα σε “πετύχει” (χτύπα ξύλο όπου βρεις) ο καρκίνος!

Το μέτρο χρειάζεται παντού και το μετρό στη Θεσσαλονίκη (κακό αστείο αλλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου). Και στο ποτό χρειάζεται μέτρο, αφού όπως όλοι ξέρουμε αν κάθε μέρα κατεβάζεις ένα μπαρ, τότε δεν τη βγάζεις φιλαράκο. Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Κουίνς στο Μπέλφαστ τώρα, λένε με έρευνες και όχι με παπάτζες, ότι όχι μόνο είσαι safe αν πίνεις λίγο αλκοόλ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σε βοηθάει ώστε να μην εμφανίσεις καρκίνο. Ήρεμα όμως τα ποτηράκια, έτσι;;;

5. Οι έξυπνοι άνθρωποι ρίχνουν περισσότερα καντήλια απ’ τους υπόλοιπους κοινούς (και σεμνούς) θνητούς.

Εκτός απ’ το ότι το μπινελίκι κάνει καλό στην υγεία και σου προσφέρει εκτόνωση, οι ψυχολόγοι Kristin και Timothy Jay (ερευνητές του πανεπιστημίου Κιλ της Αγγλίας) μέσα από πολλά τεστάκια που έκαναν, ανακάλυψαν ότι το να βρίζεις (ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΜΑΝΕΣ!) δείχνει ευφυϊα. ​

Plus: Φόρα μπερδεμένες κάλτσες ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΦΥΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ!

Ευτυχώς, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που η κοινωνία θα θεωρεί ανθυγιεινό το να φοράς “ασυνήθιστες” κάλτσες και όχι τις κλασικές μαύρες και άσπρες. Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε δεν είναι κάτι το καθημερινό. Αν φοράς όμως “ιδιαίτερες” κάλτσες θα ‘πρεπε ήδη να ‘χες αρχίσει να καμαρώνεις, αφού στο Χάρβαρντ (όχι όπου κι όπου) ισχυρίζονται ότι όσοι δεν φοράνε τις “συνηθισμένες” είναι ξεφτέρια, δημιουργικοί και αρκετά πετυχημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.