Γίνεται να ‘σαι ηθοποιός και ν’ αρνηθείς την ρολάρα του “Κορλεόνε”; Ή την ρολάρα του “Ψαλιδοχέρη” ή του “Γκάνταλφ” ρε φίλε; Κι όμως γίνεται…

Είναι σαν να ‘σαι ποδοσφαιριστής και να μην θες μια θέση στην Μπάρτσα ή την Ρεαλ ένα πράγμα. Σαν να ‘σαι μπασκεμπολίστας και να ρίξεις άκυρο σε πρόταση των Γκόλντεν Στέιτ ή σαν να ‘σαι τραγουδιστής και ν’ αρνηθείς ένα λάιβ στο κέντρο “‘τ’ Αγρίμια” ρε αδελφάκι μου (λολ)…

Κάτι παρόμοιο, λοιπόν, έκαναν και οι τεράστιοι ηθοποιοί που θα δεις παρακάτω. Είχαν ΜΥΘΙΚΕΣ προτάσεις για ακόμα πιο ΜΥΘΙΚΟΥΣ ρόλους, έριξαν άκυρο και στο τέλος οι περισσότεροι το μετάνιωσαν. Και λογικό εδώ που τα λέμε…

Για τσέκαρε. 

1. Sean Connery – Gandalf στο “The Lord of the Rings”

Και θα σου πήγαινε πολύ η ρολάρα ρε Σον, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Τις έκανες τις επιλογές σου. Ο κύριος Κόνερι, που λες, αρνήθηκε τον ρόλο, καθώς δεν κατάλαβε ποτέ το σενάριο και επίσης δεν τον ενθουσίασαν τα έργα του Τόλκιν. Η παραγωγή του ‘κανε πρόταση για 10 εκατομμυριάκια την ταινία, αλλά ο ίδιος και πάλι το αρνήθηκε. Κρίμα. Αλήθεια, κρίμα…

2. Tom Cruise – Edward στο “Edward Scissorhands”

Το πιο κουλό, ωστόσο, έρχεται είναι το στόρι του Τομ Κρουζ, ο οποίος δεν έκανε ποτέ τον Ψαλιδοχέρη, επειδή ήθελε η ταινία να έχει ένα πιο ευτυχισμένο τέλος, ρε αδελφάκι μου.

3. Will Smith – Neo στο “The Matrix”

Η παραγωγή του Matrix τώρα, έκανε πρόταση στον Will Smith να παίξει τον ρόλο του Neo (τους είχε “γυαλίσει” απ’ τους ρόλους στις ταινίες “Men in Black” και “Independence Day”), ωστόσο ο Will έριξε ακυρό. Aρχικά γιατί δεν κατάλαβε ποτέ την πλοκή της ταινίας κι έπειτα γιατί θεώρησε ότι δεν θα ‘ταν αρκετά έξυπνος γι’ αυτόν τον ρόλο. 

4. Gwyneth Paltrow – Rose στο “Titanic”

Ο James Cameron, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, ήθελε την Gwyneth Paltrow να παίξει την Rose. Όμως η Gwyneth δεν γούσταρε και πολύ, επειδή η ταινία της φαινόταν πολύ συναισθηματική. Άσε που επιπλέον, εκείνη την περίοδο είχε κι άλλες ταινίες που την ενδιέφεραν περισσότερο από τον “Τιτανικό”, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Kate Winslet να πάρει τον ρόλο και να μείνει στην ιστορία του σινεμά.

 5. Matt Damon – Jake Sully στο “Avatar”

Ο Matt Damon τώρα, βρισκόταν πάρα πολύ κοντά για να παίξει το ρόλο του Jake Sully, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πει το “ΝΑΙ”, αφού εκείνη την περίοδο είχε δεσμευτεί μ’ άλλες ταινίες.

6. Demi Moore – Kit στο “Pretty Woman”

Αμέσως και χωρίς καμία εξήγηση, η Demi Moore αρνήθηκε την προσφορά για να παίξει την Kit Deluca, την καλύτερο φίλη της Vivian. Τελικά, η Laura San Giacomo πήρε τον ρόλο και αποδείχθηκε ότι ήταν η τέλεια υποψήφια γι’ αυτόν τον ρόλο.

7. Michelle Pfeiffer – Clarice στο “Silence of the Lambs

Η Michelle αρνήθηκε την ρολάρα της “Clarice”, αφού δεν ήθελε να είναι μέρος αυτής της ταινίας λόγω της βίας που είχε το μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε και η Σιωπή των Αμνών. Τελικά, τον ρόλο τον “τσίμπησε” η Foster και στο τέλος κέρδισε κι ένα αγαλματάκι!

8. Al Pacino – Han Solo στο “Star Wars”

Ο “τιτάνας” Πατσίνο αρνήθηκε να παίξει τον Han Solo, επειδή δεν καταλάβαινε ακριβώς το σενάριο. Επίσης, το θεώρησε αρκετά περίπλοκο, παρόλο που γούσταρε να υποδυθεί τον Han Solo.

9. Jack Nicholson – Michael Corleone στο “The Godfather”

Ο Νίκολσον αρχικά ήταν πρόθυμος για να υποδυθεί τον Michael Corleone, αλλά στο τέλος έριξε άκυρο, αφού θεώρησε ότι έπρεπε να παίξει ένας Ιταλός ηθοποιός αυτόν τον “θρυλικό” ρόλο.

10. John Travolta – Forrest στο “Forrest Gump”

Ο Τravolta απέρριψε το ρόλο του Forrest Gump για να ασχοληθεί με μια άλλη τεράστια ταινιάρα στην ιστορία του κινηματογράφου, το Pulp το Fiction ρε φίλε! Και οι δύο ταινίες είχαν αρκετές υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά ο Ταραντίνο κέρδισε μόνο ένα αγαλματίδιο για το “Best Original Script”, ενώ ο Forrest Gump κέρδισε 6, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου ηθοποιού που πήγε στον Tom Hanks. Ο Τravolta αργότερα παραδέχτηκε ότι το μετάνιωσε…

10+1. Mel Gibson – Maximus στο “Gladiator”

Ο σκηνοθέτης, Ridley Scott, ήθελε πάρα πολύ τον Gibson να παίξει τον Maximus, αλλά ο Gibson απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση για το ρόλο τουμονομάχου, καθώς πίστευε ότι ήταν πολύ “γερασμένος” ρόλος γι ‘αυτόν. Ο Russell Crowe από την άλλη τον δέχθηκε με τη μία και τα υπόλοιπα γνωστά. Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού… ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ Ο ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΝΙΑ.