Σ’ αυτό το άρθρο δεν θέλω (αλλά και δεν μπορώ) να μπω σε τρυπάκια και να καθίσω και να σου υπεραναλύσω τι είναι σεξισμός και τι όχι. Δεν είμαι δα και κανένας ειδικός επί του θέματος. Ωστόσο, λίγο σχολείο να ‘χεις πάει και μια ελάχιστη μόρφωση να ‘χεις λάβει ρε διάολε, οφείλεις να γνωρίζεις ότι το να χαρακτηρίζεις δημόσια μια γυναίκα “πουτάνα” και αυτό να το ακούνε εκατομμύρια άνθρωποι, ε όπως και να το κάνεις το λες και λίγο σεξιστικούλι ρε αδελφέ. Και ναι, δεν ανήκω σε καμία ομάδα “Ναι, Είσαι Μισογύνης” ή κάτι τέτοιο. Οκέι; Και να σου πω και κάτι φίλη αναγνώστρια; Το ίδιο ισχύει κι αν πεις έναν άντρα “μαλάκα” ή την άλλη την άθλια φράση “‘άντρες πεταμένα λεφτά”. Κλείνει ο πρόλογος. Προχωράμε στο θέμα μας.

Μουσική τώρα. Είναι η κλασική. Η ροκ. Τα νησιώτικα. Τα ηπειρώτικα. Η χιπ χοπ και ό,τι άλλο μπορεί να σου γλυκαίνει το αυτί και να σου κάνει κέφι. Ο καθ’ ένας με τα γούστα του. Έλα όμως που υπάρχουν και κάτι κομμάτια που ήθελαν να γίνουν “μουσική”, αλλά με τους στίχους τους δεν έγιναν ποτέ και κατέληξαν τόσο σεξιστικά που ακόμα και ο Πέτρος Κωστόπουλος αν θα τ’ άκουγε, θα ένιωθε αμηχανία…

ΤUS – Βουλγάρες

Μιλάμε, ουσιαστικά, για τον “ύμνο” του Trafficking. Ο Tus, κατά κόσμον Χρήστος Τούσης, σ’ αυτό το αριστούργημά του αποθεώνει το εμπόριο λευκής σαρκός, ξεπερνάει για τα καλά τα όρια του σεξισμού και γράφει αυτές τις υπέροχες ρίμες για να προβληματίσει το 12χρονο κοινό του και να τους διδάξει ότι «Βουλγάρες, κάνω εισαγωγή τις Βουλγάρες / για να γαμάς εσύ τις μουνάρες / όλες τους με λένε Boss». Και κανένας εισαγγελέας δεν επενέβει για να το κατεβάσει απ’ το γιουτιούμπ. Δεν πειράζει ρε παίδες, ελευθερία λόγου έχουμε και καλό θα είναι να το ακούσει ξανά ο πιτσιρίκος σου, ώστε να μάθει να σέβεται τη γυναίκα, να την εκτιμά, και επίσης να καταλάβει ότι είναι κουλ να σπας πλάκα με το θέμα του τράφικινγκ. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑΡΕΤΟΥΣ.


SNIK ft Light – Tony Montana

«Βγαίνω με bitches δεκάρια, πρόσωπο Grande Ariana μωρό μου και κώλο Minaj». Σ’ αυτό το άσμα ο SNIK με τον Light καμαρώνουν για τις κατακτήσεις τους και δείχνουν στο εξίσου μικρό ηλικιακά κοινό τους ότι το να χαρακτηρίζεις μια γυναίκα ως “bitch δεκάρι” είναι κάτι το φυσιολογικό. Και στο ρεφρέν φυσικά, προσθέτει και το αξέχαστο «Tony Montana, στρώνει με χιόνι το πιάτο η πουτάνα». Έτσι, για να σέβονται τα πουτανάκια. 


SNIK – 9 –

Και μιας και πιάσαμε τον SNIK δεν γινόταν να αφήσουμε απ’ έξω και το κομμάτι του με τα 6 μύρια views «Ποια λεφτά; ποια μουνιά; μάλλον τα ‘δες cinema / Η πουτάνα μου έχει πρόβλημα / έχω 99». Έχει πρόβλημα η πουτάνα σου SNIK μου; Έχεις 99. Τροφή για σκέψη.


