Πόσες φορές έχεις πει “ποιος βλέπει αυτά τα σούργελα της τηλεόρασης;;;”. Πόσες φορές έχεις φωνάξει “τι ‘ναι αυτά ρε φίλε;;;”. Και πόσες φορές έχεις σκεφτεί για χάρη τους να πετάξεις την tv απ’ το παράθυρο και να μην ξαναδείς ποτέ; Πάρα πολλές, ωστόσο για έναν περίεργο λόγο πάντα κώλωνες και την τελευταία στιγμή το ‘παιρνες πίσω. Δεν θέλουμε να μπούμε στο μυαλό σου και να δούμε τι σκεφτόσουν και δεν το έκανες. Δεν είναι αυτό το θέμα μας άλλωστε.

Το θέμα μας σήμερα είναι όλα αυτά τα τηλεοπτικά (να με σχωράτε για τη λέξη) “νούμερα”, που ενώ καααααποτε μεσουρανούσαν κάνοντας ό,τι μπορεί να φανταστεί η κούτρα σου μπροστά απ’ το γυαλί, μετά από μερικά χρόνια το μετάνιωσαν και τα πήραν όλα πίσω. Ουσιαστικά διαφοροποιήθηκαν κι έγιναν κυριλέ, όπως έλεγε μια ψυχή…

Για τσέκαρε και προχωράμε. 

Τάσος Ποτσέπης

Σε μια περίοδο που πιστεύαμε ότι τα “νούμερα” (και δεν μιλάω για της AGB) είχαν αρχίσει σιγά σιγά να εξαφανίζονται και να πηγαίνουν στο YouTube οι trash εκπομπές να μειώνονται ραγδαία (άσχετα αν μετά από λίγους μήνες γεμίσαμε power of love και παιχνίδια επιβίωσης) ξεπετάχτηκε ο Ποτσέπης. Ένας τύπος που ουσιαστικά αντικατέστησε τον μίστερ Μπούτια σε μίστερ Μπράτσα και που δεν έκανε τίποτα άλλο εκτός απ’ το να λέει αυτό το εκνευριστικό “Αγάπη Μόνο” με την χειρότερη χροιά στην ιστορία των χροιών. Να ‘ναι καλά και ο Μάρκος, βλέπεις, που τον ανέδειξε και αυτόματα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι παράγει έργο και πχιότητα στην ελληνική τηλεόραση. Όμως, μετά από κάνα χρόνο, ο Τάσος αποφάσισε να γίνει κυριλέ και ν’ αφήσει μια για πάντα πίσω τα “Αγάπη Μόνο”. Κρίμα, και είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμα… 

Βαθμός κυριλέ: 8/10


Σάσα Μπάστα 

Πρόσφατα, μας την “έκανε” απ’ την trash κοινωνία και η Σάσα η Μπάστα. Από ‘κει, λοιπόν, που την είχαμε συνηθίσει στο πάνελ του πεταμένου Θέμου να κάνει ό,τι ξεφτιλίκι της έλεγαν στο “Όλα”, ξαφνικά τα γύρισε όλα τούμπα και αποφάσισε να κάνει οικογένεια το κορίτσι. Και μπράβο της, και μαγκιά της, πέρα απ’ την πλάκα. Είναι έγκυος, θα γίνει μανούλα και πλέον είναι διαφοροποιημένη και κυριλέ.

Βαθμός κυριλέ: 9/10


Έφη Σαρρή

Η Ιφιγένεια Ταρινίδου, κατά κόσμο Έφη Σαρρή, επέλεξε ίσως τον πιο σκληρό τρόπο για να γίνει κυριλέ, από trash τραγουδίστρια που ‘ταν τόσα χρόνια. Ποιος τρόπος ήταν αυτός; Να κατέβει στην πολιτική με το κόμμα του πιο trash τύπου και πολιτικού. Μετά τον Λεβέντη. Του Άι Γιώργου του Καρατζαφέρη του χουντοεθνοπατριώτη. Σήμερα κάνει μια λουξ ζωή, ενώ πριν λίγες βδομάδες έκανε και την επική δήλωση ότι Άραβες της άφηναν κασελάκια με χρυσό στα πόδια της.

*Κρίμα που βγήκαμε απ’ τα μνημόνια. 

Βαθμός κυριλέ: 7/10


Πετρούλα

Τι μπορεί να συνδέει τον Δήμητρη Σειρηνάκη, την ΕΜΥ, το Ad Hominem, τους ηθικούς κώδικες και την αυτοβελτίωση; Μα φυσικά, η Πετρούλα Κωστίδου. Που γύρισε το κάμα σούτρα στη Σιρίνα, παρουσίασε ημίγυμνη για αρκετό καιρό ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ενώ λίγα χρόνια μετά γύρισε τη ζωή της τούμπα και σήμερα μιλάει για ήθικους κώδικες και τα ρέστα. Δυνάμωσε ηχεία και απόλαυσέ την. ΤΩΡΑ!!! 

Βαθμός κυριλέ: 10/10


Πέπη Τσεσμελή

Με τραγούδια που έμειναν στην ιστορία της κακής trash ελληνικής μουσικής, όπως “Μπότες”, “Σκανδαλίζομαι” και λοιπά και λοιπά, η Πέπη Τσεσμελή έγινε πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα τα 90s. Ντάξει, και για το επιβλητικό της σέξι ντύσιμο εδώ που τα λέμε (μιλάμε πάντα για την τύπισσα που φωτογραφήθηκε γυμνή μπροστά από φέρετρο, έτσι;;;). Τώρα ωστόσο, τα ‘χει πάρει όλα πίσω, έγινε κυριλέ, διαφοροποιήθηκε και πλέον διδάσκει γαλλική φιλολογία, ενώ είναι και ζευγάρι με τον τρίτο και ψιλοάγνωστο Γεωργιάδη.  

Βαθμός κυριλέ: 9/10

Βασίλης Λεβέντης

Να μοιράζεις δημόσια καρκίνους, να ρίχνεις κάτι καντήλια που θα ζήλευε και ο πιο αθυρόστομος τύπος του πλανήτη και να κάνεις γκραφίτι τ’ όνομα του κόμματός σου, δεν το λες και τόσο καθημερινό, φίλτατε. Ο κύριος Βασίλης όμως όλα αυτά τα ‘κανε στο παρελθόν. Και από το θρυλικό καλτ και παρακμιακό κανάλι 67, εκείνος βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής να ψηφίζει νομοσχέδια για το μέλλον μας. Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει. 

Βαθμός κυριλέ: 10/10


Μένιος Φουρθιώτης

Και για το τέλος αφήσαμε την μεγαλύτερη αλλαγή και διαφοροποιήση. Τον σιχαΜένιο μας. Τον άνθρωπο που πριν μερικά χρόνια έκοβε βόλτες ως μάνατζερ της Αλεξανδράτου και αυτό δήλωνε και ως επάγγελμα, και σήμερα κάνει ό,τι γουστάρει στην ελληνική tv. Και ξέρεις γιατί; Επειδή ο Μένιος είναι η ελληνική tv! 

Βαθμός κυριλέ: -οο