Το ίντερνετ την τελευταία δεκαετία τείνει να αντικαταστήσει πλήρως τις εγκυκλοπαίδειες, τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα… Είναι η απόλυτη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης. Ωστόσο, είναι μια ανεξέλεγκτη πηγή, κι έτσι πολύ συχνά βρίσκεις στο διαδίκτυο ειδήσεις που δεν είναι κι εντελώς… αληθινές!

Για παράδειγμα, τσέκαρε παρακάτω, 7 περίφημα hoax που μάζεψε για μας το brightside.me. Τσέκαρε και δες πόσο επιδραστικές μπορεί ν’ αποδειχτούν μερικές καλά στημένες μπούρδες.

1. Μια λευκή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή.

Φυσικά και δεν ξεβράστηκε ολόκληρος Μόμπι Ντικ! Κάνει μπαμ το φώτοσοπ αλλά φαίνεται πως πολλοί δεν το είδαν και το μοιράστηκαν.

Likes: 27.000

2. Οι σκηνοθέτες των Avengers έχουν παραδεχτεί πως γυρίζουν πολλές σκηνές που ξέρουν πως δεν θα μπουν στην ταινία, ώστε να μην υπάρξει διαρροή ειδήσεων.

Για την ακρίβεια το μόνο που έχουν δηλώσει οι άνθρωποι είναι: “Είναι πολύ κουραστικό να γυρίσουμε σκηνές που τελικά θα κοπούν στο μοντάζ”.

Likes: 10.000

3. O άνθρωπος με το μεγαλύτερο μούσι του κόσμου, πέθανε με σπασμένο αυχένα επειδή έπεσε πατώντας το μούσι του.

Ο Χανς Λάνγκεθ δούλευε σε τσίρκο, είχε όντως το μεγαλύτερο μούσι στον κόσμο, αλλά πέθανε ήσυχα στα 81 του στο σπίτι του γιού του. Όχι από πέσιμο!

Likes: 3.000

4. Αυτή η ελαφίνα, ενώ μπορούσε να γλυτώσει απ’ τα τσιτάχ, κάθεται αγέρωχη να την καταβροχθίσουν για να καταφέρει να το σκάσει το μικρό της.

Τα τσιτάχ σ’ αυτή τη φωτογραφία (σύμφωνα με τους ειδικούς) είναι μικρά και δεν ξέρουν να κυνηγούν, εξ ου και δεν έχουν ρίξει αμέσως κάτω το θήραμα. Το οποίο έχει γαλήνιο ύφος, λόγω νευρικής παράλυσης απ’ το φόβο. Σόρρυ αν χαλάμε μια γλυκιά ιστορία αλλά δεν υπάρχει εδώ ούτε μικρό, ούτε αυτοθυσία. Mόνο μια χρυσή ευκαιρία για viral!

Likes: 569.000

5. Όταν ήμουν μικρός προσευχόμουν για ένα ποδήλατο. Τελικά κατάλαβα πως ο Θεός δεν λειτουργεί έτσι. Οπότε, έκλεψα ένα ποδήλατο και Του ζήτησα να με συγχωρέσει.

Όχι, παιδιά. Συγγνώμη που το χαλάμε αλλά δεν το ‘πε αυτό ούτε ο Κάρλιν, ούτε ο Πατσίνο, ούτε ο Στήβεν Φράι. Το ‘πε Ίμο Φίλιπς, αλλά δεν τον ήξεραν αρκετοί για να πάρει μπόλικα likes, οπότε το “αναθέσαμε” στους κυρίους από κάτω…

Likes: Πάρα (πάρα!) πολλά.

6. Σέλφι με τον καρχαρία.

Η κοπελίτσα με τα πόδια – τούμπανα (αλλά όχι “τούμπανα” πόδια…), έβαλε με φώτοσοπ τον εαυτό της σε κίνδυνο, και πήρε για την πρωτοβουλία της αυτή…

…Likes: 4.270

7. To να κάνεις “κρακ” στα δάχτυλά σου είναι καλό για το σώμα σου.

Οι γιατροί πλέον συμφωνούν πως το “κρακ” δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως στα σίγουρα δεν είναι μια υγιεινή συνήθεια. Ωστόσο ο άνθρωπος που κυκλοφόρησε την παραπάνω είδηση, πήρε το “μ’ αρέσει” των απανταχού δαχτυλοκράκηδων, και μάζεψε…

Likes: 2.456

Προσοχή λοιπόν, αδέρφια. Κυκλοφορεί μεγάλη μπούρδα εκεί έξω…