Όταν βλέπεις μια ταινία, ποτέ δεν σκέφτεσαι πώς γυρίστηκε, τι τρικ, τι κόλπα, τι έμπνευση είχαν οι δημιουργοί για να τη φέρουν στο φως. Λογικό φυσικά, αφού όταν βλέπεις μια ταινία σε βάζει σε μουντ… αλήθειας! Όμως μερικές πληροφορίες για τα “πώς γυρίστηκε” αξίζει πραγματικά να τις έχεις…

Φιλαράκο σινεφίλ, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω και στο εγγυόμαστε: 10 ταινιάρες (και μία σειρά!) που αναφέρονται, ξαφνικά θ’ ανέβουν ακόμα ψηλότερα στην εκτίμησή σου!

1. Ο αναμεταδότης του Κουάι-Γκον Τζιν στο Star Wars I, ήταν ένα “αναβαθμισμένο” γυναικείο ξυραφάκι Gillette!

2. Η Σόφι Τέρνερ / Σάνσα για τους φίλους του Game of Thrones, υιοθέτησε τον σκύλο που έκανε τον “ανταρόλυκό” της, στην πρώτη σεζόν της σειράς!

3. Μια απ’ τις πιο επιδραστικές ταινίες της δεκαετίας του ’90, το Pulp Fiction κόστισε μόλις 8 εκ. δολάρια. Τα 5 απ’ αυτά πήγαν στους μισθούς των ηθοποιών!

4. Το πασίγνωστο πόστερ του “Μόνος στο Σπίτι” είναι εμπνευσμένο απ’ την “Κραυγή” του Έντβαρντ Μουνκ.

5. Η λέξη “μαφία” δεν αναφέρεται ποτέ στη διάρκεια της ταινίας “Ο Νονός”. Η πραγματική μαφία επέμεινε πολύ γι’ αυτό…

6. Ο Εντ Χελμς όταν ήταν μικρός είχε αλλάξει ένα του δόντι με εμφύτευμα. Ο οδοντίατρός του το αφαίρεσε κι έτσι ο Χελμς όντως δεν έχει ένα του δόντι στο Χανγκόβερ!

7. Ο “Βασιλιάς των Λιονταριών” αρχικά ονομαζόταν “Βασιλιάς της Ζούγκλας”. Οι δημιουργοί της ταινίας άλλαξαν το όνομα όταν συνειδητοποίησαν πως τα λιοντάρια δεν ζουν στη ζούγκλα αλλά στη σαβάνα!

8. Ο Wall – E έχει τη φωνή του σπουδαίου sound designer, Μπεν Μπαρτ. Ο Μπαρτ είναι υπεύθυνος και για τη “φωνή” του R2 D2.

9. Ο “E.T.” και το “Πόλτεργκεϊστ” αρχικά υποτίθεται πως θα ήταν μία ταινία με όνομα “Νυχτερινοί Ουρανοί”.

10. Στον “Πληροφοριοδότη” ο Νίκολσον τραβάει στ’ αλήθεια όπλο στον Ντικάπριο. Η κίνηση αυτή δεν ήταν στο σενάριο, αλλά ο Τζακ πίστευε πως η σκηνή δεν είχε αρκετή ένταση…