Polo feat Tus – Τώρα που γυρνάς

Για το συγκεκριμένο “τραγούδι” τα ‘χαμε ξαναπεί και παλιότερα και όπως ήταν το λογικό δεν γινόταν να λείπει και από την εν λόγω λίστα. Ένα κομμάτι που μέσα του έχει αυθεντική ποίηση και δοξάζει το γυναικείο φύλο. «Αράζεις συχνά Κολωνάκι γιατί είσαι καλό πουτανάκι» και «Ήσουν Ιούδας στη ψυχή, είσαι μια βίζιτα στ’ αλήθεια».


Νίκος Οικονομόπουλος – Πουτάνα στη ψυχή

Μπορεί ο Οικονομόπουλος να βρίσκεται μες στις συμπαθητικές φιγούρες του λαϊκού τραγουδιού (δεν είναι και Νότης!), ωστόσο εδώ πρέπει να του καταλογίσουμε πέναλτι. Κόκκινη. Και πέντε κεκλεισμένων των θυρών σε όποιο κέντρο κι αν τραγουδάει φέτος. «Χίλιες φορές να ήσουνα μια πόρνη αληθινή, μα είσαι το χειρότερο, πουτάνα στην ψυχή».


Χρήστος Δάντης – Καριόλα σε μισώ

Είσαι ο Χρήστος Δάντης. Έχεις να κάνεις επιτυχία απ’ την εποχή που ο Σαργκάνης μετακόμισε στον Παναθηναϊκό. Και λες, αφού δεν έχω κάτι ισάξιο με το “Παλιό μου παλτό” ή έστω ρε παιδάκι μου “Τα δακτυλικά αποτυπώματα”, πώς διάολο θα ξαναβγώ στην επικαιρότητα και θα γίνω βάιραλ (η καλύτερη διαφήμιση, είναι η αρνητική διαφήμιση μην το ξεχνάμε); Ε, ας πω κι εγώ την τραγουδάρα μαλακία μου. Εδώ ξεπούλησε ο άλλος με το πουτάνα στη ψυχή. Εγώ θα κωλώσω; Άσε, το ‘χω…

Καριόλα. Σε. Μισώ. Να. Το. Ξέρεις. Σου. Αξίζει. Μόνο. Αυτό. Να. Υποφέρεις. Καριόλα. Σε. Μισώ.


SNIK feat Ypo – DAB

«Την δικιά σου παίρνουμε γκανγκ μπανγκ». Ψύχραιμος στίχος. «Πόρνες να βγάζω στο διάλειμμα, να μετράνε τα πεντακοσάευρα». Η καθημερινότητα ενός αμούστακου γυμνασιόπαιδου που γυρίζει απ’ το σχολείο, μεθυσμένο από Μίλκο φράουλα και μπιφτεκόπιτσα και έτοιμο να βυθιστεί στον κόσμο του πορν χαμπ. H μόδα του DAB τώρα, ψιλοπέρασε (και ευτυχώς), ωστόσο αυτό το κομμάτι θα μείνει αιώνια στην ιστορία, για να μαυρίζει την ελληνική μουσική και να μας δείχνει πως μερικές φορές το IQ που ‘χουν δύο νεογέννητα μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ, εκείνο ενός 30αρη που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι ο Τόνυ Μοντάνα και ενός 40αρη που νομίζει ότι είναι ο Χιου Χέφνερ. DAB.


Plus: ΖΝ – Σούζη

Πφφφφ. Δεν θα σου πω ψέματα. Στα μικράτα μου όχι μόνο το άκουγα, αλλά ακόμα και σήμερα μπορώ να στο ραπάρω απ’ έξω, αφού “μια φορά ΖΝ για πάντα ΖΝ”. Έλα όμως που όταν τελείωσα το γυμνάσιο, κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος με αυτό το άσμα και ακόμα προσπαθώ να το διαγράψω από τη μνήμη μου. Τάκαρε ξέρεις πόσο σ’ αγαπάω, αλλά εδώ ήσουν λίγο φέιλ αδελφέ.

«Διώχνω τη Σούζη από δω, έλα αύριο πρωί, γιατί όπου να `ναι σκάει η γκόμενά μου η κανονική, που για ‘κείνη θα κρατιόμουν μέχρι αύριο το πρωί, αλλά αρχίδια, είστε όλες τα ίδια, ζητάτε μόνο φράγκα και χατίρια».

 
Υ.Γ: Και πάλι σόρι ρε Τάκη.