Αν έπρεπε να διαλέξει η ανθρωπότητα έναν άνθρωπο για να ξαναγεννηθεί στο σήμερα, θα υπήρχαν πολλοί καλοί υποψήφιοι. Όμως κατά πάσα πιθανότητα, τη νίκη θα την έπαιρνε στο φινάλε, ο πιο πολυπράγμων και ιδιοφυής νους στην ιστορία των ανθρώπων. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι!

Προς το παρόν ωστόσο, το να ξανάρθει στο σήμερα ο πιο “μπροστά απ’ την εποχή του” τύπος, είναι δύσκολο. Γι’ αυτό θα πρέπει να βολευτούμε με τη δεύτερη καλύτερη επιλογή. Να πάμε δηλαδή και να θαυμάσουμε το “2000 χρόνια μετά” μυαλό του ζωγράφου – εφευρέτη – επιστήμονα που γεννήθηκε 500 χρόνια πριν.

Και πού μπορεί να γίνει αυτό; Στην έκθεση “Leonardo Da Vinci, 500 Years of Genius”, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, απ’ τις 30 Νοεμβρίου του 2018 ως τις 30 Μαρτίου του 2019.

 

Μέσα σ’ αυτή την επική έκθεση (που στην πραγματικότητα είναι 3 εκθέσεις σε 1), μπορείς:

  • Να δεις τις μηχανικές εφευρέσεις ενός ανθρώπου που, αν είχε τη σημερινή τεχνολογία, θα ‘χαμε φτάσει σε άλλο γαλαξία!
  • Να ζήσεις το Da Vinci Alive, έναν βιωματικό τρόπο να γνωρίσεις τη ζωή του υπέρτατου ζωγράφου.
  • Να μάθεις τα Μυστικά της Μόνα Λίζα, του πιο αινιγματικού πίνακα όλων των εποχών!​

Πριν όμως τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να δώσεις τις ειδικές εξετάσεις του Provocateur. Πρέπει να δούμε αν είσαι άξιος να διδάξεις τους υπόλοιπους θεατές, ή αν είσαι σκράπας και χρειάζεσαι ταχύρυθμα μαθήματα για τη Τζιοκόντα και τον Μυστικό Δείπνο! (Θα τα λάβεις απ’ τους καλύτερους, στο Αμαξοστάσιο). Οπότε, πάρε ανάσα, ετοιμάσου ψυχολογικά και έλα να δούμε: Πόσα σκαμπάζεις από Λεονάρντο Ντα Βίντσι;