«Είμαι εφευρέτης!» μου είπε καμαρώνοντας.

«Ναι, κάπου μοιάζεις στο προφίλ με τον Κύρο Γρανάζη τώρα που σε ξαναβλέπω. Και τι…έχεις εφευρέσει;» που λεει κι ένας γνωστός μου απόφοιτος ΑΕΙ τρομάρα του.

«Έχω εφεύρει το Black Friday Challenge! Θα στηθώ έξω από το Μedia Markt, για να τα πάρω ΟΛΑ εγώ, πρώτος. Δεν την ξαναπατάω.»

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Είδα πως ο δικός μου είχε ανεβάσει στο insta  του κάτι κουλά  stories βραδιάτικα έξω από τα Media Markt στην Κηφισίας. Το αναγνώρισα από την ελιά. Είχα σπάσει και το tablet μου (αλλά αυτό αφορά ένα δικό μου προσωπικό challenge) κι είπα και καλά να το πάω στο  service  για ξεκάρφωμα, για να δω αν όντως είναι εκεί ο Βαγιάτας. Πέρασα από εκεί με το tablet μου αγκαλιά ταχαμ δήθεν. Και τον είδα. Ο τύπος που λες, ήταν όντως ο μουρλός ο Βαγιάτας (τώρα μάλιστα!). Και έβαζε σκούπα!

“Τι κάνεις εδώ ρε αδερφέ;” ρωτάω.

“Καθαρίζω” μου λέει.

“Τη σκηνή;” τον ξαναρωτάω.

“Ναι φυσικά” μου απαντάει, λες και λέει το πιο λογικό πράγμα του κόσμου. “Βρόμικη να την έχουμε, μπορεί να ‘ρθει κάνας μουσαφιραίος. Να κεράσω καφέ;»

“Σωστά, το ‘λεγε κι η μάνα μου αυτό”  του κάνω. “Ρε αδερφέ, με το συμπάθιο κιόλας, τι φάση παίζει εδώ κι αράζεις σε σκηνή στην Κηφισίας; Είδα και τον άλλο τον μουρλό (σημ: Αλεξάνδρου) προχτές που πέρασε να σε δει”
Εκεί ο Βαγιάτας, με επικό παντοφλίνι δαχτυλάκια-λυκάνθρωπος, με κοιτάζει με νόημα: «Φέτος  έφτιαξα πρόγραμμα και στρατηγική για το  Black Friday. Κάθε χρόνο σκάγανε μύτη κόσμος και ντουνιάς πριν από μένα και μου προλαβαίνανε τις προσφορές. Όμως φέτος θα τους προλάβω εγώ! Θα τους τα πάρω όλα! Θα τους κατσικωθώ εδώ, στο  Media Markt νύχτα-μέρα, μέχρι να αρχίσουν οι προσφορές. Εδώ είναι κοντά στο σπίτι, έχει και κήπο, έχω ελιές …βολεύτηκα…»

“Ναι αλλά… Ξέρω ‘γω, κάμπινγκ χειμωνιάτικα, τι φάση; Πόσα θες να πάρεις; “

«Ναι ρε, δεν έχεις δει στο εξωτερικό … πρώτος στην ουρά… Media Markt και ξερό ψωμί. Θα έφερνα το τροχόσπιτο αλλά το έχω στο συνεργείο. Μ’ αρέσει  όμως η σκηνή, έχει μια ελευθερία.. Άσε που με έχουν εξυπηρετήσει πολύ οι άνθρωποι (σημ: οι υπάλληλοι του καταστήματος), πάω μέσα αράζω βλέπω ταινίες, έβαλα πλυντήριο, πάω τουαλέτα…»
Δεν τον άφησα να συνεχίσει.

“Αδερφέ μου! Ήρωα! Να το κάνουμε κίνημα!” του λέω.

“Όπα! Κάτσε μεγάλε. Εγώ έφτασα πρώτος εδώ από Πέμπτη βράδυ δεν μπορείς να έρθεις εσύ χαλαρός, να μου φας τη θέση. Να μάθετε να περιμένετε στη σειρά. Πώς θα γίνουμε Ευρώπη;» Έβγαλε εκεί μια ψιλοεπιθετικότητα, αλλά λογικό είναι τόσο κόπο κάνει.

«Κούλαρε αδερφέ. Μια ιδέα έριξα», ‘ντάξει, το μάζεψα μάλλον γιατί στο καπάκι, έφτιαξε καφέδες και με κάλεσε να παίξουμε Τζένγκα.

“Τρεις μέρες τώρα παίζω μόνος μου! Όσοι περνάνε με βγάζουνε φωτογραφίες αλλά δεν πλησιάζουνε κοντά. Δεν ξέρω γιατί”.

Γιατί άραγε; Έλα μου ντε; Αφού είναι τόσο φιλικός και πρόθυμος να μοιραστεί τη σκηνή του ( not)

Μπήκα για Τζένγκα στο καθιστικό του. Αμέ! Είχε και καθιστικό. Εκείνος, προχόλ ή «Οφίς» το έλεγε, δεν ξέρω τι εννοούσε, (τι είναι ρε παιδιά το οφίς;;;) μπορεί να είναι καμιά ειδική διάλεκτος από τις Σέρρες, δεν ξέρω. Πάντως, μπράβο του το παλικάρι. Εμείς ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι παίζει με το  Black Friday αλλά εκείνος ήταν πολύ οργανωμένος.

Παίξαμε, κάναμε την πλάκα μας και φεύγοντας μπήκα κι εγώ Media Markt, κι έκανα τις αγορές μου πριν σκάσει ο πολύς ο κόσμος. Με κατεύθυνε ο Βαγιάτας, που  ήξερε τους διαδρόμους καλύτερα από το σπίτι του. Όταν είχα πάρει την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, φεύγοντας, προς την Κηφισίας, του φώναξα:

Ε, Βαγιάτα, που’ σαι; Tι challenge σε σκηνή και κουραφέξαλα; Θα μπορούσες να ψωνίσεις κι απ’ το σπίτι σου, μέσα στο Mediamarkt.gr κι έχουν και app οι άνθρωποι. Παντού ισχύει το Black Friday! Μέχρι κι εγώ το ξέρω αυτό… (Άκου σκηνή μες στο κρύο).

Κάτι μουρμούρισε μέσα από τα δόντια του, πως δεν καταλαβαίνω τι θα πει εμπειρία αγορών και κάτι μαρκετινίστικα, τον ενόχλησα μάλλον γενικώς που πήγα.

Μιλάμε την έχει δει κάπως με όλο αυτό, δεν ξέρω τι κόλλημα έχει τραβήξει με το Black Friday στα Media Markt  φέτος. Με όλα αυτά, πέρασε το μισάωρο, πήρα το tablet μου απ’ το service και πήρα και των ομμάτιών μου και τον παράτησα μόνο του, με το challenge του.

Πάντως ξαναπέρασα το βράδυ κι ήταν ακόμη εκεί. Τι φάση;